Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 263 kJ /
3 170 kcal
Bílkoviny63,05 g
Tuky142,50 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy399,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky, pokropíme citronovou štávou, aby nezhnědlo. Krok 2: Těsto smícháme z mouky, cukru, prášku do pečiva, skořice, oleje a podmáslí. Krok 3: Pečlivě propracujeme. Krok 4: Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 5: Na něj nasypeme nastrouhané ovoce, uhladíme a jemně přitiskneme. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut. Krok 7: Po této době vylijeme na koláč rozmíchanou smetanu a pečeme dál asi 20 minut do růžova. Smetana se musí vypéci a udělat krásný růžový povrch.

Zveřejněno 9. 10. 2009

Poznámka autorky spagetka

Nedoporučuji dělat na pečícím papíru – není to zrovna to pravé při krájení v tomto případě.

V závorce mám ingredience vhodné pro diabetiky)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQGN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQGN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

bouma.music: Z toho si nic nedělej, až teď po tvém písnutí jsem se praštila do hlavy, že mě nenapadlo, že chyba bude v nastavení, takže jedeme dál ;-);-);-):-D:-D:-D

spagetka: Ano, tak chyba byla v mém nastavení, jak jinak :-D. v položce "počet dalších fotografií receptu" jsem měl číslo "1". Takže se mi nikde víc, jak 2 fotky neukázaly :-D. Tady je vidět, že IT specialista ze mě nikdy asi nebude, tak zůstanu u hraní a u vaření :-D.

bouma.music: Počkej, to je hloupost, hele dám ti tu tvoji jako hlavní a musíš ji vidět;-);-). Máš ji stejně hezčí :yes::yes:
Jinak u fotek podrž tu šipečku směrem dolů a fotky uvidíš

spagetka: Není zač ;-). Akorát mě se nezobrazí :-S. To je jedno, hlavně, že je vidí ostatní ;-).

bouma.music: jj, sjeď dolů, jsou tam a jsou hezké, děkuji :yes::yes::yes::yes:

bouma.music: Já Tvé fotky u receptu vidím, kousek zaroluj na fotkách dolů ;-)

spagetka: U nás je ledová vždycky...:-D Příště už aspoň vím, co mě čeká. Ale za ten výsledek to teda stojí :yes:

Jo, jinak jsem se chtěl zeptat - přidával jsem k receptu 2 fotografie. Nahraný jsou, ale jaksi vidět ne... Dělám něco špatně? :-O

bouma.music: Děkuju moc:-K:-K. Máš pravdu, to těsto někdy zlobí, ale pokud je voda ledová a pracuješ rychle, tak to jde.:yes::yes:

Výborná buchta!!! :-O Těsto jsem zachoval přesně podle receptu (dělal jsem variantu s podmáslím), ale s náplní jsem si trochu pohrál - k nastrouhaným hruškám a jablkům jsem kromě citronové šťávy přidal taky i citronovou kůru, pár rozinek, přimíchal 1 vanilkový pudingový prášek a trochu rumu. Místo smetany jsem před pečením posypal klasickou drobenkou. Nemá to chybu ;-). Snad jen tu manipulaci s těstem, i přes navlhčené ruce, to byla celkem fuška...:-))

Zuzajda: děkuju a jsem moc ráda, že jste si pochutnali :-K:-K:yes::yes:

Tak jsem pekla a dnes peču znova :-K je to moc dobrý koláček :yes:

Špagetko upekla jsem dnes tento koláč, je opravdu výborný, ale nevypadá jako ten tvůj:-//, řekla bych že jsem ho moc upekla, příště se polepším:-D

Špagetko zítra upeču a bodík dávám předem, jelikož to nemůže jinak než móóóc chutnat :yes:

Moc děkuju :-8:-8

Upeceno - ochutnano- pochvaleno. Ja jsem zalila slehackou, protoze tady jina tekuta smetana neni. Bodik:yes:

Špagetko:-)pekla jsem tuhle tvůj koláč a tak si dovolím přidat fotečku a velkou pochvalu-protože byl výborný:-p.Jen se mi při jeho pečení zbláznila trouba(však už tu bude jen 3týdny potvora:-S;-)) a začala péct "fest" odspodu,takže jsem měla trošku tmavší;-(.No ale na chuti mu to neubralo,takže ho nechávám v oblíbených a znovu ráda upeču;-).
Jo a ještě dodatek-pekla jsem na neběleném(hnědém) peč.papíru a mázla jsem ho lehce olejem.Koláč šel dolů sám,a to i na místech kde nebylo pomazáno;-).Zkus třeba pro příště tento "hnědý "papír.Já bělený nepoužívám,protože mi z něj nejde vůbec nic sundat:no:.

Rebeko, ne nedává se tam vejce a díky kefíru a oleji to jde krásně propracovat a drží to pohromadě, opravdu ;-)
Pipre - dík za radu, to pomazání pečicího papíru určitě příště vyzkouším - mně se to dost speklo se dnem koláče a dost špatně se to oddělovalo,a ten tvůj nápad určitě budu využívat :yes::yes:

špagetko,vejce se tam vůbec nedává:-?Bude to držet v kupě:-?Chystám se ho teď upéct,tak pro jistotu:-Sdíky:-);-)

Ještě jsem zapoměl - smetanu na vaření Rama Cremefine, je rostlinná, málo kalorická;-)

Koláč vypadá nádherně, prubnul bych švestky popř. jiné peckoviny, pak by to pro diabetiky bylo naprosto OK - díky za receptík ;-)

No a právě tady jsi Špagetko udělala chybu;-)-měla jsi napsat,že to z ní nejde,protože ten můj malý zvědavec si sedne,přečte si tvou odpověď a já ho budu muset ihned upéct(ten koláč myslím;-):-D).

Miru, proč by nešla 30%? Já myslím, že jo, jen budeš mít víc tuku no ...a možná naopak líp speče ten koláč, vyzkoušej ...Jo a z pekáče zbyla po příchodu manžela třetina - je to jak s tím zapečeným kuřecím s tou brokolicí ... :-/:-D:-D

Špagetko:-)Vojtík mi tu projížděl nové recepty a hned od obrazovky mi hlásil:to bych si dal,tohleto:-p.Prosím tě,nezbyl ti kousek?Doufám že ano,nebo mě donutí to ještě teď upéct;-).Ale má smůlu,smetanu mám jen 30% a ta na to nejde,viď?;-).Posílám ti velkou boďku,rcp.dávám na lištu do oblíbených a aby tam zbytečně dlouho nevisel,tak koláč brzy upeču;-).Už na fotečce totiž vypadá pěkně šťavnatě a ta kombinace,jablek a hrušek:-p:-p:-p.Už se těším:-)

Děkuji za bodíky :-8
Jani R. - pro diabetiky ani nemusíš cukr dávat, jinak jíá používám tady ovocný cukr - fruktozu. Každé ovoce obsahuje cukr a upřímně, to by diabetici asi hlady i chutěmi umřeli ...pokud to nepřeženou, tak to vhodné je.;-)

Krásný podzimní koláč.:-p:yes: Jablka i hrušky se u mně najdou, ale nemám smetanu:-//. Tak ukládám na později.;-)+

No, mne by ani nenapadlo to dělat na peč. papíru, ty trdlo:-D:-)). Jo a kde mám ty hrušky?:-S Jinak se mi moc líbí, že je to i pro diabetiky. Jaký je to dia cukr na pečení spagi? Normální nějaký sypký dia cukr? Já bych to si prubla z jablek. Hrušky mají spoustu cukru, pokud vím, ale jsou určitě super:-p, ale pro diabetiky naprosto nevhodné. Plusíík!;-):yes:

Já někdy i pečící papír pomažu máslem (podle těsta) stejně jako plech. Možná to chtělo trochu pomastit papír nebo těsto přímo na pomaštěný plech.

Dávám + a zítra udělám, mám doma vše a ještě k tomu ten návod, ta musím zvládnout i já:-O:-)) a proč nejde ten pečící papír, když je na obrázku:-?, když tak to vyndám nějakou lopatkou, ne:-?:-O Já peču vše na peč. papíru a vždy z toho něco vyleze:-D,takže spagi bodík a pochvala za jednoduchý a "moc jedlý" recept:yes::-D

Špagetko, no to musí být moc dobré:-*! Ukládám a brzy udělám:yes::yes:1.

Tématické fráze:
jablečný koláč, pečeme pro diabetiky, buchta pro diabetiky, sladké recepty pro diabetiky, sladké pečení pro diabetiky, recepty pro diabetiky, buchty pro diabetiky, peceni pro diabetiky, hruškův jablečný koláč, recepty pečení pro diabetiky, buchta pro cukrovkáře, zákusky pro diabetiky, buchty pro cukrovkare, recepty pro cukrovkáře, pečeme pro cukrovkáře, peceme pro diabetiky recepty, koláč pro cukrovkáře, pečení pro cukrovkáře, buchta pro diabetika, zákusky pro diabetiky recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, skořice, olej, podmáslí, šťáva citronová, hruška, jablko, skořice, smetana sladká

Přidat fotografie receptu