Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový guláš

Houbový guláš je poctivé jídlo, které potěší všechny milovníky lesa. Kombinuje výraznou chuť čerstvých hub s cibulí, česnekem a kořením do syté, voňavé omáčky, která nejlépe chutná s čerstvým chlebem nebo houskovým knedlíkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Malé hlavičky necháme celé. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: V hrnci na oleji osmahneme cibuli. Přidáme kmín, mletou papriku, česnek, houby, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme do změknutí hub. Krok 3: Mouku smícháme s vodou a zamícháme tak, aby vznikla hladká kašička bez hrudek. Přidáme do guláše a provaříme alespoň 15 minut. Krok 4: Guláš nakonec dochutíme majoránkou. Krok 5: Hotový pokrm podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

TIP: Jak udělat domácí kynutý knedlík?

Zveřejněno 9. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Houbový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6zp

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Houbový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6zp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby čerstvé, cibule, olej, paprika sušená sladká, česnek, mouka hladká, vývar masový, sůl, kmín celý, pepř mletý, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu