Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty podle Mirky van Glis Slavíkové

Kynuté plněné buchty jsou tradiční sladkou pochoutkou české kuchyně. Inspirujte se receptem cukrářky Mirky van Gils Slavíkové a okořeňte těsto hřebíčkem, vanilkou a muškátovým oříškem. Při pečení vám buchty provoní celý domov.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jenufka

Středně náročný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 200 min Doba tepelné úpravy: 25 min včetně doby kynutá těsta i buchet

225 min (200 min příprava + 25 min tepelná úprava, včetně doby kynutá těsta i buchet)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme cukr, muškátový oříšek, hřebíček, semínka z vanilkového lusku a citronovou kůru. Na okraj mouky dáme sůl. Krok 2: Ve vlažném mléce rozmícháme sušené droždí a žloutky. Směs vlijeme do důlku a na konec přidáme změklé máslo. Krok 3: Vše spojíme v pružné, vláčné a nelepivé těsto, které necháme přikryté asi 1-2 hodiny kynout na teplém místě. Během kynutí můžeme i dvakrát prohníst. Krok 4: Vykynuté těsto přesuneme na vál, rozválíme jej na obdélník a ten rozdělíme na požadovaný počet čtverečků. Na střed každého kousku naneseme libovolnou náplň a pečlivě zabalíme, aby nevytekla. Krok 5: Pekáč vytřeme důkladně máslem a naskládáme do něj zabalené buchty. Znovu potřeme máslem a necháme znovu přibližně 1 hodinu kynout. Troubu zapneme na 190 °C. Krok 6: Následně vložíme buchty do trouby a při 190 °C pečeme přibližně 25-30 minut. Po upečení můžeme buchty obrátit na prkénko a sundáme pekáček.

TIP: Oblíbené náplně do buchet a koláčů

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty podle Mirky van Glis Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB2K

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty podle Mirky van Glis Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB2K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, sůl, žloutek, mléko, droždí sušené, citron, koření hřebíček, ořech muškátový, lusk vanilkový,

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu