Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyk na česneku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 400 kJ /
335 kcal
Bílkoviny1,47 g
Tuky33,10 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky uvaříme v osolené vodě s oloupanou cibulí, novým kořením a celým pepřem doměkka. Po uvaření ochladíme a oloupeme. Na rozehřátém oleji osmahneme rozetřený česnek, přidáme sůl, kmín a na plátky nakrájený jazyk. Krok 2: Opékáme zprudka a podáváme s bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem. Vývar použijeme na polévku.

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BvQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ivana79:
Vařím tak dlouho, pokud maso po nabodnutí na vidličku samo nesklouzne:-)
***
K receptu
Dělám stejně jak stojí v rcp psáno, až na maličkost:
Používám máááslo:yes:
Strašná dobrota je to:yes::yes::yes:
(jazyčisko před osmažením krájím podélně na čtyři plátky)

Já vařím jazyky v papiňáku asi půl hodiny,a je to dobré. Možná by stačilo i míň,tak 20min. Je to luxusní masíčko a dost na něm ulítávám...:-):-)):-D:yes:

Ivčo, já je vařím taky okolo hodinky, ale mohla jsi je mít tvrdší, protože třeba byly ze staršího dobytka, to člověk nepozná. Doufám, že jsi ho oloupala:-?;-)mohla jsi ho taky vyzkoušet, jak je měkký a když, tak ho dát ještě dovařit. Máš to pro příště-taky se z něj dělají řízky;-)

Jani,vidím že jazyk tu varíš hlavne ty:-DJa to mám tiež veľmi rada a včera mi mama doniesla 4 kusy,tak som pozrela nejaké recepty a spojila som ten na cesnaku a na smotane.Vyšlo z toho výborné jedlo:yes::yes::yes:Ani som nestihla vyfotiť:-//Len by som sa chcela opýtať,ako dlho sa to má variť,nemám s tým skúsenosti.Ja som varila tak hodinu a ešte stále sa mi zdal tvrdý.

mňam:-p:-p:-p Dávám do oblíbených a bod:yes:

No, ale kde vzít hned jazyk, co? Dala bych si:-p

Špagetko, ty jazyky určitě udělej, nám moc chutnaly :-pa určitě jsem je nedělala naposled, jen do doby, než zase koupím jazyky;-):-))

tohle si uložím, jazyky můžem ;-):-p

pochutnali jsme si :-pa kaši jsem nakonec místo nastavované udělala s česnekem a majoránkou.:-p:-)
Přidala jsem fotky

Jazyky dnes udělám k obědu s nastavovanou bramborovou kaší a osmaženou cibulkou:-pmožná sem dám fotku;-)
Čistila jsem mrazák a oni 2 jazyky koukaly opuštěný a vyplazovali se na mě:-))tak jsem si řekla, když tak plazí a:-! osiřeli, že je sníme a hotovo

Tématické fráze:
vepřový jazyk recepty, veprovy jazyk na česneku, vepřový jazyk, recepty vepřový jazyk, hovězí jazyk recept, vepřový jazyk recept, hovězí jazyk recepty, pokrmy z česneku, jak vyudit veprove jazyky, jak upravit uzený hovězí jazyk, vepřový jazyk úprava, vepřové jazyky, veprove jazyky na cesneku, hovězi jazyk, jak vyudit hovezi jazyk, jak vyudit vepřový jazyk, recept vepřový jazyk, recept na úpravu vepřového jazyka, recept na vepřovy jazyk, hovězí jazyk na cesneku

Suroviny:
jazyk vepřový, sůl, kmín celý, česnek, olej

Přidat fotografie receptu