Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrocelové nočky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 172 kJ /
1 236 kcal
Bílkoviny50,57 g
Tuky21,84 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 965 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy204,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, vajec, mléka, soli, pepře a majoránky připravíme těsto. Krok 2: Na lžíci másla osmažíme dorůžova strouhanku, přidáme drobně nasekaný jitrocel, promícháme a spojíme s těstem. Necháme asi 20 minut uležet. Pak znovu promícháme. Krok 3: Do vroucí osolené vody vykrajujeme lžící nočky a vaříme, až vyplavou na povrch (5-7 minut). Krok 4: Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a skládáme do mísy. Omastíme máslem.

Podáváme je posypané strouhaným sýrem nebo pokapané kečupem, nebo jako přílohu k houbové, koprové, bylinkové teplé či studené omáčce.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrocelové nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yz6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jitrocelové nočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jitrocelová mast recept, jitrocelova mast, jitrocelová mast domácí, domácí jitrocelová mast, domácí mast z jitrocele, recept na jitrocelovou mast, jitrocelovou mast, recept jitrocelová mast, jitrocelová mast domácí recept, domaci tinktura z majoranky, pohanková tinktura, koprová mast, vlastní jitrocelová mast, nočky jako příloha recept, jitrocelová polévka, domácí jitrocelová tinktura, recept na mast z jitrocele, jotrocelové semínko, mast z jitrocele, recept na mast z jitrocele

Suroviny:
mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, máslo, majoránka, sůl, pepř mletý, jitrocel, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu