Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žraločí steak na oreganu

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Steak si osolíme, posypeme kořením na ryby, okmínujeme a z obou stran posypeme oreganem. Krok 2: Můžeme jej udělat přírodně na pánvi, nebo ugrilovat v troubě, v tom případě přidáme trochu vody, asi půl deci, na 250 stupňů 10 minut z každé strany, ale i víc, podle výkonu trouby. Já jsem použila horký vzduch. Jako přílohu jsem použila vařené brambory, ale můžou být i hranolky, nebo brambory opečené na suché pánvi.

Zveřejněno 8. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žraločí steak na oreganu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZzE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žraločí steak na oreganu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZzE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Tereza Blazkova: moc děkuji, Terezko!!:-)

Jani :-K, žraloka máme s manželem moc rádi :-). Tvůj receptík byl rychlý, jednoduchý a moc dobrý :yes:. Přidávám Ti 12. bodíka a fotečku ;-).

Jennuli, zkus, losos mi chutnal víc, když jsem zkoušela "hokus-pokus":-)):-D
http://www.toprecepty.cz/recept/10073-losos-na-mas...

Jaňuli,žraloka bych si dala,koupila jsem ho a byl bezvadný,ale teď mám lososa,kterého dělávám na vánoce...chci ho upéct teď na nedělu,tak pošlu nějaký fota...+10:yes::-K:yes:

,,Šupina" na mém oblíbeném koření a navíc s olivovým olejem, který v mé kuchyni nesmí chybět, mňam ;-):yes:

Papriko, taky mne vysloveně neuchvátil, máš pravdu. Je to dobrá ryba, ale pravda je, že třeba candát je candát a pstruh je pstruh. Protože jsem žraloka nikdy nedělala, chtěla jsem ho zkusit a protože jsem rybožravec, tak musím říct, že mne nesklamal. Třeba, kdybych ho uměla lépe upravitm byl by ještě lepší,:-p, ale i tak byl opravdu moc dobrý;-) Kapra například mám taky ráda, ale asi jsem divná, nejvíc mi chutná na Vánoce:-)), jinak mi příjde jiný,:-))

Já jsem žraloka už jedla a nijak mně neuchvátil, ale to určitě nebylo chybou toho žraloka. Záleží na tom, jak kvalitně byl zamražen. Jinak recept :-p:-p +:yes::yes:;-)

Jani, žraloka jsem ještě nejedla, ale za tip dávám bod:yes:7.

Jani, mnohokrat plati, ze v jednoduchosti je krasa.:-) Takhle udelanou rybu ji i muj syn, ktery je jinak dost vybiravy.:-S

Báro, no, mohla jsem taky, zapoměla jsem:-8. Tohle je úplně zhola můj výmysl:-)), nikde jsem to nevyčetla. Co taky na tom člověk může pokazit, že?;-)

My jeste po upeceni pokapavame citronem. Jani bodik:yes:

Teta Lena, ano, zapoměla jsem to vlastně napsat. Ta veliká kost(páteř), co je vidět na fotce, je vlastně jediná.;-)

Jani výborné a u žraloka je ta výhoda nemá kosti jako kapr.Posílám bodík:-p:yes:;-)

Tak tohle je klasika, která na našem stole nikdy nikoho neurazí ani nezklame!!! :-p Jani, pěkně provokuješ - takhle v pozdním večeru ;-).

Holky, steaky ze žraloka měli tady v Albertu, 2 takové kousky, jak vidíte za 45 kč, tak jsem si řekla, že to prubnu a fakt to nemělo chybu. Zase jiná, taková jemná chuť. Moc dobré, pochutnla jsem si a že jsem teda měla obavy;-)

Jani, Ty jsi byla na rybách :-O Vypadá to moc dobře :yes:

Jani, takhle v noci???? Je to dietní, to ano., ale i útok na chutě ... stejka měli kde, prosímtě? Albert? No a popiš aspoň, jaký to bylo - určitě :yes::-p:-p

Tématické fráze:
žraločí steak, žralok recepty, žraločí steak recept, recepty žralok, žralok steak, recept žralok, žraločí steaky, recept na žraloka, recept žraločí steak, žralok steak recept, priprava žraloka, steak žralok, recept na žraločí steak, žralok recept, steak ze žraloka, žraločí steak recepty, recepty ze žraloka, žraločí stejk, recepty žraločí steak, žralok steak recepty

Suroviny:
filet ze žraloka, sůl, koření na ryby, kmín celý, koření oregáno čerstvé, olej olivový

Přidat fotografie receptu