Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí směs se zeleninou z woku

Skvělá kuřecí směs se zeleninou z pánve - woku se skvěle hodí jako oběd, který vás zasytí. Maso získá pikantní chuť díky naložení v marinádě. Na této křupavé směsi si nejlépe pochutnáte s rýží.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení masa

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 347 kJ /
1 517 kcal
Bílkoviny292,43 g
Tuky12,43 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 674 mg
Sodík 3,92 g
Sůl9,90 g
Sacharidy53,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky a naložíme do připravené marinády na minimálně 3 hodiny. Dáme do chladu a necháme odležet. Krok 2: Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenčí nudličky. Krok 3: Wok nebo jinou hlubší pánev si rozehřejeme a přidáme olej. Krok 4: Do horkého oleje vsypeme zeleninu, krátce ji osmažíme a přendáme do jiné nádoby. Uchováváme v teple. Krok 5: Do rozpálené pánve přendáme maso a důkladně restujeme, aby se nám jednotlivé nudličky oddělily od sebe. Krok 6: Když je maso "zatažené", podlijeme ho troškou vody (vývaru) a přidáme restovanou zeleninu. Krok 7: Vše společně promícháme a dle potřeby dochutíme solí. Krok 8: Podáváme s rýží.

Zveřejněno 10. 10. 2009

Poznámka autorky mirca75

Nenecháváme na ohni moc dlouho, aby nám zelenina příliš nezměkla. Měla by zůstat krásně křupavá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí směs se zeleninou z woku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr1P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí směs se zeleninou z woku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr1P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Výborné.

Merylas:
Koření pěti vůní:
Smísíme po jednom dílu tlučeného (mletého) koření: fagary (sečuánský pepř), skořice, badyánu, fenyklu, hřebíčku

Naprosto vynikajúce :-p:-K:yes:

Jahodo:-), děkuju za vyzkoušení i fotečku;-). Zrovna včera jsem dělala tuto směs znovu (z vepřového) a i u nás dostaly nudle přednost - na žádost dětí;-).

Bylo to výborné, ve Woku dělám zeleninu ráda i někdy bez masa. Místo rýže jsem zvolila rýžové nudle. Dovolím si fotku:-p:-K:yes:10

Elizo zkus použít jako formu plechovku otevřenou z obou stran, např. od rajského protlaku.Jde to báječně, někdo používá i trubky z potřeb pro kutily, mimochodem ty plechovky prý používají i na steaky, díky teplu z plechu se pečou rovnoměrně a drží tvar.

Miruš, další z tvých voňavých:-p:-p a barevných receptů. Posílám osmý bodík;-). :-!:-D:yes::yes::yes:

Elizo:-)to si vezmeš vteřinové lepidlo a lepíš zrníčko po zrníčku do požadovaného tvaru;-):-D:-D.Ba ne-dělám v plastovém kelímku,abych mohla hodně pěchovat-skla se bojím aby neprasklo-předtím ho vypláchnu studenou vodou a pokud nemám rýži dost "omaštěnou",tak kelímek vytřu olejem;-).Ale pokud modeluješ ručně,tak klobou dolů,s tou rýží to je asi pěkná piplačka;-).
Všem moc děkuji za pochvaly:-).

Mirčo, jak se dělá taková věžička z rýže :-O? Tedy pokud to není výrobní tajemství... Předpokládám, že formou je sklínka, ale mně se rozpadne i kopeček z naběračky...:-( a pak ho kvůli fotce modeluji ručně :-D:-D.

Miruš, děkuji za vyčerpávající odpověď:-* Normálně mi to koření nějak uniklo, nikdy jsem si ho v regále nevšimla:-8 Je fakt, že čínu zas až tak moc nedělám a když jo, tak používám jen takové to základní koření;-)Ď.:-*

Merylas:-)tohle koření se myslím prodává v každém větším obchodě-u nás ho mají i ve měste v malých potravinách;-).Posílám jeho fotečku a složení http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-avokado...-ale není jen od Avokáda,vyrábí ho víc firem;-).
Koření je původem z Číny a je hodně aromatické jak na vůni,tak chuť.Používá se ho vždy jen špetka a ono se další úpravou(vařením) i časem nakládání krásně rozvine a jídlo pak příjemně voní:-*.Ale nesmí se to s ním přehnat.Je lepší vyzkoušet na pár jídlech(od špetky k více),kolik koření vyhovuje našim chuťovým buňkám:-p;-).

Miruš, moc hezký recept, krásně naservírováno, nádherné fotky:yes: Jen bych se chtěla zeptat na to koření pěti vůní, protože nějak nevím....:-8

Miri, chutně vypadající recept a překrásné fotky!:-):yes:

:-O:-p:yes::yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
kuřecí čína se zeleninou, kuřecí čína, cina z kureciho masa se zeleninou, čína s kuřecího masa a zeleninou, výborná kuřecí čína, kuřecí směs se zeleninou, čína z kuřecího masa a zeleninou, směs na čínu, čína z kuřecího masa, kureci cina recept, čína z kuřecího masa s zeleninou, recept na kuřecí čínu se zeleninou, kuřecí směs na čínu, čína se zeleninou, čína recept, recepty masová směs čína, čina s kuřecího a vepřoveho, kureci smes, kuřecí směs s rýží, recepty čína

Suroviny:
prsa kuřecí, sojová omáčka světlá, omáčka worcesterová, med tekutý, víno bílé, česnek, zázvor čerstvý, koření pěti vůní, sůl, solamyl, bílek, mrkev, zelí bílé, cuketa, paprika čerstvá červená, pórek, vývar masový, olej

Přidat fotografie receptu