Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 499 kJ / 3 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,18 g |
Tuky | 225,67 g |
Vláknina | 9,45 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 449 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 302,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmělníme s 1 lžící cukru a 1/3 mléka. Přidáme lžíci mouky, promícháme. Nyní mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě (v zimě je nejideálnějším místem topení). Cca po 8 - 10 minutách uvidíte, že kvásek začíná kynout, pokud se nic neděje, je asi něco v nepořádku - máte staré droždí, příliš teplé mléko... a kvásek Vám nevykyne - musíte tudíž začít znovu). Kvásek nechte kynout cca 20 minut.
Krok 2: Mezitím si promíchejte zbylý cukr s mlékem a vejcem. Přilijte kvásek, přisypejte mouku, promíchejte a přilijte rozpuštěné (zchladlé) máslo. Vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit. Chce to trochu lásky, trochu síly, hodně trpělivosti a cviku. Hladké těsto nechte opět na teplém místě kynout.
Krok 3: Vykynuté těsto můžete rozválet nebo rukou rozmačkávat na malé (nepravidelné) placičky. Na placičky dejte trochu náplně - tvaroh rozmíchejte s cukrem a vejcem. A teď inovace: na tvaroh jsem dala ještě lžíci brusinek. Placičky zabalte do roztomilých buchet. Každé buchtě věnujte speciální péči v podobě potření rozpuštěným máslem, aby se dala po upečení odtrhnout od své sousedky. Pokud Vám zbyla náplň jako mne, v každé buchtě udělejte menší důlek, do kterého dejte po lžíci tvarohové náplně a samozřejmě ozdobte brusinkami.
Krok 4: Pečte pozvolna (při nízké teplotě kolem 160 stupňů) a dozlatova.
Zveřejněno 23. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Reformované kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvm8
Moje poznámka
Reformované kynuté buchty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvm8
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kynuté buchty z hladké mouky,
buchty v remosce,
kynuté buchty,
kynuté buchty v remosce,
kynuté buchty z celozrnné mouky,
kynuté buchty z remosky,
buchty z celozrnné mouky,
celozrnné kynuté buchty,
buchta v remosce,
celozrnné buchty,
kvásek na buchty,
buchty z remosky,
peceni buchet v remosce,
celozrnná buchta,
kynutá jablečná buchta,
buchty pečené v remosce,
buchty do remosky,
buchta z celozrnné mouky,
kynutá buchta z hladké mouky,
kynuté buchty do remosky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
droždí,
cukr,
mléko,
vejce,
tvaroh měkký,
cukr,
vejce,
brusinky,
máslo
Komentáře (10)