Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina_I

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 635 kJ /
1 586 kcal
Bílkoviny211,56 g
Tuky77,50 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 876 mg
Sodík 895 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy10,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme (někdy tam nějaké kousky mohou být), pomeleme, (můžeme i 2x) nebo můžeme maso naškrábat nožem, což je pracné, ale nejlepší. Krok 2: Maso dáme do mísy, přidáme olej, velmi jemně nakrájenou cibuli, hořčici, kečup (kdo nechce, může oboje vynechat), bílý pepř, sůl a žloutky. Krok 3: Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba přidat sůl nebo pepř, dochutíme a vychladíme. Krok 4: K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené, může opéct v toustovači, oloupeme česnek a společně podáváme.

TIP: Falešný tatarák - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 10. 2009

Poznámka autorky Gabina_I

Česnek dáváme na topinky. Pokud máte rádi ostré, přidejte lehce chilli omáčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMMg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMMg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (90)

Výborný 😍 já ještě přidávám trošku sójové omáčky 😊

Tataráček milujeme..foto jako důkaz..:-)

jana fenglová 3. 8. 2016 18:42
excellent:-p

Já dělám tataráka z masa z krku, dvakrát maso umelu a je to super. Kyselá okurka patří do Znojemské. Sojovka , rybičky a další nesmysly to jenom kazí. Na topinku hodně česneku , zapít pivem nebo čistou kořalkou / Slivovice, Gin / a je to nádhera . No ale kolik lidí tolik chutí.

Martin: každý ať si dá co má rád...

Martin:
Dobrý odkaz:yes:
Se vším tam lze souhlasit, až na použití slivovice :-))
Píše: "...koňak nebo whisky už má docela výrazný vliv na chuť bifteku."
No, pokud necítí slivovici, tak už má patrně ze slivovice propálený "kotel":-D:-D:-D

Taky si myslím, že tam těch přísad dáváte prostě moc. Bral bych to ještě když to děláte ze zadního hovězího, nebo z nějakého podobného kusu masa. Prostě falešnou svíčkovou.
Když tam máte pravou svíčkovou, dejte jenom pepř, sůl a cibulku viz
http://www.zabijacky.cz/news/tatarsky-biftek-origi... . Takhle je škoda tu chuť masa něčím přebíjet, to už to může být namleté cokoli ...

a nebo může vypada i takto :-) www.youtube.com/watch?v=xxE_ZXjbioo

...zkuste jen maso ( mně přijde nejšťavnnatější nízký roštěnec), sůl, pepř (olej). Jen tak, pouze s bílým chlebem (příp. opečeným jen nasucho), nebo s topinkou po našem: tmavým chlebem opečeným na sádle + česnek :yes:

pohlreich 30. 11. 2013 20:03
spagetka:mas recht spagetko.je videt ze nemas v hlave vymazano.super

iva a jardaaa neumi nic.

Dobré maso je i hovězí slabina - je s tím trochu víc práce při odblanění ale masíčko je to parádní.

výborný recept!:yes: moc jsme si pochtnali, skvělééééé...:-)

jenom ne maggi - Worcestershire sauce aneb "Worčestrová omáčka" bude lepsi volba:) Pravdou je, ze nekdy mene chuti je lepe a pridat drceny kmin a papriku je vazne zbytecne. Dalsi veci je, ze idealni tataracek je skrabany. 2-3x mleti maso zmeni v pastu.

magdalenka::yes::yes::-D:-D už se bavím:-D


Evina:Evino, Tvoje zdůvodnění kandiduje na fór týdne:-D:-D:-D:-D

U nás je pesnička: "Keď tomu veríš, tak nedaj si to vziať."
Aspoň sa pobaví viac ľudí. (Nad tou tatarkou.:-D)

Evina:o původu názvu se jen spekuluje, ale totální nesmysl je Tvé zdůvodnění, doufám, že si tady z nás děláš jen legraci a nemyslíš to vážně;-):-))

Štěpán:No hlavně celá tato historka je totální nesmysl....Nikdo by nejedl maso, které je celý den upláclé na upoceném koni...tatarský biftek proto, že se do něj dává olej, vajíčko a cibule, což je dohromady tatarka

Katka: katko, doufám že bude chutnat, s kořením opatrně ať nezkryjete chut masa. Olivy k tataráku milujeme, kupujeme i sušené s peckou ve slunečnicovém oleji a ty jsou výýýborný, pak ještě sušený Fragata ty jsou černý s peckou a taky výborný. :yes::yes:

Ty olivky jako ozdůbka mě nadchly! Přítel nebude mít radost, ale já to prubnu:-) Recept super, díky za něj, už mi sliny tečou po bradě, asi o víkendu si zamlsáme:-)

KROKODÝL: Schwarze Peter je karetní hra (černý Petr), jídlo je Hacke Peter.

KROKODÝL:

Romča:moje řeč ;-)

Tatarak z falesne a zadniho je O NICEM:-// KDYZ UZ TAK Z ROSTENCE;-)

petrpan:ingredience dáváme po trošce, ab ytam byly ale zlehka - právě aby maso netratilo chuť, a néé po kamionech.:-D:-D

Takhle se tetarak vubec nedela diky prehrsle ingredienci ztrati maso chut !!!!!!!

isindy: Dostat koupit tasemnici,prý modelky se jdou po tabletách s tasemnicí utlouct.

Pavla:Pavličko dnes jsou už dospělí a uplně zdraví. Navzdory tataráku,který dodnes milujou. :-8 Když mohou v Číně jíst děti hady,krysy a jinou havěť ,tak proč ne tatarák?

Tatarský biftek miluju a žádná tasemnice mi ho nevezme! Nebo ji bacím! ;-) Já jenom kečup,worchester,cibulku a mleté koření + žloutek.Všechno zvlášť v mističkách a namícháme si to na stole,každý dle své chuti.:-K

Vážení, byla bych ráda, kdybysme řešili kvalitu a různorodost receptu a né tasemnice, jak ho připravovali tataři, zvláštní dotazy viz.poslední příspěvek či jiné diskuze mimo recept, beru i negativa, ale o surovinách, diskuzní fórum nabízí spoustu webových stránek. BĚŽTE JINAM!!!

Veronika.Hrozna:Dítěti jsi dávala tatarák? Chudáci děti :/

KROKODÝL 20. 4. 2012 12:49
Pro všechny,kteří zde hovoří o tasemnici:tasemnici z hovězího masa v podstatě nelze chytit.S vepřovým je to horší,protože čuník je mezihostitel.Přesto tatarák z vepřového jedli a nabízeli běžně v bývalé NDR pod názvem Schwarze Peter a místně dokonce (v Berlíně v hospodách kolem Alexander platzu) Klekipetra.:-*

terka35454321 11. 3. 2012 17:45
:yes::-)doufam,ze to bude dobre...tak to zkusim;-)5

denis:včera sme zrovna tuto lahůdku měli!!! :yes::yes::yes:

honza:odležený tatarák do druhého dne je zoxidovaný a je sice zaleželý ale to my už děláme karbanátky pokud zbyde... nejlepší je čerstvý.. bílek se tam nedává!!!!!

:-*:yes:...+1

:-((:no:

zapomel jsem vejce,davam s bilkem:-D

tatarak delam z falesny svicky,cibuli semelu s masem-důlezite,melu take mensi okurku nakladačku,sul, pepr,kari-důlezite sl.papriku,horcici,kečup,worcester,lzici oliv oleje,dle chuti tabasco.necham odlezet do druheho dne!pak to ma grady.chce to tak hodku pred konzumaci vyndat z led.a promichat.;-)

r.prokopec 1. 12. 2011 17:25
moc jsi mi pomohla děkuji Roman

roman prokopec: už sem to našla... www.holecekasyn.eu/

roman prokopec: jéje... to je nějaká firma, co dodává vybavení do restaurací, kuchyní atd... mají e-shop..já mám odkaz v jiným noťasu,který už nepoužívám :-/:-/.

