Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Klasické domácí buchty jsou oblíbenou českou pochoutkou, kterou zná snad úplně každý, nejen díky pohádkám. Buchty jsou z kynutého těsta, plněné džemem a jejich přípravy se nemusíte nijak obávat. Podle tohoto receptu je zvládne opravdu každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (263×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min doba přípravy nezahrnuje kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, doba přípravy nezahrnuje kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 609 kJ /
2 058 kcal
Bílkoviny64,28 g
Tuky58,56 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy311,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trochu hladké mouky z odváženého množství, lžičku cukru, vše promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy dáme obě mouky, rozpuštěné máslo, špetku soli, vejce a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Krok 3: Asi po 20 minutách těsto promícháme a necháme znovu kynout. Pekáček vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 4: Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme na 12-15 kousků (podle toho, jakou má každý rád velikost buchet), které roztáhneme a doprostřed položíme kopeček marmelády. Krok 5: Opatrně uzavřeme a klademe na vymazaný plech, každou buchtu potřeme olejem, především po stranách, a necháme ještě nejméně 10 minut odpočinout. Krok 6: Poté pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Krok 7: Upečené buchty na talíři pocukrujeme.

TIP: Další inspirace na náplně do buchet

Zveřejněno 25. 10. 2009

Poznámka autorky ivulinka

Tento recept je od mé babičky, které je 86 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Yr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (307)

Kdo jednou zkusí, už nechce jinak..fakt výborný recept. Poprvé s marmeládou, pak jsem dávala náplně podle přání 🙂👍

Z tohoto těsta dělám i borůvkové knedlíky na páře. Výborný recept.

Dělali jsme téměř totožné buchty :yes: s oblíbenou makovou náplní :-K

maryje12: Ano, suroviny na kvásek v receptu byly zveřejněny dvakrát, už je to opraveno :-)

Trochu se ztrácím v těch surovinách. Suroviny na kvásek jsou tedy zveřejněny dvakrát je to tak?

ivulinka: Nemáte vůbec za co. To díky vám a vaší babičce jsem hvězda jaké umím buchty 😃. I Vám hezké svátky 🐣🌷

Jarus87: to mě moc těší a mám velkou radost, moc děkuji za krásný komentář a ze srdce vám přeji, ať se vám i nadále s kynutým těstem daří.
Mějte se a hezké svátky přeji:-K

Ivulinko, podle vašeho receptu peču už několik let a je moje topovka ♥️. Díky Vám jsem se tak zamilovala do kynutého až málo kdy peču jiné. Ze ♥️ děkuji 🌷.

Moc dobré, dělala jsem s makovou náplní spolu se švestkami. Příště dám velikou vrstvu nádivky a bude to ještě lepší.

nalim122: krásná práce, děkuji:-K

Krásná práce, super. Určitě ne naposled.:-)

:-)

Těsto strašně jemné, špatně se mi s ním dělalo, ale chuťově dobré:-)

:yes::yes:

Jana Skopalova: Janičko, děkuji, že jste vyzkoušela zrovna můj, resp. mojí babičky recept. Jsem ráda, že Vás nezklamal a na fotce buchty vypadají skvěle, děkuji:-K

Dneska vyzkoušené, plnila jsem s tvarohem, jsou výborné. Krásně se s těstem pracovalo. Úplně super Udělám příště znovu recept vaší babičky.

Mimir: Dobrý den, Mirečko;-)
mám velkou radost, že jste se hecla a zkusila zrovna můj recept, děkuji za komentář a přeji Vám, ať se daří:-K

Dobrý den. Moc děkuji za recept. Po letech jsem se hecla a zkusila buchty z čerstvého droždí a jsou super. Recept jednoduchý, s těstem se krásně pracuje a výsledek zmizel dřív než jsem stihla ochutnat, tak asi ňamka :) určitě budu dělat častěji

Slunickofreserovo: mam z Vas radost, dekuji:-K

Děkuji za recept :-) dneska jsem vyzkoušela a povedli se:-) budu dělat častěji

mysicka881: balíček sušeného droždí má 7 g a je na 500 g mouky, takže skoro celý.

Dobry den kolik gramu se tam da suseneho drozdi?

stujiri: mám radost, děkuji:-K

Super buchty dělám už po několikáté :yes:

JanikM: děkuji, že jste si k prvnímu pečení buchet vybrala zrovna můj recept:-K Mám velkou radost, že vás recept nezklamal a že se buchty povedly. Těsto si klidně přislaďte víc, nic se nestane a vám budou chutnat ještě víc;-) A za každou fotku jsem moc ráda, děkuji:-)

Dobrý den, děkuji za recept, dnes jsem dělala své první "Honzovky" a krásně se povedly, s těstem se hezky pracovalo. Jen příště přidám trošku cukru do těsta...přestože jsem měla sladkou marmeládu a pocukrovala je, těsto mi připadalo "bez chuti" - tím ho nekritizuji, jen jsem tak zvyklá z buchet z dětství. Posílám bodík a dovoluji si přidat fotku.

Debackey: a já zase děkuji za tak moc milý komentář, mám z něho radost:-K

Nejlepší buchty jaké jsem kdy jedla! S těstem se navíc skvěle pracuje. Zkrátka úžasný recept. Děkuji za něj ;-)!

danca.s: tak to je super:yes: Vy jste tento recept posunula do vyššího levelu, děkuji:-K

Opravdu super recept, dělám ze špaldovky (1/4 celozrnné špaldové mouky) a jsou luxusní! :yes:<3

Petra Dvor.: nádhera:yes: Děkuji:-K

Dobrý den, přidávám fotečky. Buchty jsou super. <3

Ppeckova@email.cz: dekuji. Mam velkou radost:-K

Dnes jsem recept vyzkoušela a super. S testem se moc dobře pracovalo, buchty jsou jako výborné, jemné a chutné :-):yes:

Buchty mám moc ráda- určitě recept vyzkouším :)

Eja57: Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.:-K

samsara: trochu mléka na kvásek, ostatní pak do těsta, postupně, každá mouka se chová trochu jinak a mléko na mililitry přesně předem nelze....aspoň já to tak dělám, v receptu je to popsáno, že všechno mléko resp. kvásek najednou....

Prosím pekne o radu.Ten kvások zarábam do mlieka,do tých 250 ml,čo je uvedených,alebo si z tých 250 ml mlieka trochu odlejem na kvások a potom zbytok mlieka prilejem do cesta.Nikdy neviem,či sa kvások robí z pomeru tekutiny,ktorá je napísaná/ mlieko ,voda, /,alebo sa množstvo tekutiny dáva na kvások osobitne .Ďakujem .

Dievčatá, buchty skladajte do pekáča nemastené, ale tak, že medzi nimi necháte medzeru asi 1 cm. Potom vezmite štetec, namočte do masla alebo oleja, podľa svojho zvyku a prejdite ním pomedzi všetky medzery. Samozrejme, treba namočiť do masla viackrát. Až potom pomastite vrch buchiet. Tak vám to pôjde oveľa rýchlejšie, buchty budú z bokov namastené raz-dva a nezlepia sa. ;-):-K

tejaja: Ja robím tak, že pomastený plech z jednej strany trocha podložím a do protiľahlej strany dám roztopené maslo. Naplnenú buchtu z jednej strany namočím do masla a položím na plech, druhá buchta, namočiť a tesne položiť k tej prvej, atď, atď. Ide to šup šup.

Nejsem nijak vynikající pekařka, ale myslím si že je tam málo másla, někdo přidává do kynutého těsta olej, pečivo je vláčnější a déle vydrží, ani sádlem se nic nezkazí.

casino: Nedám masla veľa, radšej 2-3x dolejem, ak treba. A ak aj ostane veľa, vyberiem ho lyžicou naspäť do kastrólika a tak položím posledné buchty ;-) Maslo je dobrá vec, no preháňať to nemusíme

Zobrazit 2 starší odpovědi

Holky, já s tím můžu maximálně tak někomu vytřískat okna... :-D Nevíte, kde se stala chyba? Postupovala jsem přesně tak, jak je popsáno v receptu... :-(

nikolviteb: Já to mám z jakéhokoliv receptu na buchty!:-// Nesmuť ! Bohové se zbláznili! :-((Do buchtového království mě nepustí!:-D

Děkujeme za skvělý recept, buchty jsou mňamy <3<3<3<3 .

Draha: a ja dekuji za pochvalny komentar:-K

Vyzkoušeno :) dala jsem dva žloutky a 100 g másla. S těstem se moc dobře pracovalo a chutove moc dobré buchty :) Děkuji za recept

Frantiska: a já děkuji za komentář, jsem ráda, že recept nezklamal:-K

Zdravím....Dělala jsem buchty dle vašeho receptu,ale nepovedly se mi, těsto bylo přitom úžasné ,když jsem s ním pracovala,opravdu se s ním dobře dělá....Ale při pečení nenabyly a mezery mezi nima vyplnila povidla...Při pečení popraskaly....Jediné co jsem udělala jinak než uvádíte v receptu je to,že jsem dala místo másla sádlo...Nevíte čím to mohlo být?...Děkuji za odpověď.M

Martina: Těsto je tak klasicky jednoduché, že při správném poměru mouky a tekutiny se vždycky povede. Tedy pokud kvásek je opravdu vzešlý. Já radši dávám droždí sušené. Ale pozor! Když se začne zadělávat těsto příliš řídké a napravujeme ho přisypáváním mouky, většinou to dopadne jak píšeš. Prý jsme tzv. Utopily mlynáře.

Zobrazit starší odpověď

výborné těsto na buchty...jiné už dělat nebudu :-)

Tématické fráze:
kynuté buchty, tchibo tento týden a příští týden, kynuté buchty s tvarohem, buchty s marmeládou, kynuté buchty recept, honzovy buchty plněné povidly recept, buchta s marmeládou, kynuté buchty naší babičky, kynuté těsto na buchty, buchty, kynuté honzovy buchty, buchty kynute, tvarohové kynuté buchty, honzovy buchty, recept na kynuté buchty, recept kynute buchty, buchty s marmeladou recept, kynuté buchty s povidly, kynutý buchty, kynuté těsto na honzový buchty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, máslo, sůl, olej, marmeláda rybízová

Přidat fotografie receptu