Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky"

Vepřový bůček má v české kuchyni své stále místo. Pomalu pečenému šťavnatému bůčku odolá opravdu málokdo. Klasické zelí vyměňte za zelí z cukety, které je jemné a chutné. Samozřejmě nesmí chybět knedlíky, v tomto případě chlupaté.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 738 kJ /
3 522 kcal
Bílkoviny135,45 g
Tuky249,52 g
Vláknina23,11 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 3,94 g
Sůl9,20 g
Sacharidy175,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek oloupeme a nasekáme. Bůček nakrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme, posypeme česnekem, zalijeme, pokud chceme, přidáme sádlo a pečeme na 180 °C zhruba 1,5-2 hodiny. Krok 2: Cuketu oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 3: Lžíci másla rozpustíme a zpěníme na ní cibuli. Přidáme nastrouhanou a osolenou cuketu. Není třeba podlévat, pustí dost vody. Dusíme asi 10 minut. Krok 4: Pak zaprášíme hladkou moukou, provaříme a dochutíme podle chuti octem a cukrem. Krok 5: Připravíme knedlíky. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme lžičkou soli, přidáme strouhanku, mouku a zpracujeme těsto, ze kterého lžící tvoříme knedlíky a házíme do vařící vody. Vaříme zhruba 12 minut. Krok 6: Po uvaření ještě horké knedlíky přidáme k upečenému bůčku, promícháme s výpekem a podáváme s cuketovým zelím.

Zveřejněno 25. 10. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-sobotní Babicovy dobroty-recept jeho hosta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8Q6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený bůček s cuketovým zelím a "frncochatými knedlíky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8Q6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

samozřejmě Babica píše vajíčko+ nesolit - brambory pak pouštějí příliš mnoho vody :)) originální recept na chlupaté knedlíky ze syrových brambor od Babici (od paní z Moravy) zde: "Na jemno nastrouháme zhruba dva brambory a přidáme dvě nakrájené housky nebo rohlíky. Pokud to bude moc řídké, nasypeme strouhanku, mouku v žádném případě. Dále přidáme jedno vajíčko. Všechno to zamícháme dohromady. Brambory nesmíme vůbec solit, jinak by nám pustily moc vody. Necháme půl hodiny odstát, uvaříme vodu, osolíme a vložíme knedlíky, které jsme si z těsta udělali. Vaříme deset minut, a až je vyndáme, můžeme prolít trochou sádla, aby se nám neslepily.
Ještě usmažíme cibuli na ozdobení a můžeme podávat." www.babicovy-dobroty.com/kachna-na-zeli/

Tak i přesto jsem tam to vajíčko dala...a jsou úplně stejné jako chlupáče,jen s tím rozdílem,že do chlupáčů se nedává strouhanka:))

pral2nka opravdu tam vajíčko nejde a jsou hodně podobné chlupatým knedlíkům;-)

Zdravím,vše vypadá skvěle,ale nějak mi nejdou do hlavy ty knedle bez vajíčka???!!!Připomíná to chlupaté a tam se také dává vejce..tak jak to je??Děkuji za odpověď.

Jani, knedlíky nebyly špatný, ale já mám stejně radši klasické knedlíky:-)

Moc dobrý:-p:-p

BILKOVAI, super, jak ti chutnaly ty knedlíky? Díky za fotku!!;-)

Tak dnes uvařeno a letí bodík. Dovolila jsem si menší obměnu. Měla jsem kousek plecka a tak jsem přidala moravskou klobásu.Místo cukety bylo hlávkové zelí. Foto přidáno:-))

Díky všem za bodíky a vyzkoušejte!!!;-)

JanoR:-).Fotečku máš moc jedlou:-p a protože cuket.zelí se u nás běžně dělá,tak za známou a dobrou chuť posílám boďku:-).

Taky jsem tenhle díl viděla. Tobě, Jani, bodík.:yes: Vypadá to veeelmi jedle!:-p;-)

Jani, na ty frncochaté knedlíky jsem zvědavý;-) a určitě je vyzkoušim. Posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Teda - ty frajerko:-!;-), já se včera také dívala a pak jsem si řekla, že zkusím udělat, ale večer už bylo v hlavě;-(-jako nic, a tak jsem ráda, že je zde někdo, kdo připomene a vyzkouší:yes:Díky a posílám boďu po sluníčku:-D:-K

Děkuji za odpověď. Taky bych těžko odolávala. Ukládám do oblíbených.:-K

Ivi, já takové věci teď nejím, ale přiznám se bez mučení, že jsem ochutnala všechno aspoň na lžičce. Knedlíky hodně připomínají chlupaté. Zelí je velice dobré na tom másle, já běžně na másle zelí nedělám, možná bych to malinko přirovnala ke kedlubnovému, ale jinak voní, snědlo se všechno, příteli moc chutnalo. Určitě vyzkoušej, ty knedle s tím výpekem, řeknu ti, bylo to těžké odolat:-(

Tématické fráze:
pečený knedlík, pečený bůček, babicovy dobroty cuketové zelí, babicovy knedliky, babicovy dobroty plneny bucek, pečené knedlíky, cuketove chlupate knedliky, babicovy dobroty bucek, cuketa se zelim, babicovy dobroty recepty cuketové zelí, babicovy dobroty pečeny buček cibulové zelí, babicovy chlupate knedliky, chlupaté knedlíky z cukety, cuketové zelí, babicovy dobroty pečený bůček, babicovy dobroty knedliky, bůček pečený maminčiny recepty, bůček recept, babicovy dobroty - zelí z cukety, babicovo zelí

Suroviny:
bůček vepřový, cibule, česnek, sádlo, kmín celý, sůl, cuketa, máslo, cibule, sůl, ocet, cukr, mouka hladká, brambory, strouhanka, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu