Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Reformované kynuté buchty

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

coco-choc coco-choc

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 499 kJ /
3 704 kcal
Bílkoviny111,18 g
Tuky225,67 g
Vláknina9,45 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 449 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy302,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmělníme s 1 lžící cukru a 1/3 mléka. Přidáme lžíci mouky, promícháme. Nyní mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě (v zimě je nejideálnějším místem topení). Cca po 8 - 10 minutách uvidíte, že kvásek začíná kynout, pokud se nic neděje, je asi něco v nepořádku - máte staré droždí, příliš teplé mléko... a kvásek Vám nevykyne - musíte tudíž začít znovu). Kvásek nechte kynout cca 20 minut. Krok 2: Mezitím si promíchejte zbylý cukr s mlékem a vejcem. Přilijte kvásek, přisypejte mouku, promíchejte a přilijte rozpuštěné (zchladlé) máslo. Vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit. Chce to trochu lásky, trochu síly, hodně trpělivosti a cviku. Hladké těsto nechte opět na teplém místě kynout. Krok 3: Vykynuté těsto můžete rozválet nebo rukou rozmačkávat na malé (nepravidelné) placičky. Na placičky dejte trochu náplně - tvaroh rozmíchejte s cukrem a vejcem. A teď inovace: na tvaroh jsem dala ještě lžíci brusinek. Placičky zabalte do roztomilých buchet. Každé buchtě věnujte speciální péči v podobě potření rozpuštěným máslem, aby se dala po upečení odtrhnout od své sousedky. Pokud Vám zbyla náplň jako mne, v každé buchtě udělejte menší důlek, do kterého dejte po lžíci tvarohové náplně a samozřejmě ozdobte brusinkami. Krok 4: Pečte pozvolna (při nízké teplotě kolem 160 stupňů) a dozlatova.

Zveřejněno 23. 10. 2009

Poznámka autorky coco-choc

Je důležíté, aby všechny ingredience měly stejnou (pokojovou) teplotu.

Mouku používám celozrnnou, ale můžete použít klasickou (bílou), těsto z celozrnné mouky budete mít trochu tužší, ale zato zdravější.

Buchty jsem pekla v remosce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Reformované kynuté buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvm8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Reformované kynuté buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvm8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Děkuju za radu :-)

PET-lahev, ak budeš amastiť každú buchtu, ako to uvádza autorka, tak od seba pôjdu krásne oddeliť. Vždy musíš boky buchiet mastiť a potom nebude problém ;-)

A zkoušel jste to někdo upéct? jestli jdou dobře od sebe?

Moc děkuju za všechny pozitivní ohlasy :-K

Moc hezké a výborný recept:yes:+8.

coco-choc...si mladucke dievca a dokazes upiec a uvarit ako skusena gazdina....fakt klobuk dolu....:yes:

Nádherná práce a určitě skvělý výsledek:yes:

krásné mňam:-p:-p:-p:yes:

To nemá fakt chybu!!:-O:-O:yes:

;-)hezké

Tématické fráze:
kynuté buchty z hladké mouky, buchty v remosce, kynuté buchty, kynuté buchty v remosce, kynuté buchty z celozrnné mouky, kynuté buchty z remosky, buchty z celozrnné mouky, celozrnné kynuté buchty, buchta v remosce, celozrnné buchty, kvásek na buchty, buchty z remosky, peceni buchet v remosce, celozrnná buchta, kynutá jablečná buchta, buchty pečené v remosce, buchty do remosky, buchta z celozrnné mouky, kynutá buchta z hladké mouky, kynuté buchty do remosky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, droždí, cukr, mléko, vejce, tvaroh měkký, cukr, vejce, brusinky, máslo

Přidat fotografie receptu