Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná brokolice

Připravte rodině lehké zeleninové jídlo z brokolice. S rajčaty a závějí kvalitního zapečeného sýra bude neodolatelná i pro zapřisáhlé milovníky masité potravy. Přidejte k porci ještě přílohu z brambor, pochutnáte si!

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 683 kJ /
1 358 kcal
Bílkoviny76,68 g
Tuky79,11 g
Vláknina49,77 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,65 g
Sacharidy60,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky, trošku povaríme v slanej vode (lze na jenskej mise pod poprepichanou mikroténovou fóliou v MW), aby ostala chrumkavá. Krok 2: Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme kolieska paradajok, trošku osolíme, posypeme pokrájaným cesnakom, pridáme trošku oregana. Poukladáme ružičky brokolice, zalejeme šľahačkou, v ktorej zamiešame strúhaný syr. Krok 3: Zapekáme asi 15-20 minút, kým začne chytať farbu. Podávame obyčajne s varenými zemiakmi.

TIP: Nejlepší recepty z brokolice

Zveřejněno 22. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r806

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná brokolice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r806

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Já jsem to dělala v remosce a to byla chyba. Rajčata pustila šťávu a plavalo to ve vodě. Nakonec jsem to ještě dlouho dělala až se tekutina vypařila a bylo to o moc lepší.:-8

alikul: je mi luto, ze vas recept sklamal.

Tak toto už nikdy více:-((

Prima Mama::-K

casino:

Zobrazit starší odpověď

:yes: Vyzkoušeno, bylo to moc dobré :-p Posílám bodík

Zítra vyzkouším:yes:

Recept je výborný, protože jsem vařial i pro děti, nedala jsem česnek ,ale přidala jsem vegetu a místo klasických rajčat cherry a bylo to naprosto vynikající, děkuji za tip a přji krásné dny, p.s. pochutnala si i kamarádka vegetariánka :):yes:

Zapomněla jsem na bodík, ale už je tam:-)

HaniPu - ty mi děláš chutě, magdalenko a Hani - máte to :yes:

HanulkaPu;-),
vďaka za dôveru a odskúšanie, pochvala od teba hreje...

Magdalenko, další tvoje pochoutka:yes: zapečenou brokolici dělám na různé způsoby a tak jsem musela vyzkoušet i tuhle tvojí a je opravdu vynikající:yes: dala jsem hodně česneku a oregana a byla to fakt mňamka:yes: Dala jsem kelímek šlehačky a bylo to akorát, nic tekutého.... tak máš ode mě bodík:yes: +

No možná to bylo tím množstvím, brokolice jsem měla tolik, co se vešlo do mísy a dělala jsem to v PH, což možná nebyl nejlepší nápad, ale normálně tam zapékaná jídla dělám. Vlastně abych to upřesnila - rajčata i brokolice byly z mrazáku, rajský na plátky, bokolice předtím "projetá" v MW troubě, aby nečernala, takže tak akorát. Šlehajdy bylo asi trochu víc, sýru taky.
Možná pustily vodu ty rajský, příště to zkusím s čerstvými. Jako nápad to je prima, byla jsem přesvědčená, že se to povede.:-K

Meryl, nie je dôvod byť ješitný.
Ja mám beztak najradšej brokolicu a vlastne, každú zapekanú zeleninu iba s bešamelom a syrom. Toto hore bol výsledok experimentu,nakoľko mi bolo raz doma vytknuté, že by som mohla pri varení viac uplatniť fantáziu...(vytočilo ma to parádne). Niekomu chutilo, niekomu menej - mne.

Magdalénko, stavíš se ke komentáři čelem a to je dobře:yes: Komentáře jsou i od toho, abysme společně probrali nějaký neúspěch a přišli na to, proč se tak stalo a příště aby to bylo OK;-)

Shineon, to je v pohode, nemusí každému všetko chutiť, som rada, že si vyjadrila svoj názor. Nebolo by predsa normálne, aby sme si navzájom ťahali medové motúzy popod nos.
Iba mám otázku: dala si na kilo brokolice tú šľahačku 150 ml a 100 g syra?

Nevím, co jsem zvojtila, ale mě tam zůstala ta šlehačka tekutá. Syn to sice snědl, ale mě to moc nenadchlo.:-(

Evo(neregi.):-)jestli můžu,než se Marta:-) ozve se svou variací brok.polévky:-p,můžeš juknout sem,třeba se ti nějaká taky zalíbí;-) http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=br....
Magdalenko:-)tak tohle složení by u nás určitě uvítal můj muž a tak ukládám a vyzkouším jako mu bude chutnat:-p;-)

Tak ji Marti sem písni, jak se dělá nebo, jak ty ji děláš, vyzkoušela bych ji ,díky

Z brokolice je super kremova polievka,az mate zaujem napisem recept.

Ťažko vymyslieť nový recept, brokolica zapečená hocijako je super. Je to vraj aj náramne zdravá zelenina... Momentálne jej je dostatok, tak sa snažím o zdravé stravovanie aj týmto spôsobom.

Magdalenko, zapékaná brokolice je mocinky dobrá a já jí dělávám, i když trochu jinak;-):-pI tak máš bodíka:yes:

Hmmmm:-p:yes:

:-K:-)):-//

Se šlehačkou vyzkouším, já dávala kysanou smetanu, ale :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zapečená brokolice recept vynikající, zapékaná brokolice, brokolice recepty, brokolice recept vynikající, recepty z brokolice, recept zapékaná brokolice, zapékaná brokolice se sýrem, zapekana brokolica, brokolice zapekana, zapékaná brokolice recepty, zapecena brokolice, brokolice recept, recept z brokolice, recepty zapékaná brokolice, zapečená brokolice recept, recepty s brokolicí, zapékaná jídla, zapékaná brokolice se smetanou, zapekané brokolice, zapékaná brokolice recept

Suroviny:
brokolice, rajče, olej, česnek, sůl, koření oregáno, smetana ke šlehání, sýr ementál

Přidat fotografie receptu