Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Václavky očistíme, do guláše použijeme pouze hlavičky.
Krok 2: Na oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nakrájené cibule téměř do tmavěhněda.
Krok 3: Přisypeme mletou červenou papriku, promícháme a ihned zalijeme vývarem nebo vodou.
Krok 4: Vložíme hlavičky václavek, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem.
Krok 5: Přidáme špetku kmínu, sušené pokrájené feferonky a dosolíme. Povaříme cca 20 minut.
Krok 6: Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme, aby byla šťáva pěkně lesklá.
Krok 7: Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a s knedlíkem.
Zveřejněno 29. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Moje poznámka
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 23 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 25 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
úprava václavek,
zpracování václavek,
guláš z václavek,
houbový guláš z václavek,
úprava hub václavek,
václavkový guláš s masem,
guláš s václavek,
sušené václavky,
houby václavky recepty,
václavky sušení,
václakový guláš,
zpracování hub václavek,
sušení václavek,
houby vaclavky zpracovani,
váckavkový guláš,
václovkový guláš,
vyborny vaclavkovy gulaš,
jak vypadá houba václavka,
váslavkový guláš,
recepty z václavek
Suroviny:
houby václavky,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
kmín celý,
feferonky sušené,
sůl,
vývar masový,
cibule
Komentáře (26)