Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná bublanina od Adely Banášové

Bublaniny s jakýmkoliv ovocem jsou nenáročným moučníkem, kterým se vždy a každému zavděčíte. Jablka jsou dostupná po celý rok a tuto bublaninu od známé slovenské moderátorky si zcela jistě zamilujete.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 516 kJ /
2 513 kcal
Bílkoviny22,12 g
Tuky140,61 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 404 mg
Sodík 374 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy287,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, mléko, olej a vejce. Krok 2: Dle vlastní chuti do těsta nastrouháme kus čokolády na vaření a všechny suroviny promícháme. Krok 3: Připravíme tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo použijeme pečicí papír a těsto na něj rozprostřeme. Krok 4: Jablko nastrouháme a promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem a rovnoměrně rozdělíme na těsto. Krok 5: Vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 180 °C asi 20 minut.

TIP: Jablka v naší kuchyni

Zveřejněno 14. 10. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je z týdenníku AHA, od Adély Banášové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bublanina od Adely Banášové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9px

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná bublanina od Adely Banášové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D9px

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (56)

Velmi chutný, rychlý. Snadno převedeny na bezlepkový :-K

Buchta je vláčná a chutná. Jablíčka jsem dala dvě a nakrájela je na kostičky.

Jednoduchá a dobrá.;-):-);-)

Jani tentokrát jsem místo čokolády na vaření použila margotku a všem moooooc chutnala <3:yes:

:yes::yes::yes: Super, všem moc chutnalo ...

Valis: to mne moc těší :-)

Olga Cermakova 2. 5. 2016 17:01
Neni to 1 jablíčko do bublaniny trochu málo???

Olga Cermakova: Tak to v receptu bylo ;-). V receptu je dost tekutin.:-)

Koláčik veľmi dobrý, akurát suroviny sú asi na menší plech, na rozmery 40x30 je dosť nízky.

danulik: Možné to je, já už si moc nepamatuji, je to z roku 2009, jaký jsem použila plech. Jsem ráda, že chutnal :-)

Koláčik veľmi dobrý, akurát suroviny sú asi na menší plech, pretože na rozmery 40x30 cm je dosť nízky.

Cookerx: Děkuji za skvělý tip na vylepšení :-):-)

Naprosto parádní buchty dělal jsem ji už asi 10 krát a vždy chutná skvěle.;-) a ještě takový tip když už bude buchta bude narůžovělá , tak lehce posypu cukrem který skaramelizuje a dodá buchte ještě lepší vzhled . :yes:

Anneetta: děkuji!! :-)

Včera jsem zkoušela a buchta je vynikající:-) Určitě nedělám naposledy:-) Děkuji za recept a uděluji bodík!
:yes:

Suzuk:;-)

Dnes jsem tuhle dobrotu dělala po několikáté, pro změnu jsem nedala čokoládu, ale do těsta i do jablek jsem přidala strouhaný kokos a taky kapka rumu....provonělo to celý byt:-8

věra:;-)

Tématické fráze:
jablková bublanina, bublanina s jablky, bublanina s jablkami, jablková bublanina recept, bublanina bez vajec, jak dlouho se pece bublanina, jak dlouho pečeme bublaninu, bublanina jablkova, rychla jablecna bublanina, křehká bublanina, jblocna bublanina, vynikající bublanina, jak dlouho pect bublaninu, jablkova bublanina hrníčková, jablkovy kolac adely banasovej, dobroty od adele, jablkova bublanina hrncekova, bublanina-z-jablek, recepty od adéle, štavnata bublanina

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mléko, olej, čokoláda na vaření, prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, cukr skořice, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu