Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašené zelí

Kvašené zelí je tradiční česká delikatesa, která je nejen chutná, ale i zdravá. Přirozeným kvašením se z něj stává bohatý zdroj vitamínu C a probiotik. Skvěle doplní hlavní jídla, uzeniny i pečené maso a vydrží v lednici nebo spíži dlouhé týdny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min bez doby odležení zelí

40 min (40 min příprava, bez doby odležení zelí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a vykrojíme tuhý košťál. Pak zelí omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Krok 2: Všechno zelí nakrájíme na co nejtenčí nudličky nebo nakrouháme do velké mísy. Krok 3: Přidáme sůl, kmín a vše promneme dřevěnou paličkou nebo čistýma rukama. To děláme tak dlouho, dokud zelí nepustí šťávu. Trvá to asi 15 minut. Krok 4: Zelí natlačíme do uzavíratelných sklenic, mělo by být ponořené ve vlastní šťávě. Sklenice otřeme, pečlivě uzavřeme a necháme stát na teplém místě. Krok 5: Zelí bude takto kvasit asi 2-3 týdny. Pak ho přeneseme do temna a chladu.

TIP: Jak připravit kimči - recept krok za krokem

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82W0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kvašené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82W0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí bílé, sůl mořská, kmín celý

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu