Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Klasické domácí buchty jsou oblíbenou českou pochoutkou, kterou zná snad úplně každý, nejen díky pohádkám. Buchty jsou z kynutého těsta, plněné džemem a jejich přípravy se nemusíte nijak obávat. Podle tohoto receptu je zvládne opravdu každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (263×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min doba přípravy nezahrnuje kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, doba přípravy nezahrnuje kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 609 kJ /
2 058 kcal
Bílkoviny64,28 g
Tuky58,56 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy311,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trochu hladké mouky z odváženého množství, lžičku cukru, vše promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy dáme obě mouky, rozpuštěné máslo, špetku soli, vejce a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Krok 3: Asi po 20 minutách těsto promícháme a necháme znovu kynout. Pekáček vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 4: Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme na 12-15 kousků (podle toho, jakou má každý rád velikost buchet), které roztáhneme a doprostřed položíme kopeček marmelády. Krok 5: Opatrně uzavřeme a klademe na vymazaný plech, každou buchtu potřeme olejem, především po stranách, a necháme ještě nejméně 10 minut odpočinout. Krok 6: Poté pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Krok 7: Upečené buchty na talíři pocukrujeme.

TIP: Další inspirace na náplně do buchet

Zveřejněno 25. 10. 2009

Poznámka autorky ivulinka

Tento recept je od mé babičky, které je 86 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Yr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty, plněné marmeládou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (307)

Kdo jednou zkusí, už nechce jinak..fakt výborný recept. Poprvé s marmeládou, pak jsem dávala náplně podle přání 🙂👍

Z tohoto těsta dělám i borůvkové knedlíky na páře. Výborný recept.

Dělali jsme téměř totožné buchty :yes: s oblíbenou makovou náplní :-K

maryje12: Ano, suroviny na kvásek v receptu byly zveřejněny dvakrát, už je to opraveno :-)

Trochu se ztrácím v těch surovinách. Suroviny na kvásek jsou tedy zveřejněny dvakrát je to tak?

ivulinka: Nemáte vůbec za co. To díky vám a vaší babičce jsem hvězda jaké umím buchty 😃. I Vám hezké svátky 🐣🌷

Jarus87: to mě moc těší a mám velkou radost, moc děkuji za krásný komentář a ze srdce vám přeji, ať se vám i nadále s kynutým těstem daří.
Mějte se a hezké svátky přeji:-K

Ivulinko, podle vašeho receptu peču už několik let a je moje topovka ♥️. Díky Vám jsem se tak zamilovala do kynutého až málo kdy peču jiné. Ze ♥️ děkuji 🌷.

Moc dobré, dělala jsem s makovou náplní spolu se švestkami. Příště dám velikou vrstvu nádivky a bude to ještě lepší.

nalim122: krásná práce, děkuji:-K

Krásná práce, super. Určitě ne naposled.:-)

:-)

Těsto strašně jemné, špatně se mi s ním dělalo, ale chuťově dobré:-)

:yes::yes:

Jana Skopalova: Janičko, děkuji, že jste vyzkoušela zrovna můj, resp. mojí babičky recept. Jsem ráda, že Vás nezklamal a na fotce buchty vypadají skvěle, děkuji:-K

Dneska vyzkoušené, plnila jsem s tvarohem, jsou výborné. Krásně se s těstem pracovalo. Úplně super Udělám příště znovu recept vaší babičky.

Mimir: Dobrý den, Mirečko;-)
mám velkou radost, že jste se hecla a zkusila zrovna můj recept, děkuji za komentář a přeji Vám, ať se daří:-K

Dobrý den. Moc děkuji za recept. Po letech jsem se hecla a zkusila buchty z čerstvého droždí a jsou super. Recept jednoduchý, s těstem se krásně pracuje a výsledek zmizel dřív než jsem stihla ochutnat, tak asi ňamka :) určitě budu dělat častěji

Slunickofreserovo: mam z Vas radost, dekuji:-K

Děkuji za recept :-) dneska jsem vyzkoušela a povedli se:-) budu dělat častěji

mysicka881: balíček sušeného droždí má 7 g a je na 500 g mouky, takže skoro celý.

Dobry den kolik gramu se tam da suseneho drozdi?

stujiri: mám radost, děkuji:-K

Super buchty dělám už po několikáté :yes:

JanikM: děkuji, že jste si k prvnímu pečení buchet vybrala zrovna můj recept:-K Mám velkou radost, že vás recept nezklamal a že se buchty povedly. Těsto si klidně přislaďte víc, nic se nestane a vám budou chutnat ještě víc;-) A za každou fotku jsem moc ráda, děkuji:-)

Dobrý den, děkuji za recept, dnes jsem dělala své první "Honzovky" a krásně se povedly, s těstem se hezky pracovalo. Jen příště přidám trošku cukru do těsta...přestože jsem měla sladkou marmeládu a pocukrovala je, těsto mi připadalo "bez chuti" - tím ho nekritizuji, jen jsem tak zvyklá z buchet z dětství. Posílám bodík a dovoluji si přidat fotku.

Debackey: a já zase děkuji za tak moc milý komentář, mám z něho radost:-K

Nejlepší buchty jaké jsem kdy jedla! S těstem se navíc skvěle pracuje. Zkrátka úžasný recept. Děkuji za něj ;-)!

danca.s: tak to je super:yes: Vy jste tento recept posunula do vyššího levelu, děkuji:-K

Opravdu super recept, dělám ze špaldovky (1/4 celozrnné špaldové mouky) a jsou luxusní! :yes:<3

Petra Dvor.: nádhera:yes: Děkuji:-K

Dobrý den, přidávám fotečky. Buchty jsou super. <3

Ppeckova@email.cz: dekuji. Mam velkou radost:-K

Dnes jsem recept vyzkoušela a super. S testem se moc dobře pracovalo, buchty jsou jako výborné, jemné a chutné :-):yes:

Buchty mám moc ráda- určitě recept vyzkouším :)

Eja57: Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.:-K

samsara: trochu mléka na kvásek, ostatní pak do těsta, postupně, každá mouka se chová trochu jinak a mléko na mililitry přesně předem nelze....aspoň já to tak dělám, v receptu je to popsáno, že všechno mléko resp. kvásek najednou....

Prosím pekne o radu.Ten kvások zarábam do mlieka,do tých 250 ml,čo je uvedených,alebo si z tých 250 ml mlieka trochu odlejem na kvások a potom zbytok mlieka prilejem do cesta.Nikdy neviem,či sa kvások robí z pomeru tekutiny,ktorá je napísaná/ mlieko ,voda, /,alebo sa množstvo tekutiny dáva na kvások osobitne .Ďakujem .

Dievčatá, buchty skladajte do pekáča nemastené, ale tak, že medzi nimi necháte medzeru asi 1 cm. Potom vezmite štetec, namočte do masla alebo oleja, podľa svojho zvyku a prejdite ním pomedzi všetky medzery. Samozrejme, treba namočiť do masla viackrát. Až potom pomastite vrch buchiet. Tak vám to pôjde oveľa rýchlejšie, buchty budú z bokov namastené raz-dva a nezlepia sa. ;-):-K

tejaja: Ja robím tak, že pomastený plech z jednej strany trocha podložím a do protiľahlej strany dám roztopené maslo. Naplnenú buchtu z jednej strany namočím do masla a položím na plech, druhá buchta, namočiť a tesne položiť k tej prvej, atď, atď. Ide to šup šup.

Nejsem nijak vynikající pekařka, ale myslím si že je tam málo másla, někdo přidává do kynutého těsta olej, pečivo je vláčnější a déle vydrží, ani sádlem se nic nezkazí.

casino: Nedám masla veľa, radšej 2-3x dolejem, ak treba. A ak aj ostane veľa, vyberiem ho lyžicou naspäť do kastrólika a tak položím posledné buchty ;-) Maslo je dobrá vec, no preháňať to nemusíme

Zobrazit 2 starší odpovědi

Holky, já s tím můžu maximálně tak někomu vytřískat okna... :-D Nevíte, kde se stala chyba? Postupovala jsem přesně tak, jak je popsáno v receptu... :-(

nikolviteb: Já to mám z jakéhokoliv receptu na buchty!:-// Nesmuť ! Bohové se zbláznili! :-((Do buchtového království mě nepustí!:-D

Děkujeme za skvělý recept, buchty jsou mňamy <3<3<3<3 .

Draha: a ja dekuji za pochvalny komentar:-K

Vyzkoušeno :) dala jsem dva žloutky a 100 g másla. S těstem se moc dobře pracovalo a chutove moc dobré buchty :) Děkuji za recept

Frantiska: a já děkuji za komentář, jsem ráda, že recept nezklamal:-K

Zdravím....Dělala jsem buchty dle vašeho receptu,ale nepovedly se mi, těsto bylo přitom úžasné ,když jsem s ním pracovala,opravdu se s ním dobře dělá....Ale při pečení nenabyly a mezery mezi nima vyplnila povidla...Při pečení popraskaly....Jediné co jsem udělala jinak než uvádíte v receptu je to,že jsem dala místo másla sádlo...Nevíte čím to mohlo být?...Děkuji za odpověď.M

Martina: Těsto je tak klasicky jednoduché, že při správném poměru mouky a tekutiny se vždycky povede. Tedy pokud kvásek je opravdu vzešlý. Já radši dávám droždí sušené. Ale pozor! Když se začne zadělávat těsto příliš řídké a napravujeme ho přisypáváním mouky, většinou to dopadne jak píšeš. Prý jsme tzv. Utopily mlynáře.

Zobrazit starší odpověď

výborné těsto na buchty...jiné už dělat nebudu :-)

Ahojky,myslite,že bych mohla dát sušené droždi?:yes::no:8-( děkuji.

Luca: Určitě můžete dát sušené droždí. Já dělám jen z něho :-)

Nevím co jsem udělala špatně, ale po upečení byli tvrdší .... s testem se mi pracovalo suprove ale zklamali mě po upečení

K...:
Věřím vám to... ;-)
No, pokud máte raději křehčí těsto, tak příště zkuste místo celého vejce dát pouze žloutek, ale především dejte 100g másla (třeba i polovinu sádla)

Ivulinko, výborné buchty<3. Příště ale musím udělat dvojitou dávku, jen se po nich zaprášilo.:-8

MarcelaPa: jsem ráda, že recept nezklamal ani u vás doma:-)
Děkuji za fotku:-K

Buchty jsou skvělé..... Jen místo másla dávám sádlo ( rada babičky) jen se po nich zaprášilo, zítra pečem znova:-D

Hanka: jsem ráda:-K

super receptík <3 a děkuji :-K

kulimirka: ...a já také děkuji:-K

Dnes jsem pekla a jsou výborné. S těstem se velmi dobře pracuje. Doma se po nich jen zaprášilo :-D. Budu je určitě dělat často :-). Díky za skvělý recept :yes:

Vyzkoušela jsem a můžu jen doporučit! Luxusní a jednoduchè! <3<3<3

Lžička cukru stačí do kynutého těsta.Náplň je sladká dost a buchty jsou moc dobré :-)

...někde jsem četl,že do kynutého buchtového těsta se na 60 dkg mouky dává plná lžička soli. Tady by jich bylo 6,6. Není to příliš?!

spagetka: ...jsem popleta. Nepřevedl jsem jednotkýýý:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vynikající.Nikdy se mi s buchtama tak krásně nepracovalo:-D:yes:<3

Super :yes::yes::yes:

Něco v tom receptu chybí "cukr" v těstě musí být cukr jinak to není k jídlu!

Dneska jsem pekla a probudily se mi vzpomínky na vynikající buchty mojí babičky...nikdy se mi nepodařily tak skvělé jako dnes podle tohoto receptu :-K byly výborné, nadýchané a jen se po nich zaprášilo...plnila jsem povidlím a příště musím udělat minimálně dvojnásobnou dávku :-D

:yes: opravdu palec nahoru, poprve buchty z kynutého těsta a na jedničku:-)

Mirek: :-K:-K:-K

tyto buchtičky jsem pekla podruhé, doporučuji:-):yes:

Zdenek::yes::yes::yes:

No já si myslím , že 220 stupňů je pořád 220 stupňů a 20 minut je pořád 20 minut, a to i když peče trouba každému jinak. Ahoj.:-//

ivulinka: moc děkuju za přání, snad se zadaří.:-K

lubinka:tak přeji hodně štěstí a úspěchu;-)

přidávám 138. bod:yes:, recept se mi moc líbí, musím vyzkoušet, zatím jsem na kynutí těsto neměla štěstí, moje pokusy byly děs-běs, ráda bych už konečně upekla buchty pořádné:-p:-K

už jsou hotové :-)bez soli,a těsto supr :-) jen sem ho míchala na třikrát tak sem se bála, ale dobrý. Mám totiž mimčo tak kolikrát musím letět a věci dělat na pokračování :-D

Jana: špetka soli v těstě zvýrazní chuť, doporučuje se dávat, ale když ji nedáš, nic se nestane. Mixerem ńezpracuješ, leda tak hnětačem nebo v domácí pekárně, zkus ručičky;-)

Budu péct poprvé a mám 2 dotazy:
1, musí tam být sůl?stane se něco když ji tam nedám?:-?
2, můžu těsto zpracovat mixerem, nestane se mu nic, nebo musím ručně?:-?
Děkuji za rady:-S

Děkuji za báječný recept. Dnes jsem je dělal poprvé a sklidil jsem úspěch:-K.

Dělala jsem poprvé, vybrala jsem tento recept a dobře udělala :yes:. S těstem se výborně pracuje, povidla nevytekla a jsou opravdu moc dobré.

Stanicka90: mám radost, děkuji:-K

S těstem se krásně pracovalo. Ze začátku jsem měla pocit, že budu muset přidat mouku, ale po chvíli se těsto krásně spojilo a byla to jedna báseň. Plnila jsem tvarohem a super! Ukládám do oblíbených a doporučuji vyzkoušet. U nás se po nich zaprášilo ;-)

alus.s: děkuji za komentář, který mě hodně potěšil. Na fotce buchtičky vypadají hodně povedeně. Zdravím a děkuji:-K

včera upečeno a ještě dnes jsou buchty krásně vláčné :-) zadělávala jsem v pekárně, musela jsem přidat mouku ( asi 130 g pol. ), máslo napůl se sádlem, 2 lžičky cukru. S těstem se parádně pracovalo. Výborné !!! Vyzkoušejte :-p :yes: :-p

donnata:to mě moc těší, děkuji:-K

ivulinka: a dneska jsem to zopakovala, byly ještě lepší, moc díky za bezva recept :-K

donnata: jsem ráda, že se buchty napoprve povedly, děkuji za důvěru mého receptu:-K

Jsou moc výborné, dělala jsem buchty poprvé, vybrala tento recept a nelituji :-). Naplnila jsem domácí švestkovou marmeládkou.

Michaela 9. 7. 2015 17:12
Výborné! Náplň jsem dala nugetu. :yes:

ivulinka:aj dnes si dali na raňajky, buchty sú stále mäkké a dobré.:-K

magdalenka: jsem velmi potěšena, že jsi pekla podle receptu mojí babičky a ještě větší radost mám, že se ti dílko vydařilo a kobylky měly co na zub, děkuji za fotku:-K

Ahoj Ivuli! Doteraz som do kysnutého cesta dávala len žĺtka. Spomenula som si na tvoj recept a dnes som robila podľa teba. Presnejšie podľa tvojej babičky. Výsledok je skvelý! S dovolením, pridávam foto ako dôkaz. Buchty som robila tvarohové a rohlíky s lekvárom, mám dobrý tuhý marhuľový. (Kobylky šrotujú ako o život.:-D)

Ahoj chci se zeptat jak udelam ten kvasek ? To udelam v hrnci dam do neho mleko a cukr a ty kvasnice ? A pak ns mirny plamen?nebo jak?

ivulinka:děkuji :-K

Napalsko: děkuji za bodíka a buchty na fotce vypadají hodně povedeně:yes:

Dávám bodíka :yes: . Buchty jsou výborné :-p :-K ,děkuji za recept :-). Přidávám fotečku :-)

bouma.music: koláče udělej s klidným svědomím;-)

Zajímalo by mě, jestli se z tohoto těsta dají udělat třeba i koláče. Buchty už jsem z něj dělal, ale ty moje patvary...:-D O víkendu to asi vyzkouším :-).

Kynuté buchty dělám často,tento recept je fajn,jen mi tam teda chyběl cukr,takže jsem přidala 2 vanilkové cukry do směsi na těsto a teď už je to ono ;-)

Tématické fráze:
kynuté buchty, tchibo tento týden a příští týden, kynuté buchty s tvarohem, buchty s marmeládou, kynuté buchty recept, honzovy buchty plněné povidly recept, buchta s marmeládou, kynuté buchty naší babičky, kynuté těsto na buchty, buchty, kynuté honzovy buchty, buchty kynute, tvarohové kynuté buchty, honzovy buchty, recept na kynuté buchty, recept kynute buchty, buchty s marmeladou recept, kynuté buchty s povidly, kynutý buchty, kynuté těsto na honzový buchty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, máslo, sůl, olej, marmeláda rybízová

Přidat fotografie receptu