Ciabatta bez hnětení
Není nad doma připravené, čerstvé a krásně křupavé pečivo. Klasický italský chléb ciabatta se vyznačuje křupavou kůrkou a podlouhlým tvarem. Je perfektní na různé sendviče, panini nebo jako příloha k polévce či salátu.
Postup přípravy
Krok 1: V múke zamiešame droždie, soľ. Pridáme olej, vodu a zamiešame lyžicou, varechou. Nemiesime, iba dobre premiešame, dostaneme lepkavé cesto, ktoré prikryjeme a necháme stáť cca 30 minút.
Krok 2: Cesto v mise ponaťahujeme zo všetkých strán - nadvihneme mokrou rukou od dna a preložíme hmotu na druhú stranu. Zhora dolu, zľava do prava, z prava do ľava a zdola nahor - celkom 4 preklady. Prikryjeme a zas necháme stáť 30 minút.
Krok 3: Po 30 min. zas postup prekladania zopakujeme, štruktúra cesta sa prekladaním zmenila. Preložíme, zas necháme stáť 20-30 minút.
Krok 4: Po uplynutí doby prekladanie zas zopakujeme tretíkrát a prikryjeme na 20-30 minút.
Krok 5: Dosku silno pomúčime, cesto vyklopíme - vylejeme, povrch silno pomúčime, rukami upravíme na obdĺžnik cca 3 cm vysoký. Obdĺžnikový tvar rozdelíme na 8 častí - pozri foto.
Krok 6: Ciabatty opatrne prenesieme kartou, alebo širokým nožom na pečiacu fóliu na plechu, alebo pečiaci papier. Prikryjeme utierkou, necháme cca 30 minút kysnúť.
Krok 7: Rozpálime rúru na 230 °C, nakysnuté ciabatty pečieme cca 20 minút. Prvých 10 minút so zaparením rúry - do rozpálenej nádoby na dne vlejeme vriacu vodu a.zaparíme rúru. Po 10 min. nádobu vyberieme.
Zveřejněno 24. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Moje poznámka
Ciabatta bez hnětení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrmMr
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 11 minutami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 8 hodinami
Suroviny:
mouka pšeničná,
voda,
sůl,
olej,
droždí sušené
Komentáře (3)