Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové BeBe řezy

Krémové nepečené řezy potěší každého milovníka vanilky a čokolády. Máslové BeBe sušenky krásně změknou díky mléku, pudinkový krém je sametově hladký a vršek zdobí lesklá čokoládová poleva. Připravíte je téměř bez práce a výsledek každého oslní.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + chlazení v lednici alespoň 4 hodiny

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + chlazení v lednici alespoň 4 hodiny)

Suroviny pro 1 plech

forma 20 × 20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme cukr, škrob, vanilku a žloutky. Krok 2: V hrnci zahřejeme mléko, přimícháme žloutkovou směs a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile začne krém houstnout, odstavíme, přikryjeme povrch potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. Krok 3: Smetanu vyšleháme dotuha. Krok 4: Po vychladnutí krém lehce promícháme, přidáme změklé máslo a nakonec jemně vmícháme vyšlehanou smetanu. Krok 5: Máslové sušenky krátce namáčíme do mléka a vrstvíme do formy střídavě s připraveným krémem. Vrchní vrstva by měla být krémová. Dezert necháme tuhnout v lednici alespoň 4 hodiny. Krok 6: Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Polevu rozetřeme na řezy a dáme ještě na hodinu vychladit. Poté krájíme a podáváme.

TIP: Ganache - čokoládová poleva

Zveřejněno 16. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové BeBe řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDz6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudinkové BeBe řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYDz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, cukr krupice, máslo, škrob kukuřičný, žloutek, vanilka mletá, smetana ke šlehání, sušenky máslové, sušenky, čokoláda hořká, smetana ke šlehání

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu