Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžová kaše s jablky

Mléčná rýžová kaše je rychlovkou, kterou najdeme na chladících pultech obchodů. Jednoduše si ji však můžete připravit i doma. Sice to déle trvá, ale chuť je úplně jinde. Navíc ji doplní jablíčka a osmahnutá strouhanka s cukrem a máslem.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži přebereme a propláchneme. Krok 2: V hluboké teflonové pánvi (nebo klasickém hrnci) přivedeme k varu mléko, vsypeme rýži a vanilkové cukry. Přidáme oloupaná jablka nakrájená na kostičky. Zmírníme teplotu a za častého míchání vaříme na mírném plameni asi 90 minut, až je rýže zcela rozvařená (pokud kaše příliš houstne, jednoduše přilijeme mléko dle potřeby). Krok 3: Mezitím rozehřejeme v jiné pánvi trochu oleje a kousek másla. Vsypeme strouhanku, cukr a za stálého míchání opražíme dozlatova. Krok 4: Hotovou kaši rozdělíme na talíře, posypeme připravenou strouhankou a skořicí. Můžeme ještě pokapat rozpuštěným máslem a podáváme.

TIP: Mléčná rýže z domácí pekárny

Zveřejněno 2. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžová kaše s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28n3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžová kaše s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28n3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, mléko, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, strouhanka, máslo, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu