Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 452 kJ / 6 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,09 g |
Tuky | 404,69 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 4,31 g |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 676,70 g |
Postup přípravy
Den předem si uvaříme salko - 2 hod vaříme pod pokličkou na mírném plameni (já vařím najednou vždy několik plechovek a mám je do zásoby - vydrží stejně jako neuvařené nebo kterákoliv jiná konzerva). Zkaramelizované salko vyšleháme s máslem a na konci přidáme 200 g mletých vlašských ořechů. Krok 5: Krém 2.:
Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s moučkovým cukrem. Krok 6: Funále:
První placku namažeme krémem č.1 a položíme krémem nahoru. Druhou placku namažeme znovu krémem č.1 otočíme ji a zespoda namažeme krémem č.2. Touto stranou s č.2 ji přiložíme na první placku (na krém č.1). Stejným způsobem postupujeme až k poslední placce. Pak namažeme krémem č.1 i boky dortu a obalíme celý dort v rozdrcených odkrojkách (já je rozdrtila válečkem na vále). Drobečky posypeme i vršek dortu. Zabalíme ho do freshfolie a necháme nejlépe ve sklepě min. 2-3 dny odležet.
Zveřejněno 18. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srdcový medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxY5
Moje poznámka
Srdcový medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxY5
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 17 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 21 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Arašídové sušenky bez lepku
Neregistrovaný před 1 minutou
Mrkvové šátečky s povidly
Neregistrovaný před 2 minutami
Brokolicový nákyp
Neregistrovaný před 3 minutami
Mokrá kokosová buchta
Neregistrovaný před 4 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Neregistrovaný před 4 minutami
Sušenky
Neregistrovaný před 10 minutami
Rajská omáčka
Neregistrovaný před 11 minutami
Poctivá fazolačka
Neregistrovaný před 13 minutami
Dušené hlávkové zelí
Neregistrovaný před 22 minutami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Neregistrovaný před 38 minutami
Tématické fráze:
medovník recept,
medovník,
krém na medovník,
srdcový dort,
jak nazdobit medovník,
srdcove dorty,
nejlepší medovník,
marlenka videorecept,
zkaramelizované salko,
nazdobený medovník,
jak nazdobit marlenku,
medovník videorecept,
medovník krém,
medovník originál recept,
medovník salko,
dort medovnik srdicko,
recepty na medovník,
recept na srdcovy dort,
marlenka video recept,
salko medovnik
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
med,
mléko,
soda jedlá,
mouka hladká,
salko,
máslo,
ořechy vlašské,
smetana zakysaná,
cukr moučkový
Komentáře (15)