Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 101 kJ /
3 609 kcal
Bílkoviny96,47 g
Tuky39,99 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 648 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy702,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárne dáme mlieko, olej a vajcia. Potom pridáme cukor a múku s práškom do pečiva. Krok 2: Zapneme program DORT ( pekáreň ETA SIESTA ). Krok 3: Po zaznení signálu na pridanie ingrediencií (na displeji čas cca 1:49) pridáme rozpolené vykôstkované slivky a necháme piecť. Krok 4: Upečený koláč necháme 15 minút dôjsť vo vaničke, vyberieme a pocukrujeme.

Zveřejněno 11. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro4K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro4K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Jana: Janka, Vašek už, bohužiaľ, neupečie nič, už nie je medzi nami. ;-(

Vaclav Fronek:Když před přidáním obalíte švestky v polohrubé mouce tak neklesnou tak dolů. :-)

gumicka77 28. 8. 2012 21:29
Moc dobrá vláčná buchta. Pekla jsem dle uvedeného postupu, jen jsem přidala 1x 10-ti minutové pečení (pekárná ETA Delicca). Určitě jsem jí nepekla naposledy.

Amiro spíš jsem počítal s drobnými kousky, takovou drtí, hlavně pro zvýraznění chuti, ani ne tak pro viditelnost v řezu. Ale jinak máš pravdu jisté nebezpečí tady je, zvláště kdyby se dostali ke kraji a upekli se do tvrda i když po dost velkém vychladnutí, buchta vyklouzne velice snadno. Václav

Vašku, pozor, vlašské ořechy jsou tvrdé, ať si nepoškrábeš povrch pečicí nádoby.

Jani a Terezko. Švestky jsou dos těžký a tak se dostanou dost dolů(ne všechny a ne všude) Dělal jsem je na půl a ještě každou půlku na půl, tak vlastně na čtvrtiny. Možná by bylo dobré na čestiny a nebo je nechat trochu okorat(oschnout) na vzduchu předem. Přemýšlím i o jiném ovoci, možná i sušeném ?!. Já již nyní dal hrstičku rozinek. Zkusím i vlažské ořechy. Moc se mi to líbí. Václav

Takže mám taky dopečeno, snězeno ještě ne, to já nemůžu:-)), ale nakrájím babičce a ta se bude olizovat. nechala jsem ho úplně vychladit, až potom krájela a jak jsi Terezko psala, tak asi 15 minut po dopečení ještě v pekárně. Švestky mi taky klesly malinko dolů, koukám, jako Vaškovi, ale jinak si myslím, že napoprvé se mi buchta podařila. Plusík jsem ti dala a děkuji za fajn recept. Přidávám taky fotky, to jich tady máš, co?:-))

DOPEČÍNO , OCHUTNÁNO , POCHVÁLENO ! Ale trochu déle bylo potřeba. Dělal jsem v programu "Dort" poprvé a tak nevím, zda se dává tmavost ?!?!? Příště si všimnu. Možná že jo ?! pak by to asi vyšlo OK. Ale ona taky každá DO ( jiný výrobce) peče jnak. Přidávám 2x foto. Václav.

Posleduji a taky dám vědět!:-) Mi se to moc líbí, ještě jsem v DP moučník nepekla a tohle se mi zdá docela jednoduché. taky se musím naučit nastavovat si čas, když třeba bych měla nějaký vlastní program. Vím, že to tam jde, ale návody, to je něco pro mne:-D. Ještě, že mám vedle sebe člověka, co o vaření nic neví:-D, ale vyzná se v návodech;-)

Janka, ja mám na pekárni po pridaní ingrediencií čas pečenia 80 minút, fáza uležania 18 minút.
Každá pekáreň pečie inak, trocha to posleduj.;-)

Ano, chápu to tak, že 4 minuty po přidání švestek vyberu háky. ta doba pečení je dobrá? není to moc? Asi to budu mít růžové dříve, než Vašek;-)

jo, mohlo :-D Ja vyberám háky po zamiešaní sliviek, keď sa háky prestanú točiť. Ty to máš Janka asi označený čas aj na vybratie hákov, však ?

Takže já jsem "studovala":-D moji DP a tedy u mne je to tak: Program na pečení moučníků je program BLACKPULVER doba celého programu je 80 minut. Přidání surovin je v době, kdy je na dispeji 1.34 a vyjmutí hnětače 1.30. Tak co, mohlo by to tak být?

Už jsem vypnul a mluvil přez Skype s Terezkouz. Mám to už nahoře krásně dorůžova a předpokládám, že to bude OK. Pčkám po vychladnutí. Podám zprávu. a možná i vyfotím. Terezko díky.

Vašku, ber to lepenie s rezervou, slivky sú mäkké, nebude to suché, kým to nevychladne. Stále ti špilka trocha lepiť bude.

Tématické fráze:
švestkový koláč, koláč z pekarny, švestkový koláč recept, kolace z pekarny, kolač v pekarně, domácí pekárna recepty, koláč do pekárny, koláče v pekárně, kynutý švestkový koláč z pekárny, koláče s pekárny, recept ze svestek v domaci pekarne, kynutý švestkový koláč v pekárně, kolac pekarna, kynute koláče z pekarny, koláč švestkový, recepty do domácí pekárny, kynutý koláč v pekárně, borůvkový koláč z pekárny, koláčky z domácí pekárny, kolace do pekarny

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, mléko, prášek do pečiva, švestky,

Přidat fotografie receptu