roman prokopec 30. 11. 2011 18:14
prosim muzes mi poradit kde muzu koupit ten tac na tatarak rad bych si ho koupil r.prokopec@seznam.czdekuji

proti tasemnicím a svalovci : říká se, že když dáme maso nejprve do mrazáku, zbavíme ho parazitů. Mráz prý parazity zabije. Na rozdíl od bakterií.

je to dobré, ale vipadá to divné:yes: :-)

magdalenka:Super tip na Silvestra ! Bude aj u nás !

Jardaaa: A víš ty, jak nám to chutná! To je žrádýlko pro bohy.
Ale když nechceš masíčko,udělej si tatarák z paštiky je to dobré a není to syrové ! Když chceš recept, tak si napiš!

spagetka: Tatarský biftek miluju a je to velmi dobré,každému dám na talíř hromádku masíčka a ud%elám do něj dulek a dám tam žloutek ! Nakrájenou cibulku dám k tomu a každý si podle chuti umíchá na talíři. Děti ,když byly malé tomu říkali ,to maso s okem na mně mrklo !;-)

dubajzzz: A co je to "Těšinum", když už to vkládáš jako komentář k receptu??

já chodim na tatarák k mamince a nebo k Těšinum a je to za 1.výborný a za2. levný:yes::-))

Tatarák miluju, jím ho dlouhá léta, tasemnici nemám a nikdy jsem neměla a navíc -jsou horší paskvily, kde jsou jen éčka snažící se nám dokázat pravou chuť potravin ;-):-p:yes::yes:

:yes:Romča:Souhlasím.:-K

syrové maso je nebezpečné, uzeniny jsou nebezpečné, rama je umělá .... tak jo, tak se jdi najísto do Mc Donaldu, nebo KFC... to je mnohem horší, jak syrové maso, tak si to užij!!

Inteligent 15. 4. 2011 17:35
Nadja:syrové maso je z hlediska parazitóz bezpečné,
pokud ho zamrazíme při – 15 0C po dobu minimálně
20 dnů (předepsaný postup v USA).
www.solen.cz/pdfs/int/2002/09/08.pdf

Inteligent 15. 4. 2011 17:35
www.solen.cz/pdfs/int/2002/09/08.pdf

syrové maso je z hlediska parazitóz bezpečné,
pokud ho zamrazíme při – 15 0C po dobu minimálně
20 dnů (předepsaný postup v USA).

tatarák dělám docela často a ráda:-8:yes: ale o kmínu a paprice do něj:-O to slyším(vidím) poprvé:-O,já bych to tam nedala,ale jistě,každý dle své chuti;-):yes:

:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-D

Isahu, čítala som, že s tou flaksňou mäsa Tatári ošetrovali koňom rany vytvorené dlhými jazdami...že to mäso by bolo v tom teple a zaparení doslova nejedlé...to ostatné je vraj fáma...
A tataráčik je proste tataráčik...

No fuj, jak tohle můžete jíst? A ještě k tomu z hovězího.. :-((

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
tatarák recept, tatarák, příprava tataráku, recept na tatarák, tatarák pohlreich, tatarák recept pohlreich, recept tatarak, tatarák z mleteho masa, příprava tataráku recept, příprava tatarského bifteku, tatarak z prave svickove recept, recepty tatarák, jak udelat tatarak, jak se dělá tatarák, tatarak priprava, tatarský, tatrský biftek, jak připravit tatarák, recepty na tatarak, biftek recept

Suroviny:
svíčková hovězí, olej, žloutek, cibule bílá, hořčice, kečup sladký, pepř bílý, sůl, topinka, olej, topinka

Přidat fotografie receptu