Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní jablečno-skořicový koláč

Křehké drobenkové těsto z celozrnné mouky a strouhanky chutná díky máslu a třtinovému cukru jako máslová sušenka. Tvarohová náplň je krásně krémová a s jablky a skořicí skvěle ladí. Vyzkoušejte tento podzimní moučník a jistě nebudete zklamaní.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

coco-choc coco-choc

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 koláčová forma o průměru 24-26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 518 kJ /
4 904 kcal
Bílkoviny143,84 g
Tuky178,98 g
Vláknina29,75 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 2,14 g
Sůl4,03 g
Sacharidy664,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme strouhanku, celozrnnou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přilijeme rozpuštěné máslo, promícháme a přidáme vajíčko. Vytvoříme lepivé drobenkové těsto. Těsto namačkáme do vymazané a vysypané formy na koláč (nebo remosky). Krok 2: Suroviny na náplň promícháme a nalijeme na korpus. Na tvarohovou náplň naskládáme na plátky nakrájená jablíčka a posypeme je skořicovým cukrem. Krok 3: Pečeme v troubě rozehřáté na 170-180 °C asi 45 minut.

Zveřejněno 11. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní jablečno-skořicový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVlR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní jablečno-skořicový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZVlR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Je výborný..dávám bodík! doporučiji! ;-):-):yes:

:yes:

To je super! Jsem ráda, že koláč sklidil úspěch :-)) U nás nevydržel ani dva dny (a to jsme dva :-8)

konvalinka 11. 10. 2009 18:35
Koláč už jsme vyzkoušeli, je rychlý a výborný, všem doporučuji, mezi jablka jsem přidala ještě rybíz z mrazničky a nemělo to chybu!

Hezký recept:yes::yes:, už mám v oblíbených a posílám sedmý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

Krásný klasický podzimní koláček :-p :yes::yes:

coco/choc....blog skvely....a kolac pre mna ako robeny....mam remosku a akonahle ma prestane boliet hlava, tak sa on pokusim....a vitaj....som rada, ze sa podelis o svoje recepty

Lucie:-)díky.Já to až tak moc nepotřebuji;-),ale je fakt,že sem chodí pro inspiraci dost "čerstvých" kuchařinek,které pak tápou.Já vím,že už budu za protivu:-8,ale když si otevřeš pod názvem receptu kolonku Upravit,můžeš informace o pečení dodat i tam.
Teď si zpětně uvědomuji,že jsem na tvé stránky,při mém občasném bloudění internetem už narazila a ráda se v nich toulala.Bohužel jsem si tehdy tvůj blog neuložila;-( a tak jsem ráda,že "k tobě" můžu znovu nahlídnout;-).

Děkuju, děkuju. Na přesné recepty moc nedám, tak koláč vyzkoušej jen s jedním tvarohem. Určitě to vyjde. Recept jsem si vymyslela, jelikož máme s přítelem moc moc rádi tvaroh, tak ho "cpu" všude a ve velkém :-D

coco-choc, vítám tě mezi náma, budeš velikým přínosem myslím pro všechny:-). Teď jsem vytočená:-)), mám doma jen jeden tvaroh, i jogurt bílý by se našel a jablkama bych vás zasypala, hned bych šla na to.:-S. No, v neděli pro tvaroh jedině do Billy. Popřemýšlím. Máš plusík i ode mne, nádhera!!;-):yes::yes::yes:

Všem moc děkuju za pozitivní a krásné reakce :-)). Létám téměř v oblacích :-8...
To mirca75: trochu jsem si pohrála s fotografiemi a mělo by to být už OK. Jsem tu začátečník, tak se budu s drobnými pády ještě chvíli potýkat. Bohužel nemám troubu, ale jen remosku, tak nemohu napsat teplotu. Ale koláč bych pekla tak na 200 stupňů. V remosce koláček trval asi 45 minut, což by mělo být podobné ;-). Tak snad jsem pomohla.

Já jsem tvůj blog objevila už před časem a také ho hned vřadila v "oblíbené"... Sice se v těch svých oblíbenostech už příliš nevyznám a proto jsem nejraději tady, ale teď jej budu sledovat častěji...:-):-)

:yes::-p:yes:

Lucie:-)taktéž jsem hned nalistovala tvé stránky a jsou velmi příjemné:-).A ta tvá kuchyň-úpný zázrak jaké dobroty v ní dokážeš;-).Je rozhodně vidět,že tě vaření a pečení baví,bez ohledu na velikost prostoru;-).
Koláč vypadá velmi pěkně a jelikož jablíčka,tvaroh,..jsou věci které máme rádi,tak ho ráda vyzkouším:-p.Jen jestli můžu-neber to prosím ve zlém;-)-doplň si do receptu teplotu a přibližnou dobu pečení,aby tvůj koláč mohli zkusit i začátečníci;-).A ještě jedno přání mám:-8-zkus otočit fotečky od hotového koláče po těsto,aby až se objeví v náhodných nebo ve vyhledávači hned zaujal.Bylo by škoda,kdyby tak pěkný kousek někdo přehlédl;-).Snad se na mě pro to nebudeš zlobit:-).

coco-choc 11. 10. 2009 10:56
No, komu by se nelíbilo mezi takovými gurmány :-))?

Tématické fráze:
jablečno tvarohový koláč, skořicový koláč s jablky, jablečny kolac, jablečno tvarohová buchta, jablečný koláč do remosky, jablecny kolac v remosce, jablečná kolac, skořicový koláč, jablko skoricovy kolac, jablečný koláč z remosky, jablecno orechovy kolac, jablečnotvarohový koláč, jablečná koláč s tvarohem, jablečná buchta v remosce, remoska recepty, jablečný koláč remoska, podzimní koláč s jablky, jablečno-tvarohový koláč, jablkoskoricovy kolac, jablečnoskořicový koláč

Suroviny:
strouhanka, mouka celozrnná, cukr třtinový, máslo, vejce, kypřící prášek do pečiva, tvaroh polotučný, jogurt bílý, vejce, cukr, jablko, cukr skořice

Přidat fotografie receptu