Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónová babeta

Vzpomínáte si na citronovou buchtu, které se dodnes říká Babeta? Jednoduchý, ale nesmírně oblíbený moučník plný vůně a chuti citrónů se prodával v sámošce zabalený v měkké hliníkové vaničce. Po upečení můžete pocukrovat nebo polít polevou.

Hodnocení receptu je 4,9 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hela22

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 271 kJ /
3 172 kcal
Bílkoviny60,98 g
Tuky133,46 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy425,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a šleháme, až se cukr rozpustí. Krok 2: Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu, olej, šťávu a kůru z citrónu. Krok 3: Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehané hmoty. Krok 4: Nalijeme do dortové či jiné formy, kterou jsme předem vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Krok 5: Pečeme při 175 °C cca 45 minut.

Zveřejněno 8. 10. 2009

Poznámka autorky hela22

Moučník je nadýchaný a má příjemně kyselou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová babeta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová babeta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0V4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (91)

Recept ještě nebyl hodnocen 1,0

Sice jednoduché, ale nesplnilo to má očekávání. Takže příště podle tohoto receptu už ne.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Naprosto skvělá buchta, opravdu nadchla!

top strop, uz vik, ktera je moje oblibena😂

Lehký rychlý a výborný!!

Dobře si vzpomínám na tu kupovanou již upečenou Babetu.Tohle je výborná svěží rychlovka,když chybí něco ke kafíčku.Vůbec není suchá jak tady někdo psal. Díky za připomenutí.Jinak taky dělám citronovou,pomerančovou,mrkvovou bábovku tak toto obdoba té citronové.

Je to stejné jako citronová bábovka, jen v té je 280 g mouky a zde 250 g...

Výborné!

Včera jsem pekla, už je jenom půlka. Opravdu je potřeba dát kůru ze dvou citronů, ať to je citronové. Jemná, měkká a heboučká i dneska: Ideální ke kávičce. Určitě jsem nepekla naposled. <3

:-)<3:yes::yes: starý, jednoduchý a pěkný recept -to je vždy dobrý výsledek :-K

:yes::yes::yes:

Výborná buchta! Pro mě i manžela novinka, oba máme citronovou chuť rádi a takový jednoduchý recept jsem přesně potřebovala do kuchařky. ???? Dala jsem jen méně cukru (200 g) a více citronu (šťávu ze 3 a kůru ze 2) a navrch citronovou polevu. Děkuji za recept! ????

Je vynikající, navýšila jsem gramáž a pekla na hlubokém plechu, půlku jsem vylepšila tvarohovým krémem a citrónovou polevou,půlku jen pocukrovala;-):yes: přidala jsem foto,jestli to nevadí :-)

Výborná, jemná a nadýchaná buchta, vyzkoušeno a určitě budu opakovat

Omylem jsem vložila dvě stejné fotky ,,prosím o vymazání jedné , moc děkuji :-K

fajn recept

První den mi přišla jako trošku sušší, ale krásně se do druhého dne rozležela. Těsto bylo chuťově báječné a nádherně vonělo. Dělala jsem na roztahovací plech, který jsem tedy spíše zmenšila, přihodila na kostičky pokrájenou rebarboru a vršek potřela citronovou polevou od Vitany. Do současných tropických veder krásně osvěžující moučník k ledové kávě. Ukládám a děkuji.:yes:<3

Jak delate citronovou polevu?

Jen se po ní zaprášilo. Pekla jsem ji v dortové formě .,dala kůru z obou citrónů a byla moc dobrá. :yes:

Výborná, včera jsem pekla a vůbec není suchá - je hodně podobná té staré dobré babetě :) Je třeba dobrá vejce, kvalitní olej, kvalitní bio citron a opatrně zacházet s bílky, pak bude i vláčná:yes:

Výborná, vůbec není suchá. Při ochutnání prvního kousku mě manžel poslal ať upeču rovnou další :-D:yes:

Výborný recept, moc nám chutná babetka v Lidlu a tahle je ji velmi podobná a vynikající. Dávám bod a ukládám si na příště.:yes::-D

Lucka.N.: A četla jste složení?

Chtěla bych upést jako dort do dortový formy, co myslíte šlo by to taky ?

Věra: urcite , delala jsem do babovky.

Smekám :podle fotky poznat,že je suchá :-O Pekla jsem několikrát.je moc dobrá a vůbec ne suchá,taková rychlovka.někdy poliji čokoládou. :yes:

Na obrázku je poleva..... Podle návodu to asi bude suchá buchta....

Vcera jsem delala buchu a je velmi dobra,doporucuji.:-D

:-K bábovka je velmi výborná :-):yes:

Moc dobrá buchtička :-) Bodík :yes:

mona.ber 7. 2. 2016 15:40
Dnes jsem také zkusila dle Vašeho receptu ;-) výborná jako ta za stara ;-) veliká pochvala.Děkuji :-):-p :-K

Jednoduchý recept a moc dobrá buchta. :-p Dala jsem o 0.5 dcl oleje víc a kůru z obou citrónů. Pekla jsem v dortové formě z ikey Drömmar s otvorem a buchta má asi 5 cm. :yes:;-)

natomesejde 24. 1. 2016 20:09
zizala: Tak s tím nic nenadělám... já si ji právě z dětství pamatuju takovou mokroučkou... Ale s mlékem nebo čajem bude moc dobrá. Díky za odpověď.

natomesejde: Tahle buchta je sušší. Remoska za to nemůže ;-)

natomesejde 24. 1. 2016 19:38
Zdravím všechny, před chvíli se dopekla. Postupovala jsem přesně podle receptu. Chutná dobře, nadýchaná je, ale taky je děsně suchá. Může to být tím, že jsem pekla v remosce? Nebo, napadá Vás něco? Budu vděčná za radu. Děkuji, hezký večer.

Dneska upečeno.Použila jsem místo vody mléko a pekla v dortové formě.Jinou už ani zkoušet nebudu.Super :yes::yes::yes:

jedním slovem pošušňáníčko....:yes: vynkající, vláčná

Holky, není ta buchta suchá? Díky

Peču na plech, je to sice nižší, ale strašně moc dobré!!! Polévám citronovou polevou, teda někdy, teď ji mám bez polevy a chutná božsky s domácí jahodovou marmeládkou :-K

Skvělý recept, vynikající chuť, dala jsem do bábovkové formy, vyšla z toho super bábovka :yes::yes:

Vynikající babeta,rychle udělaná a ještě rychleji snězená:-*:yes::-p

Už je půlka pryč:-K je výborná:-K:-))
dávám :yes:

(neregistrovaný/á) 18. 3. 2013 18:35
:-)):-!:-!:yes::-)moc dobre:-K:-D

Já jsem taky zkoušela, a takhle to dopadlo. Udělala jsem chybu s vajíčky, ale jsem nadšená chutí. Paráda. Výborný podle mě i na bábovku.

http://www.cajovnaumodrekocky.cz/48-dobroty/sladko...www.cajovnaumodrekocky.cz/48-dobroty/sladkosti/332-babetove-muffinky-slast-nejvetsi

moc dobré, určitě budu dělat čatěji:-p

Moc dobré:-p. Lehounké, nadýchané a příjemně nakyslé:yes:. Doporučuji vyzkoušet:-p:-)

Tak jsem to svedl a je to moc dobrý, mňam.:-p Akorát jsem tam dal šťávu ze 4 citronů, mně se ty dva zdály málo a byly takový malý.
Přidávám bod a vím za co:yes::-K

Jdu vyzkoušet mé pečící schopnosti, je málo teplo,:-O tak přitopím:-8:-K

Tématické fráze:
buchta babeta, buchta babeta recept, recept na citronovou babetu, moučník babeta, babeta buchta, citronóvá buchta, bábovka babeta, babeta moučník, babeta bábovka, hrnickova babeta, citronova babetka, citronova hrnkova buchta, hrníčková citronová buchta, citronová buchta hrníčková, citronova babetka recept, citronová bábovka recept, babetka recept, citronova buchta recept, recepty na citronovou buchtu, recept na buchtu babeta

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, voda, olej, citron, citron, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu