Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sachr dort z jablek

Tradiční Sacher dort stojí především na kvalitní čokoládě, která udává chuť i konzistenci celého korpusu. My jsme ale čokoládu nahradili jablky, díky kterým je těsto šťavnaté a lehčí. Hodí se skvěle jako narozeninový dort na oslavy.

Hodnocení receptu je 5,0 (97×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 872 kJ /
3 315 kcal
Bílkoviny63,19 g
Tuky95,92 g
Vláknina24,10 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy537,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme. Krok 2: Do směsi po lžičkách vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem. Krok 3: Do těsta opatrně přidáme nastrouhaná jablka. Krok 4: Vše nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 40 minut. Zkoušku, zda je dort pečený, provedeme špejlí. Upečený vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Krok 5: Poté dort rozkrojíme a pomažeme marmeládou. Krok 6: Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými ořechy. Místo ořechů lze nastříkat šlehačku.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu

Zveřejněno 13. 10. 2009

Poznámka autora Dooga

Recept je převzatý z časopisu TV pohoda, kam jej otiskli z Venkovské kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachr dort z jablek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jq7R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sachr dort z jablek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jq7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (94)

:-)<3:yes: :yes:Je to moc dobý dortík a je to takový Dort ala Sacher počesku;-):-K

Výborná záležitost. Dělala jsem ve formě o průměru 22cm a je krásně vysoký. Je vláčný a rybízová marmeláda mu doslova sluší. Čokoládová ganaž je už jen dokonalou třešničkou na dortu. Přidávám největší možný počet bodů 👍👍👍 i fotečku jsem stihla 😉

Dort je vynikající <3

Sachr je vynikající <3

Dort je skvělý <3. Děkuji za recept.

Dnes jsem pekla jako bábovku,ubrala trochu mouky a přidala sekané ořechy a pár rozinek a větší šplouch rumu :-D Bábovka je vynikající,vláčná a ani nechybí džem či poleva. A hlavně - je rychlá!

Dnes jsem ho upekla. Doporučuju, kdo bude péct nechat korpus do druhého dne pořádně uležet, pak se bude líp krájet. Moc se mi drobil. Sachr je sichr až na druhý den ! Můj recept na Sachr se strouhankou , je taky lepší plnit, až na druhý den. ;-)
Je moc dobrý, už jsem ochutnala !:-D Velmi rychlá příprava, je to fakt, za 20 minut v troubě!:yes:

Pekla jsem z poloviční dávky. Je moc dobrý, ale příště zkusím nějakou výraznou marmeladu. Nejlépe dle receptu rybíz nebo višeň. Ale jinak dortik nezklamal:yes::-).

Dnes jsem upekla, čekám až vychladne, ale korpus se podařil, těsto je do formu o průměru 24cm (mámm větší, tak jsem koupila menší). Koupila jsem si i šablony na zdobení, jenže na tento dort to nepůjde, když se polévá čoko polevou..

Dobrý den, dortík je výýýýborný, udělala jsem ho jako narozeninový dort pro manžela a všem moc chutnal. Děkuji za recept a přidávám fotečku.

Posílám foto a bodík, pekla jsem ve formě průměr 24 cm, na 155 stupňů 40 minut, marmeláda meruňková, nahoře čokopoleva a posypáno kokosem. Příště vylepším rozinkami v rumu, ty já cpu do všeho :-p ale tento jsem pekla pro ségru a kámošku a ony rozinky nejí, to nechápu:-)

Recept je super,několikrát vyzkoušeno a vždy se povedl.Protože je sezona cuket ,jablka jsem nahradila stejným množstvím jemně nastrouhané cukety.Doporučuji,korpus je ještě vláčnější a chutnější .:-K

Ahoj,
i já přidávám fotografii dortíku :) Recept jsem znala od kamarádky, jen jsem dohledávala info. Tak jsem zjistila, že asi právě od Vás zná receptík ona kamarádka.
Dozdobila jsem si ho jen kokosem a mandlemi a byl moc dobrý.
Můžu jen doporučit! :-)

blacinka: Já dělám z čokolády na vaření 52% a přidávám kousek másla.;-)

Jak uděláte tak hezkou a mazlavou polevu? :( ... Ja kupuju v obchodě ty, co se dají do vodní lázně ale vždycky mi na dortě ztuhnou a pak křupou, což nechci :(

Jak to máte vysoké? Já to delala ve forme prumer 26 a mám to vysoké pouhé 3cm, to mi prijdedocela malo, udelala jsem vse spravne... Uvidím, jak to rozkrojím, jeste je horký...

KlaraS: Díky za pochvalu a jsem rád, že chutnal. ;-):yes:

Dnes jsem pekla Sachr, dle Vašeho receptu, no úžasný. Moc děkuji, že jste ho sem vložila. Velké díky. A dávám VEEELKEJ BODÍK:-K:yes::yes::yes::-))

nádhera:yes::yes:

Dnes peču opět tento skvělý moučník:-p:yes:. Je u nás moc oblíbený a chutnal i všem, komu jsem ho dávala ochutnat. ;-)

veru7:Jsem rád, že chutná. Máš ho hezky nazdobený. :yes:

Nahradila jsem jen meruňkovou marmeládou a výsledek skvělý :yes: děkuji a přidávám fotku :-K

ambrozinka: Díky. :-8

Do těsta jsem přidala ještě pulku tabulky hořké čokolády. Jinak jsem ale totálně unešená... je to opravdu nebe v hubě.. skvělý zákusek!!! :yes::yes::yes::-K:-8

:-8Včera jsem synovi k narozeninám upekla tento dort ,a povedl se krásně.Dovolila jsem si přidat fotečku:-8:-8

Dle všech přidaných fotek a komentářů soudím, že je to super recept! :-):yes: A proto ho zkusím i já!!! :-D

karolína 19. 9. 2012 19:32
Ideální dort pro každého, jednoduchá příprava a výborný gurmánský zážitek:-p

Nina.Angels: To se mi na něm právě líbí, že díky těm jablkům je vláčný a není vysušený.;-):yes: Jsem rád, že chutná.

Dortík je fantastický, jednoduchý i pro mě pro začátečníka... Korpus není ani trochu vysušený (jako se mi dost často stává) a s meruňkovou marmeládou a čokoládovou polevou chutná jako pravý Sachr ;-) :yes: :-K

Výborný dortík:-pdíky za recept.Dávám bodík:yes:

Jurajda: No vidíš. ;-) Tak jsi šikula.:yes:

Dooga: tak než se rozteče, musíme to všechno sežrat :-)) už to mám dodělané, dokonce teď chlap snědl první "vzorek" a chválí :-)

Jurajda: Zdobením nic nezkazíš. Jen nevím, jak dlouho ti tam ta šlehačka vydrží. Má tendenci se roztékat.;-)

Právě jsem upekla korpus, teď se chladí :-) Uvidíme, jak to všechno dopadne, jestli to bude vůbec k jídlu, jsem naprostý amatér :-) mám dotaz: když nahoru udělám zdobení ze šlehačky (šlehačka 31 % vyšlehaná se ztužovačem), nerozteče se nebo nezmění nějak zásadně tvar? Samozřejmě dortík bude v lednici.

Moučníky s jablky miluji :-K:yes:+

Vzhledově se mi teda dortík absolutně nepodařil- popraskal mi, roztekla se poleva a ještě jsem do něj pořád píchala špejlí, aby se nespálil, takže je samá díra- měla jsem zřejmě špatný den:-D:-D No..ale chuťově je naprosto bez chyby, takže jsem rozhodně nepekla naposledy:yes::yes: Za recept mo děkuji, přidávám bod a fotky:yes::yes::-K

Dne:-Ks jsem upekla,a navrch ozdobila coko.polevou ze zakysane smetany +slehacka, mnamka velika. Bodik leti:yes::-K

Božííííí dort !!!:-K

Opravdu vynikající,krásně jde do krku,moc jsme si pochutnali a zmizel rychlostí kosmickou,děkuji za recept:-K:-K:-*:-*:yes::yes:

LenkaD:Rad je mnoho. Každý má něco svého vyzkoušeného. Při rozehřívání čokolády do ní přidej buď máslo, nebo 100%ní tuk. Někdo dokonce i olej. Poleva je pak lesklejší a tolik nepraská. Při rozkrajování by měl mít dort pokojovou teplotu - pak taky nebude poleva praskat. A nebo krájej nahřátým nožem.
Nerovnosti skryješ tak, že budeš dort potírat čokoládou, kterou necháš trochu ztuhnout. Ale zase ne moc, ahy šla dobře roztírat. ;-)
Každý si to musí vyzkoušet, co jemu nejvíc vyhovuje a vychytat nějaké ty mouchy.;-):-D

Dort je vynikající, dala jsem míň cukru a myslím že to stačilo :-p:yes: .......akorát jsem měla problém s polevou, koupila jsem hořkou čokoládu a povrch dortu mně popraskal, byl nerovný a nevypadal nejlépe, poradíte mi nějaký fígl jak docílit hladkého povrchu jako na fotečkách, díky moc :-)

Příště dám tedy miň cukru..ale jinak skvělééé :yes:

Lena M.:Vůbec neděkuj. Hlavně že chutnal.:yes:

Dooga: Dobrý den, poslušně hlásím, že ikdyž mi dort při pečení na povrchu malinko popraskal, tak všem velice chutnal (dala jsem nahoru větší vrstvu čokolády) a říkali si o recepty. Moc děkuji :-K

Dneska jsem ho upekla a je opravdu výborný:yes:

Dooga: Jé, moc děkuju...můj se smál, co tu přeměřuju pravítkem a nad čím pořád dumám s formou na stole :-D Zítra jdu na to. A děkuji za tu pavučinu :-K

Lena M.:Ježiš, Lenko, omlouvám se. Ta forma je opravdu jen 26 cm!!!! Takže z celé dávky. Určitě se to dá rozkrojit i normálním nožem.
Bílé zdobení (pavučina) je bílá čokoláda. Uděláš kruhy na ještě neztuhlou hnědou čokoládu a pak špejlí uděláš tah od středu ven.

Dooga:Ahoj, tak to budu muset popřemýšlet, jak z klasického nože udělat zubatý ;-) No snad se zadaří. Já mám formu o průměru 26 cm, takže nejspíš bude lepší, když to zkusím udělat z poloviční dávky. A takovéto to bílé zdobení, to se dělá z čeho a jak prosím?

Ahoj Lenko, průměr formy je 36 cm. To proříznutí záleží na délce nože. Já tedy pouřívám radši nůž na pečivo(zubatý). Je s ním lepší práce a je dlouhý. Krájím vždy vychladlé. Jestli den dopředu je jedno. Nijak tím neutrpí. Je vláčný z těch jablíček, takže se ani moc nedrobí. Ať se ti dílo podaří a hlavně chutná.;-)

Prosím, jaký průměr formy jste při pečení měli? Rozříznu pak dort obyč nožem? Mám ho krájet vychladlý, není tedy lepší si ho udělat den dopředu? Nebude se mi to při rozkrajování drobit takhle čerstvý? Děkuji za odpovědi :-K

Tak to jsem rád. :yes:A kde je fotečka??? ;-)

Dooga, výborný dortík:-8:-K Vláčný, rychlý:-):yes::yes: Promazala jsem ho lehce marmeládou a čokoládovým krémem - 1.1.2011:-!. Ozdobila mandlemi. Určitě, ráda a brzy zopakuji:-))

Doogo ten je perfektní:yes:

óó vyskouším :-D:yes: boda dávám:yes:

Uz mam ulozeno a musim brzy udelat, komentare jsou pouze pozitivni:-p:-D. Libi se mi vyraz prdopec, cestina nema chybu :-K. Davam bodik i bez vyzkouseni, tady jsem si jista, ze neslapu vedle.:-D

Děkuji za pochvaly a jsem rád, že chutná.:yes:

Dnes jsem poprvé dělala tento dort a musím říct, že nemá chybu, chuť luxusní a přitom jednoduchý :yes:

Ivuš-díky:-Kale bez těch rámečků,co jsi mě naučila by to nebylo ono;-):-))

Aničko, dívám se na tvoji fotku a říkám si, že se ti povedl:yes: Máš pěknou fotku:yes:;-)

Upekla jsem v sobotu,nemám formu-byly řezy,do neděle krásně"zaleželo":-*dala jsem meruňkovou marmeládu,čokoládu na polevu mi stačili sníst předem:-Dbyla jen šlehačka na ozdobu;-)a chutnalo nám moc:-p
Další bodík už dát nemohu:-)tak alespoň fotku:-8

+27:yes::yes:Krásný dortík a ty použité suroviny se mi moc líbí:-ps těmi jablíčky to nebode žádná "sušina":-))Ukládám na vyzkoušení:yes:

Asi záleží, jak šťavnatá jsou jablka. Jinak jsem rád, že chutná.;-)

Musela jsem ho nechat péct déle. Vyzkoušela jsem a musím říct, že byl opravdu moc výborný:-8 Na stole nebyl ani hodinu - byl hnedka pryč:-D Posílám bodík:yes::-8

tak ten je nádherný, ukládám a brzo potěším rodinku dalším luxusním kouskem :yes:

Blacinka:-),to je zkratka pro PRášek DO PEČiva.

Co je to ten prdopeč..?:-O

:-p:yes::yes:+21

Dooga:-)tvůj receptík tu na mě juká z náhodných;-) a já se divím,že jsem mu ještě nepřidala komentář:-O.Takže to napravuji a moc chválím nejen tvé,ale i Iljušky a Papričky krásné fotografie:-p.Posílám vám všem boďku č.19 a rcp.ukládám.Jen doufám,že se mi taky tak povede;-).

jaaaaj,vyzera vyborne....keby som mala viac casu a menej prace,tak by som si ho upiekla aj dnes.dufam,ze coskoro.
:yes::-p

:-p:yes: fajne ku kave

vyborny:yes::yes:

Dnes jsem upekla tento moučník. Už dlouho jsem se na něj chystala. Udělala jsem ho na plech podle Iljuši a použila jsem meruňkovou marmeládu (svou domácí z DP;-) ). Zatím tuhne, takže fotečku sem dám ráno, až budu krájet klukům k snídani. Bodík už máš dávno ;-)

Hledám recept z jablek , protože zrovna mi došel cukr moučka a mám ráda kakaové sladkosti s marmeládou a mám padaná jablka a na pohled mně zaujal, už si ho tisknu a , no samo... BODÏk !!!:-))

Protože jsme "žravá" rodina, dělala jsem z jedné a půl dávky na plech, prořízla, potřela meruň. marmošou a polila citronovou polevou. Dala do lednice a pak jen pozorovala, jak moučník mizí ;-) Vynikající :yes: Viz: foto :-)

Doogo, hezké zdobení :yes: jsi šikula :-K

Dneska jsem pekla a je uplne uzasnej!:)

Pro velký úspěch jsem ho dneska pekl znovu. Jen jsem udělal jiné zdobení (poslední foto). Ořechy jsem namočil do bílé polevy, a i dort jsem trochu natřel na bílo.

Zrovna jsem dojedla první kousek dortu. Je výborný, na můj vkus dost sladký, ale není problém si dát příště míň cukru, záleží také jak jsou sladká jablka a ty naše byly sladké dost. Děkuji za recept, určitě zopakuju, dávám bodíka.:yes:

Já to jako bla, bla, bla beru. Vždyť já jsem to psal taky tak. Jen aby řeč nestála. Protože se stráááášně nudím. Práce by byla, ale nechce se!!! Víš, že já si nic nepřipouštím. PA.
A tu šikovnost jste ze mě udělali tady VY. Kde by mě kdy napadlo péct dort- a ještě k tomu ve středu.;-)

boze dooga...to neboli pripomienky...to bolo len take pisane bla bla bla...viem presne ako chuti tvoja torta a preto som jej dala okamzite +...a este nieco....aj jej dizajn vyzera uzasne...fakt si sikovny clovek...

Vybusna, tvoje připomínky beru. Ale jak jsem psal, je to recept převzatý i s názvem. Ono když to vemeš do důsledku, tak recept na Sachr je tajný (jako u nás Becherovka), takže vlastně všechny uveřejněné recepty jsou něčí výmysl a náhražka. Mě se recept líbil, protože máme spoustu jablek. A výsledek je :yes:.;-) Proto se také možná místo originálního jména Sacher jmenuje jen Sachr.

torta to musi byt fajnaaa fajnuckaaa....aj na pohlad vyzera prekrasne...ale obavam sa, ze to sacher nie je....ale vynikajuca cokoladova torta....ale teraz som sa docitala , ze v r 2003 bola v Grazi vytvorena nova receptura a tam ide aj marcipan a ribezlovy dzem..takze u nas bola vytvorena na topkach nova recpetura, kde idu aj jablka....dooga...torta je fantasticka

Určitě. Za prvé jsi holka šikovná:yes:,a za druhé je to opravdu jednoduché. ;-)Tak Papričko, čekám a čekám, a ty nikde...:-?

Mńááááám! Co mi to děláš? To vypadá, že bych to i zvládla, co?:-O:yes::yes::yes:

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Tééééééda Dooga - to je náááádhera. Přijela bych hned na kafe :yes::yes::yes: +;-)

Tak jsem zrovna přemejšlela co s padanýma jabkama. A ejhle super tip. Brzo vyzkouším. Už je v oblíbených.:yes:

Krásný dort a i chuťově vypadá skvěle. Určitě udělám a dík za tip:yes: Bodík už letí :-)6.

Krásný dortík.Zítra ho určitě upeču.Syn má 15.října narozeniny tak se bude hodit.Dávám boďku:-8:yes::yes::yes:

Dík za chválu. Je fakt dobrý (i když by se pan Sachr asi divil). Ty jablka mu dodají takovou vláčnost. Poleva je nějaká německá z Lidlu.

Jiřička 13. 10. 2009 13:17
To je krása a ta nádherná, lesklá poleva. :yes::yes::yes:

:-O No to je nádhera :yes: Doogo ten dort vypadá jako nalakovaný :-O koukám na ingredience je to skoro dietní ;-)musím dát bod. Za týden budu mít nový sporáček tak vyzkouším :-K

Tak timhle receptem ses u me trefil do cerneho. jestli neco opravdu zboznuji tak je to sacher dort:-) V jablecne verzi jsem ho jeste nejedla. Davam do oblibenych.:-K

Tak to je opravdu lákavé,to si zaslouží bodík.:yes:
To určitě vyzkouším.:-p

Tématické fráze:
sachr dort s jablky, sachr dort, jablečný sachr dort, recepty z jablek, sachr dort recept, jablecny sachr, sachr dort od karolíny, sachrův dort z jablek, falešný sachr dort, sachr s jablky, sachrův dort s jablky, karolína sachrův dort, sachr dort z cukety, dort z jablek, sachr, sacher dort podle karolíny, falešný sachr, sacher dort z jablek, dort sachr, falešný sachr dort na plech

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, jablko, tuk, kakao, prášek do pečiva, vejce, marmeláda rybízová, poleva čokoládová, ořechy vlašské, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu