Buchta s tvarohem a želé
Přestože většinou snídáte ovesné vločky a obilné kaše, jednou za čas není na škodu dopřát si pořádnou dobrotu. Nejlépe se svěží tvarohovou náplní, zalitou želé. K tomu káva a víkendové ráno nemůže být krásnější.
Suroviny pro 1 plech
Hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 177 kJ / 5 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,14 g |
Tuky | 285,03 g |
Vláknina | 19,40 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 535 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 645,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem ušleháme do pěny.
Krok 2: Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a kakao.
Krok 3: Postupně přiléváme olej a šlehačem na nejnižší otáčky šleháme, postupně přidáváme otáčky na nejvyšší.
Krok 4: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-40 minut (podle zkušeností s vlastní troubou).
Krok 6: Necháme buchtu mírně zchladnout a potřeme tvarohovým krémem, který jsme vyšlehali z cukru, tvarohu a vanilkového cukru.
Krok 7: Nakonec uvaříme v 1 litru vody dva pudinky s cukrem. Část vody můžeme nahradit pro lepší chuť trochou sirupu nebo šťávy z ovoce.
Krok 8: Teplým pudinkem poléváme buchtu pomalu a opatrně, poleva je horká a mohlo by se stát, že v tvarohu zanechá cestičky.
Krok 9: Necháme v chladu ztuhnout.
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta s tvarohem a želé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YY7
Moje poznámka
Buchta s tvarohem a želé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YY7
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
buchta s tvarohem,
buchta s ovocem a želé,
želé z pudinku,
ovocná buchta s želé,
buchta s tvarohem a ovocem,
jahodová buchta s želé,
tvarohová buchta s jahodami a želé,
buchta s tvarohem a pudinkem,
buchta z dzusu,
jahodova buchta se zele,
rosol ze štáy a pudinku,
rosol ze štáy a pudinku,
rosol ze štáy a pudinku,
buchta s tvarohem a jahodami,
jahodová buchta s tvarohem,
buchta s kiwi,
buchta s broskvi a želé,
kiwi buchta,
broskvova buchta s tvarohem,
buchta s jahodami a tvarohem
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr,
mléko,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
tvaroh,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pudink jahodový,
cukr,
voda
Komentáře (43)