Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná brokolice

Připravte rodině lehké zeleninové jídlo z brokolice. S rajčaty a závějí kvalitního zapečeného sýra bude neodolatelná i pro zapřisáhlé milovníky masité potravy. Přidejte k porci ještě přílohu z brambor, pochutnáte si!

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 683 kJ /
1 358 kcal
Bílkoviny76,68 g
Tuky79,11 g
Vláknina49,77 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,65 g
Sacharidy60,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky, trošku povaríme v slanej vode (lze na jenskej mise pod poprepichanou mikroténovou fóliou v MW), aby ostala chrumkavá. Krok 2: Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme kolieska paradajok, trošku osolíme, posypeme pokrájaným cesnakom, pridáme trošku oregana. Poukladáme ružičky brokolice, zalejeme šľahačkou, v ktorej zamiešame strúhaný syr. Krok 3: Zapekáme asi 15-20 minút, kým začne chytať farbu. Podávame obyčajne s varenými zemiakmi.

TIP: Nejlepší recepty z brokolice

Zveřejněno 22. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r806

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r806

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Já jsem to dělala v remosce a to byla chyba. Rajčata pustila šťávu a plavalo to ve vodě. Nakonec jsem to ještě dlouho dělala až se tekutina vypařila a bylo to o moc lepší.:-8

alikul: je mi luto, ze vas recept sklamal.

Tak toto už nikdy více:-((

Prima Mama::-K

casino:

Zobrazit starší odpověď

:yes: Vyzkoušeno, bylo to moc dobré :-p Posílám bodík

Zítra vyzkouším:yes:

Recept je výborný, protože jsem vařial i pro děti, nedala jsem česnek ,ale přidala jsem vegetu a místo klasických rajčat cherry a bylo to naprosto vynikající, děkuji za tip a přji krásné dny, p.s. pochutnala si i kamarádka vegetariánka :):yes:

Zapomněla jsem na bodík, ale už je tam:-)

HaniPu - ty mi děláš chutě, magdalenko a Hani - máte to :yes:

HanulkaPu;-),
vďaka za dôveru a odskúšanie, pochvala od teba hreje...

Magdalenko, další tvoje pochoutka:yes: zapečenou brokolici dělám na různé způsoby a tak jsem musela vyzkoušet i tuhle tvojí a je opravdu vynikající:yes: dala jsem hodně česneku a oregana a byla to fakt mňamka:yes: Dala jsem kelímek šlehačky a bylo to akorát, nic tekutého.... tak máš ode mě bodík:yes: +

No možná to bylo tím množstvím, brokolice jsem měla tolik, co se vešlo do mísy a dělala jsem to v PH, což možná nebyl nejlepší nápad, ale normálně tam zapékaná jídla dělám. Vlastně abych to upřesnila - rajčata i brokolice byly z mrazáku, rajský na plátky, bokolice předtím "projetá" v MW troubě, aby nečernala, takže tak akorát. Šlehajdy bylo asi trochu víc, sýru taky.
Možná pustily vodu ty rajský, příště to zkusím s čerstvými. Jako nápad to je prima, byla jsem přesvědčená, že se to povede.:-K

Meryl, nie je dôvod byť ješitný.
Ja mám beztak najradšej brokolicu a vlastne, každú zapekanú zeleninu iba s bešamelom a syrom. Toto hore bol výsledok experimentu,nakoľko mi bolo raz doma vytknuté, že by som mohla pri varení viac uplatniť fantáziu...(vytočilo ma to parádne). Niekomu chutilo, niekomu menej - mne.

Magdalénko, stavíš se ke komentáři čelem a to je dobře:yes: Komentáře jsou i od toho, abysme společně probrali nějaký neúspěch a přišli na to, proč se tak stalo a příště aby to bylo OK;-)

Shineon, to je v pohode, nemusí každému všetko chutiť, som rada, že si vyjadrila svoj názor. Nebolo by predsa normálne, aby sme si navzájom ťahali medové motúzy popod nos.
Iba mám otázku: dala si na kilo brokolice tú šľahačku 150 ml a 100 g syra?

Nevím, co jsem zvojtila, ale mě tam zůstala ta šlehačka tekutá. Syn to sice snědl, ale mě to moc nenadchlo.:-(

Tématické fráze:
zapečená brokolice recept vynikající, zapékaná brokolice, brokolice recepty, brokolice recept vynikající, recepty z brokolice, recept zapékaná brokolice, zapékaná brokolice se sýrem, zapekana brokolica, brokolice zapekana, zapékaná brokolice recepty, zapecena brokolice, brokolice recept, recept z brokolice, recepty zapékaná brokolice, zapečená brokolice recept, recepty s brokolicí, zapékaná jídla, zapékaná brokolice se smetanou, zapekané brokolice, zapékaná brokolice recept

Suroviny:
brokolice, rajče, olej, česnek, sůl, koření oregáno, smetana ke šlehání, sýr ementál

Přidat fotografie receptu