Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska v alobalu se zeleninou

Jemné filety tresky, pečené společně s barevnou zeleninou, zůstávají šťavnaté a plné chuti díky vaření v alobalu, které uchovává všechny přírodní šťávy a aroma. Tento jednoduchý a rychlý způsob přípravy zajišťuje, že treska zůstane dokonale propečená a zelenina křupavá.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patricie

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie639 kJ /
153 kcal
Bílkoviny1,80 g
Tuky11,30 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy9,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek tresky položíme na alobal. Zakápneme citrónem, osolíme a jemně posypeme steakovým kořením. Krok 2: Na rybu dáme pár plátků špeku. Můžeme, ale nemusíme přidat pár kapek olivového oleje. Zabalíme do alobalu a vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Krok 3: Než se ryba upeče, připravíme si zeleninu. Na pánev dáme necelou lžíci olivového oleje, zahřejeme a dáme nakrájenou mrkev a chvíli opékáme. Poté přidáme pórek a cuketu. (Všechnu zeleninu krájíme na tenké hranolky.) Zakápneme vodou a chvilku podusíme. Zelenina musí být křupavá. Mírně osolíme a můžeme přidat pár kapek sójové omáčky Krok 4: Rybu podáváme se zeleninou a vařenými brambory.

Zveřejněno 28. 10. 2009

Poznámka autorky Patricie

Na plátky špeku jem přidala snítku libečku. Ten špek nejím, jde jen o chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v alobalu se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XX7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska v alobalu se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XX7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Patri :-), máš dokonalé fotky, líbí se mi ta hra světla...:yes: No a samozřejmě mě oslovuje i recept, ryby se snažím dělat opravdu často, hlavně dcera je miluje na každý způsob. Každý nápad vítám. :-) Takže posílám bod - o uložení nemluvě :-p.

:yes::-p:yes:bodik

Nádherné fotky dobrého jídla:yes:

:-pMňááám...! Myslíš, že by to šlo i s pstruhem:-?

Patricie:-)máš nejen lákavý recept,ale i krásné fotečky:-p.Za sebe ti posílám boďku už teď-já ryby můžu:-p a ráda vyzkouším.

Děkuji vám:-D

koksooo, ta fotka je uzasna, tusim odhryznem z monitora :-D:yes::yes::yes::yes::yes:

Patricie, nejen recept, který mi chuťově opravdu sedí, ale i krásná fotka. Takže bodík je jasný:yes:+2.

Ryby, to já teď opravdu můžu!!:-p:yes:

Tématické fráze:
zapečená ryba se zeleninou v alobalu, treska recept, ryba v alobalu, zapečená treska v alobalu, treska světlá, treska recepty, zapečená treska se zeleninou, treska, treska světlá recepty, ryba v alobalu se zeleninou, ryba se zeleninou, zelenina k rybe, ryby v alobalu, treska světlá recept, zelenina v alobalu, treska -filet recept, ryba se zeleninou v alobalu, světlá treska, zapecena ryba v alobalu, receptryby

Suroviny:
treska, špek, šťáva citronová, sůl, koření steakové, mrkev, pórek, cuketa, omáčka sojová, sůl, olej

Přidat fotografie receptu