Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené kuře na víně

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 717 kJ /
888 kcal
Bílkoviny23,90 g
Tuky30,49 g
Vláknina22,36 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 905 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy42,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtiny a opláchneme je. Pak kuřecí díly osolíme, opepříme a opečeme na hlubší pánvi, na horkém oleji ze všech stran. Opečené maso vyjmeme a odložíme do pekáčku. Krok 2: Uzený bůček (já dala anglickou) nakrájíme na kostičky, osmažíme ho ve výpeku z kuřete, přidáme cibuli nakrájenou na osminky, na větší kousky nakrájené houby (žampiony na čtvrtky), cukr, vše orestujeme a podlijeme vínem. Krok 3: Směs zavaříme a nalijeme na kuřecí maso v pekáčku. Přidáme bobkový list, prolisovaný česnek, lehce osolíme, přiklopíme pokličkou a pečeme ve vyhřáté troubě (175°C) do změknutí masa. Dle potřeby podlijeme vývarem (vínem, vodou). Čtvrt hodinky před vyjmutím z trouby můžeme šťávu zahustit moukou rozmíchanou ve vodě (popř.v trošce vína) a vrátíme (přiklopené) na provaření zpět do trouby.

Zveřejněno 11. 10. 2009

Poznámka autorky mirca75

Recept jsem před poměrně dlouhou dobou vystřihla z Blesku pro ženy.

Pakliže použijeme kvalitní víno ,kuře se během pečení zabarví do červena.

Kuře v takové úpravě nám moc chutná, je šťavnaté a krásně voňavé po vínku, bůčku,...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené kuře na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oy1L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červené kuře na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Oy1L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

No, Miruš, radost se jen podívat;-):yes:

Mirčo, voňavý recept:-p:-p umocněný krásnými fotkami:yes: si zaslouží i šestý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

Výbušná:-)ten plátek jsem na kuřátko položila ještě v troubě na úplném konci pečení,ale jen na pár "miniminutek",aby pustil šťávičku a zavoněl:-p;-).
Všem moc děkuji za pochvaly:-8 a Elizo:-) mě se taky moc líbí:-8;-):-D.

podobne robievam kralika a je to bajecne jedlo....preto mozem kludne dat +..btw mirca75 ten platok udeneho masa si dala az po upeceni vsak?

šup a je tam i u mě :-D:-D:-p:-p:yes::yes:

mirco - skvělý recept,:-p krásné fotky, já s vínem vařím často a ráda, proto je to jasný bodík:yes::-)

:-O Mirčo vypadá to báječně :-p:-p. Ještě mám jedno kuře v lednci, ale nevím, abychom nezačali po včerejšku už pípat.:-D:-D :yes:+;-)

Mirčo, to se mi moc líbí, připomíná francouzskou kuchyni :-p:-p. Fotky se ti tentokrát povedly ještě lépe, a to si člověk myslel, že lepší být nemůžou...;-) Jsou opravdu překrásné, musím si je pořád prohlížet :yes:.
Posílám bod (uložení je jasné). :-)

Tématické fráze:
kure na vine, kuře na víně recept, kuře na červeno, kure "cervene vino" cibule, červené kuře, recepty kuře na víně, kuře na červeno recept, pečene kuře na červenem víně, kureci na cervenem vine, recept kuře na víně, recepty kuřecí maso na víně, pečene kuře na víně, slepice v červeném oleji, recept na kuře na víně, kuře s červeným vínem, recept červené kuře, recepty s červeným vínem, kuřecí čtvrtky na víně, kureci maso na červenem vine, kuře na červeným víně

Suroviny:
kuře, cibule, bůček uzený, houby čerstvé, olej, cukr krupice, bobkový list, sůl, pepř mletý, česnek, víno červené suché, mouka hladká, nať petrželová

Přidat fotografie receptu