Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 401 kJ /
574 kcal
Bílkoviny4,06 g
Tuky31,42 g
Vláknina3,41 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy67,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít malým množstvím vody (ta by se měla na závěr zcela vypařit). Krok 2: Mezitím v misce rozšleháme vodu, šlehačku, med, hladkou mouku, kakao a koření.
Pekáček po půl hodině vyjmeme, zalijeme připravenou směsí a vrátíme do trouby na další půlhodinku.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 14. 10. 2009

Poznámka autorky Eliza

Pokud bychom chtěli pokrmu přidat slavnostnější akcent, poklademe maso na posledních 3-5 minut pečení plátky hermelínu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APjO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APjO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

dneska opět k obědu, moc nám chutná.
Tentokrát jsem stačila i vyfotit

dnes jsem krkovičku vařila k večeři pro návštěvu. Nakonec jsem dala i ty plátky hermelínu. Všem sedělaly boule za ušima a moc chválili. Musela jsem jim vytisknout recept. opravdu už dlouho jsem si tak nepochutnala. <3:-K
Určitě jsem nevařila naposled

:-p+18:yes::yes:

Vietnamko, já si tam sójovku představit nedovedu, ale pokud vám to tak chutná, tak proč ne. Moje maminka dává sójovku snad do všeho, co potřebuje nějak dochutit a tak se mi trochu přejedla...;-) Tady zvláštní nahořklo-sladkou příchuť obstarává to holandské kakao. Se ztuhnutím vychladlé omáčky zkušenost nemám, vždy jsme ji jedli teplou. Ale ani to si nedovedu představit, med mi nikdy v marinádě ani omáčkové směsi neztuhl, ani po vychladnutí...Tak nevím, čím to. Ale hlavně, že chutnalo, to je důležité. ;-):-K

vietnamka 5. 9. 2010 20:09
Urobila som to. Nie je to zle, najma ked som tam pridala sojovu omacku. Neviem, mozno som prilis zvyknuta na kombinaciu med-sojova omacka, ale mne to bez tej sojovky nemalo smrnc. Tiez by som tam dala este trosku viac smotany, po vychladnuti ten med stuhne a omacka ma konzistenciu podobnu oskrabkom z hrnca po vareni pudingu . Ale inak naozaj dobre, pochutili sme si.

Moc hezky vypadající recept, určitě i dobře chutná. Dávám si ho k oblíbeným a určitě brzy vyzkouším. Jsem tu krátce a zatím jsem spíš hledala novou inspiraci, ale určitě brzy přidám i svoje výtvory. . . :-)

Ukladám,vyzerá to nádherne:yes:

Elizo, moc dobré :yes: Syn se ptal, co to je za zvláštní chuť :-)) tak jsem mu pak prozradila ingredience :yes: Chutnalo všem, podlila jsem trochu víc, aby bylo více omáčky a podávala s rýží. Přidávám fotečku

Tak tohle si ukládám taky a určitě v brzké době vyzkouším. Vypadá to moc zajímavě a tak se už těším.:-)):yes:

Jejda, Evičko, koukám, že jsi sem přidala obrázek a já si ho ani nevšimla...:-8
Tak dodatečně děkuju :-K. Jsem ráda, že jste si pochutnali (i když už je to víc než měsíc...:-* ).

Eliza krkovička byla u nás v sobotu a byla to mňamka:-p:-p zařazuji do oblíbených a bude u nás často:-K recepty jsem už rozdala po rodině.:yes::yes:Zdovolením,jsem přidala obrázek;-)

Děkuji za body a těším se, až někdo vyzkoušíte :-).
Evičko, já vím... Odkládám, buď nemám čas a nebo odvahu (to víc). Odepíšu ti, až budu mít chvilku.

Eliza ty zoubky neodkládej;-);-):-K

Krásný recept, chilli a kakao je dnes už ne úplně neznámá kombinace.Eliz jednoduché, chutné a téměř bez práce-určitě zkusímběhem víkendu.:yes:Bodík letí:yes:

Zajímavé stojí to za vyzkoušení.Mám ráda různé kombinace které by někdo řekl,že nejdou k sobě,ale ve výsledku je to výborná věc.;-):-p Nejsem příznivcem vaření jak se říká na jedno kopyto bez fantazie a proto posílám také bod.:yes:

Jo a s tím zoubkem s tebou soucítím, ale buď v klidu, mě totiž čeká něco mnohem horšího, něco co neustále (už asi rok a půl) zbaběle odkládám... A to vysekání všech čtyř moudráků najednou v celkové narkóze ;-(

Evičko, moc si přeju, aby vám chutnalo :-) a jsem moc ráda, že jsi vybrala zrovna můj nový recept. Budeš mít v sobotu dopoledne klídek, pokud si plánuješ oběd na dvanáctou, stačí začít za 5 minut jedenáct (tedy s předehřátou troubou) a celá příprava spočívá v osolení a opepření masa a smíchání ostatních surovin, kterými se v polovině pečení maso přelije...;-) Takže je spousta času na uvaření brambor a dále na pospinkávání a válení se po pracovním týdnu, četbu či :-O nedejbože :-O;-) na úklid...:-*

Eliza o víkendu stvořím toto zajímavé jídlíčko,tečou mě sliny,:-p:-pkdyž se dívám.Dnes jsem byla trhat další zub,bolí to a jsem hladová o to je to hořší se dívat na výborný recept.:yes::yes::yes:uděluji bodík:yes:

Teda to vypadá naprosto skvěle. Škoda že jsem recept neviděl dřív, Před chvilkou jsem maso naklepal a naložil na zítra. Ale určitě to vyzkouším. :yes: Bodík ti právem náleží za tu kombinaci chutí.:-p

A moc děkuji za bodíky!! :-8

Téda jani, tvoje důvěra mě těší :-) a doufám, že ji nezklamu. Ale ne, jsem o tom v podstatě přesvědčená, kdyby něco nebylo dobré, tak to nevařím a už vůbec to nefotím a neztrácím čas psaním receptu...;-) Tak snad bude chutnat i u vás.

Tak do toho půjdu i já..moc zajímavý recept a jestli Eliza píše, že to stojí zato, tak tomu věřím a dávám bodík:-):yes:4.

To kakao je tam v minimálním množství, ale jistě sehrává svoji roli - podle mého názoru sráží sladkost medu. Výsledná chuť omáčky je pikantně ostro-sladko-slaná, smetanou zjemněná a maso je velmi šťavnaté. Přiznávám, že se recept může zdát neobvyklý, ale stojí za to. Navíc příprava je velice snadná.
Bohužel si již nepamatuji, jak jsem k receptu přišla; možná jsem si ho vymyslela, možná jsem ho našla v nějakém časopisu, možná vznikl nějakými mými úpravami či kombinacemi receptů...;-) Každopádně zapsaný ho mám takto a občas takto upravuji i vepřová žebírka.
Doufám, že někdo vyzkoušíte a pochutnáte si.

Eliz :-*:-p:-p:-p:yes::yes::yes: Jen možná zkusím kuskus

Opravdu zajímavá kombinace, chilli čokoládu mám moc ráda, tady je chilli - kakao, dávám taky na vyzkoušení a + :yes::-)

Hmmm, zajímavé spojení masa, medu a kakaa, ještě jsem se s tím nesetkala a proto mě to moc zajímá chuťově, tak to určitě někdy brzy spáchám a pak obodíkuju.;-)

Eli, zajímavá kombinace ingrediencí:-p, do toho asi půjdu;-). Už mám uloženo a posílám první bodík. :-!:-)):yes::yes::yes: A nádherné fotky, jak krásně je vidět ta krustička, mňam:-p:-p.

Tématické fráze:
krkovice nejlepší recepty, krkovice s rýží nejlepší recepty, krkovička s rýží, krkovice s rýží, vepřová krkovice s omáčkou, pikantni krkovicka, krkovička recepty, krkovicka na medu, recepty z krkovice, veprova krkovicka s omackou, nejlepší recepty z krkovice, pikantní krkovice, vepřová krkovice s rýží, krkovice recepty, veprove maso se smetanovou omackou, pikantni veprova krkovice, vepřova krkovicka s rýží, recepty na sobotu, krkovička s rýží recepty, krkovička recept

Suroviny:
krkovice vepřová, smetana ke šlehání, voda, mouka hladká, med, kakao, koření oregáno sušené, chilli, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu