Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové kuličky

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BARRINEK

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 707 kJ /
1 842 kcal
Bílkoviny80,86 g
Tuky25,05 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 591 mg
Sodík 3,33 g
Sůl6,17 g
Sacharidy312,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme, oloupeme a prolisujeme brambory. Krok 2: Přidáme hodně jemně nasekanou šunku, sůl a strouhanku. Krok 3: Utvoříme malé kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance. Krok 4: Smažíme je na oleji a podáváme je teplé. Přílohy: Rajčatový salát.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLOJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLOJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Bramborové kuličky vypadají mňamózně-ukládám:yes:

hahahah docela dobry no ja dala vajicka do testa plus na obaleny a sou tez vyborny povedli semi na jednicku mate odemne 1* dekuji vyborne jidlo :yes::yes::yes::yes::-)

Naopak,vejce patří do těsta,aby drželo pohromadě ,dělám kuličky už dlouho :-)

Alena Imrichová 13. 11. 2015 14:14
hoky jsou to vylepšený krokety, záleží na vaší fantazii
:-p

Zdena (neregistrovaný/á) - já ty vejce ale chápu tak, že to v nich obaluješ než to dáš do strouhanky, jak to uvádí v receptu, do těsta bych je necpala

Ivulinka, ale co vajíčka? To mám dát 2 vajíčka do prolisovaných brambor? :-8 Strouhanka pak půjde na zahuštění, ale ty vajíčka jsou dost důležitá. Asi si najdu nějaký jiný recept. Je velká škoda, že recept je tak povrchně napsaný.:-((

Zdena: co na tom nechápete? prolisované brambory samy o sobě utvoří těsto, to pak namáčíte ve vejci a pak ve strouhance - jako řízek - a smažíte. Jednodušejí to paní napsat nemohla :-)

Zobrazit starší odpověď

Zdeni, já to pochopila tak, že uvedené množství strouhanky přijde do těsta a na obalování už množství neuvádí.

Prosím, poradí mi někdo? Chtěla bych udělat tyhle kuličky. Jenomže recept je nesrozumitelně napsaný. :-( Po přečtení komentářů jsem zjistila, že vajíčka patří do brambor. Škoda, že Richard to neopravil.:-8 Na upřesnění se ptám. 2 celá vajíčka mám zamíchat do prolisovaných brambor? A 1 1/2 šálku strouhanky patří na zahuštění brambor? Anebo v tomhle množství je zahrnuta i strouhanka na obalování? Děkuji za odpověď. :-))

:-OTo vypadá moc krásně:-K+18:yes:

Dala jsem tam ještě česnek a nebyl by na škoru ani tvrdý sýr:-) a byla to dobrota-doporučuju dát s červenou řepou:-):-plahoda:yes:

Ríšo v pohodě:-), jen aby věděli ostatní, ale byla to moc velká dobrota:yes:

:-OOmlouvám se za psaní receptu ale jsem mizerný spisovatel,vajíčka přijdou dovnitř.:-)):-*

Od obědu nám zbyly brambory a tak jsem si tuto dobrůtku připravili k večeři:-p Receptu jsem trochu nerozuměla, jestli se dávájí ty dvě vajíčka do brambor nebo jen na obalení (dala jsem do obojího) a strouhanka všechna do brambor nebo jestli je to i na obalení. Tak jsem dělala od oka a byla to dobrota:yes:

Richarde :yes: za recept. Iljušo :yes: za provedení. ;-)

Ríšo - bramborové kuličky neměly jedné chybičky :yes: Vynikající - přidávám bodík a foto ;-)

Tématické fráze:
bramborove kulicky, kynuté bramborákové kuličky, kulicky z bramboroveho testa, bramborové kuličky recept, smažené gulôčky, kynuté bramborové kuličky, bramborové kuličky, bramborakove kulicky, recept bramborove kulicky, smažené bramborové kuličky, kuličky z brambor, bramborovy kulicky, braborove kulicky, kulicky ze strouhanky, recept na bramborové kuličky, bramborove kulicky kynute, smažené kynuté kulicky z bramborakoveho těsta, bramborakove koule, bramborové kulička, recepty ze strouhanky

Suroviny:
brambory, šunka, vejce, strouhanka, sůl, olej

Přidat fotografie receptu