Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 796 kJ /
1 146 kcal
Bílkoviny185,82 g
Tuky33,72 g
Vláknina12,66 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 448 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy20,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kotletu nakrájíme tak, že jedním řezem nedokrojíme až na konec a dalším řezem dokrojíme, čímž nám vznikne vetší plátek masa. Tento rozklepeme, ale tak aby nedošlo k roztržení masa. Maso z jedné (vnitřní) strany potřeme směsí koření Kotány žebírka smíchané s namačkaným česnekem a troškou olivového oleje. Překlopíme na polovic a necháme cca 30 minut odležet. Krok 2: Mezitím si nakrájíme cibulu na jemno, stejně tak i klobásku na jemné kostičky a zelí překrájíme na jemno. Do orestované cibule přidáme klobásku a ještě chvilku orestujeme, následně přidáme zelí a na velmi jemno jednu chilli papričku. Krátce podusíme, aby zelí lehce změklo a dáme vychladit. Krok 3: Masové plátky plníme vyrobenou směsí a spíchneme párátky. Krok 4: Plněné kotlety obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na pánev. Až maso zezlátne, lehce podlejeme vodou a ještě chvilku dusíme, aby se nám do šťávy prolnula chuť ingrediencí obsažených v kotletách. Podáváme s bramborem nejlépe šťouchaným obohaceným pažitkou.

Zveřejněno 10. 10. 2009

Poznámka autora Colombo65

Tuřanské kysané zelí se vyrábí v Brně-Tuřanech, samozřejmě lze použít i jiné kysané zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLKN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřanská kotleta plněná kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLKN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vlas Wegas 22. 1. 2013 18:38
jdu to vyzkoušet a těšim se na výsledek
:-?;-):-?

Já taky na kotletu nedám dopustit, ale přijde mi nejvhodnější ke smažení na pánvi na minutky. Ale fakt to bylo moc dobré (nesehnala jsem ale koření Kotányi žebírka, tak jsem dala Kotányi Gril. Budu shánět Kotányi žebírka, abych to zkusila v originále.:yes:

Věc názoru na druh masa, já na kotletu nedám dopustit a zase nemám v oblibě plecko (když tak jedině uzené).;-);-);-)
Hlavně, že chutnalo;-);-);-)

Včera jsem to vařila, bylo to dobré, zbyly nám kotlety i na dnešek, uležené v lednici byly ještě lepší. Příště to udělám z plecka, čekala jsem, že maso z kotlet bude suché a bylo to tak. Kotlety mi na dušení nepřijdou moc vhodné.

Tuřanské zelí bylo, je a bude špica.

Otto, hezký recept, kombinaci masa s kysaným zelím používám dost často. Posílám osmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Recept super-však jsme sósedi od Prýglu-nejsi Colombo náhodou obchoďák od Kotányi?:-DNic ve zlém, také používám téměř výhradně koření této značky.

No tak to vypadá moc lákavě!:-p Už ukládám a dávám bodík:yes:5.

Je to popsáno v postupu, rozklepáno a přehnuto - spíchnuto párátky.:yes::yes:

Tuřanské zelíčko je výborné:yes:

Teda, to je kapsa! nebo jak jsi to dělal? Nějak přehnul? Vypadá bezkonkurenčně a já mám kotlety moc ráda.:yes:

Co je na tom brutálního ?:-D

Vepřové se zelím je vždycky mňamka a tahle tvoje kotletka vypadá velmi lákavě:-p:-p. Colombo :yes:, ale ten název zní trochu brutálně :-D:-D

Tématické fráze:
plněná kotleta, kotleta, maso plněné zelím, vepřová kotleta se zelím, vepřové kotlety se zelím, kotleta se zelím, vepřová roláda plněná zelím, maso plněné kysaným zelím, vepřové maso plněné zelím, vepřové plátky plněné zelím, plněné kotlety, vepřové plněné zelím, vepřová kapsa plněná zelím, kotlety plněné kyselým zelím, plnena veprova kotleta, kotlety se zelím, kotlety na kysaném zelí, plněný kotlet, vepřová kotleta na zelí, kotleta plněná

Suroviny:
kotleta vepřová, zelí, chilli paprika čerstvá, cibule, klobása, česnek, koření na žebra na medu, olej slunečnicový, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu