Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené gnocchi

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 531 kJ /
2 278 kcal
Bílkoviny55,91 g
Tuky143,58 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 185 mg
Sodík 4,68 g
Sůl11,67 g
Sacharidy187,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci olivového oleje orestujeme kostičky slaniny a po chvilce přidáme plátky cibule. Opékáme dozlatova a poté přisypeme kostičky papriky a na drobno nakrájený česnek. Krok 2: Asi po 3 minutách vlijeme sekaná rajčata a 10 minut provaříme. Potom už jenom dle vlastní chuti osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou. Krok 3: V zapékací nádobě dobře promícháme již uvařené gnocchi s hotovou omáčkou a povrch poklademe plátky mozzarelly. Zprudka zapečeme v troubě pod grilem, nebo horkým vzduchem 5-6 minut.

TIP: Jak připravit gnocchi na pánvi

Zveřejněno 23. 10. 2009

Poznámka autorky dzungila

Zdroj - časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P71n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené gnocchi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P71n

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-K:yes:

Dělala jsem s těstovinama a dítě se po tom mohlo umlátit. Dnes vyzkouším origoš:):yes:

Vyhrabala jsem starý Apetit, uvařila a pak jsem našla zde. Je to výborné, nevařila jsem gnocchi zvlášť, ale přímo na pánvi v rajčatech, tak jak v Apetitu doporučovali. Přidávám aspoň fotku:yes:

Byly dobrý, ale nedávala bych tam tu papriku. Ta mi tam nechutnala. ;-)

Holky, díky moc za pochvaly. Potěšily!:-8;-)

:-O:yes::yes:+ (a souhlas se vším, co bylo řečeno - napsáno níže...!)

Andrejko, poslední dobou máš tak překrásné fotky - radost pokoukat :-). Gnocchi také občas zapékám (myslím, že jsem vkládala zapečené se špenátem), takže vím, jaká je to dobrota :-p. Posílám ti bod :yes:.

Andreo, posílám 4. bodík a určitě uvařím, je to super rychlovka a máš to krásně nafocené:yes::-)

Nádherné fotky a jídlo vypadá opravdu lákavě, jen se obávám, že v mé troubě by výsledek nebyl tak dobrý, ale přesto musím dát bod za to, jak to máš krásné:yes:2.

dzungila nadherne fotky...fakt krasne....my jedla zapekane so syrom nejako nemusime, ale mozzarella by mozno presla....davam si na vyskusanie....a este raz...krasne foto:yes:

Jani, dělala jsem dneska poprvé a určitě ne naposledy. Je to přímo žravé.:-p Jestli ještě držíš dietu a bojíš se slaniny, nahraď jí třeba šunkou. A nafoť!;-) Díky za bod!:-K

Andreo, nádherný fotopostup, já jsem gnocchi zatím jen vařila, jako přílohu spíš k zelí a podobně, tohle vypadá strašně jedle:-p:yes:

Tématické fráze:
zapečené gnocchi, gnocchi, zapečené gnochi, zapékané gnocchi, gnocchi recepty, zapečené noky, gnocchi zapečené, zapečené gnocchi se šunkou, zapékané gnochi, gnocchi recept, zapečené gnocchi s rajčetem, zapečené gnocchi s rajčaty, gnochi, gnocchi s mozzarelou, zapecene gnoci, gnocchi- recept, zapékané noky, zapecene gnocchi recept, recepty s gnocchi, recept na gnocchi

Suroviny:
gnocchi, slanina anglická, rajče sekané, sýr mozzarella, cibule, kapie červená, česnek, sušená bazalka, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu