Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Med z rozkvetlých pampelišek

Pampeliškový med, nebo chcete-li sirup, je velmi snadný na přípravu, avšak časově náročnější. Květy je potřeba 24 hodin macerovat a teprve pak je můžete svařit na med. Určitě se tím ale nenechte odradit, v bylinkovém čaji je úžasný, stejně jako třeba na ranní kaši.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cikitita

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nasbíráme plně rozkvetlé květy pampelišek. Krok 2: Pampelišky opatrně propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, přikryjeme a necháme 24 hodin odstát. Krok 3: Po 24 hodinách přisypeme k pampeliškám 1 kg cukru a přilijeme citronovou šťávu. Vaříme tak dlouho, až je sirup hustý jako med.

TIP: Jak využít pampelišky

Zveřejněno 20. 8. 2025

Poznámka autora Cikitita

Med z pampelišek vlastně není med, ale sirup. Při vaření je potřeba hlídat, aby se nepřevařil, jinak začne po nějaké době cukernatět.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Med z rozkvetlých pampelišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo5z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Med z rozkvetlých pampelišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květy pampelišek, voda, cukr krupice, citron

Přidat fotografie receptu