Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová pánev s houbami / dietni

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Středně náročný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 259 kJ /
301 kcal
Bílkoviny12,65 g
Tuky11,86 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy26,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky, houby očistíme a také pokrájíme. Krok 2: Na teflonové hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby a zeleninu a pod pokličkou dusíme do měkka, podle potřeby podléváme vodou. Krok 3: Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme, dochutíme bylinkovou solí a bazalkou. Krok 4: Podáváme samotné jako lehkou večeři (v rámci redukčního režimu), pokud přidáme více vody a vznikne tak i omáčka můžeme podávat (v rámci udržovacího režimu) s těstovinami jako oběd.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Poznámka autora Institut…

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1220 kJ

Bílkoviny: 14 g

Sacharidy: 33 g

Tuky: 12 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pánev s houbami / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QnB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová pánev s houbami / dietni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QnB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Kačo (nereg), to je divná otázka pod receptem na zeleninovou pánev :-)) Běžně dělaná žemlovka určitě není dietní (=bílé pečivo, cukr, máslo, vejce), ale lze ji udělat TROCHU dietněji (=tmavé pečivo, hodně ovoce, málo nebo žádný cukr, zalít jen mlékem a péct na pečícím papíru bez tuku). Ale já za sebe můžu říct, že si raději dám zeleninovou pánev a pak schroupu syrové jablko jako moučník ;-)

ahoj chci se zeptat jesstli je žemlovka dietni nebo se z ni hodně přibira?děkuji

Institut kompliment 20. 10. 2009 16:07
Pokud se jedná o redukční režim, doporučujeme zeleninový talíř kombinovat pouze s bílkovinou.
V udržovacím režimu je možné připravit k zeleninové pánvi přílohu. Například brambory na loupačku nebo celozrnné těstoviny. Večeře by měla být opět odlehčená. Připravit lze například zeleninovou pánev s nastrouhaným sýrem nebo již zmiňované tofu.
Přejeme Vám dobrou chuť.

Takže, použila jsem mraženou zeleninu, aby mi toho tolik nezbylo v ledničce. Houby jsem nějaké měla, rajče a protlak taky. Já nejsem zrovna fanda zeleniny, nevím, proč, ale snažím se ji jíst. Tady to houby dobře dochutily a dalo se to sníst, řekla bych, že toho bylo hodně, třebaže jsem nedala všeho tolik, jak je uvedeno. Celkový dojem, že jídlo je velice přijatelné a já moc děkuji za další inspiraci. Dovolila jsem si přidat fotky.;-)

Tak mi by to na oběd úplně stačilo a určitě vyzkouším, možná bez té mrkve, uvidím;-)

Recept není špatný, snad bych jen vytkla - 100 g mrkve - vezmeme-li v úvahu že bude vařená- má velmi vysoký glykemický index - asi bych jí vypustila a nahradila bych jí luštěninou, vařenými fazolemi, čímž bych doplnila bílkoviny, na které poukázala Kvinek
;-)

Jídlo vypadá sice zajímavě, ale na oběd bych ho bez přílohy nedoporučovala - chybí tam bílkovina a obiloviny, bude po něm brzy hlad a není vyvážený. Stačilo by třeba zamíchat trochu fazolek, tofu nebo tempehu a podávat s uvařenou špaldou nebo rýží natural, případně s celozrnnými těstovinami.

Tématické fráze:
dietní recepty z hub, dietní večeře, dietní oběd, jsou houby dietní, dietní houby, dietní recept z hub, dietní večeře recepty, dietni recepty ze zeleniny, dietní recepty k večeři, zeleninové večeře, zeleninová pánev, žampiony dietně, dietní oběd recepty, dietní recepty, jak připravit mraženou zeleninu, zeleninová směs s houbami, houby dietni recepty, houby dietní recept, dietní zeleninová večeře, obed z hub

Suroviny:
mrkev, květák, cuketa, brokolice, fazolky zelené, rajče, protlak rajčatový, žampióny, olej olivový, kmín celý, bazalka čerstvá, sůl bylinková

Přidat fotografie receptu