Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Václavkový guláš

Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.

Hodnocení receptu je 4,8 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 668 kJ /
399 kcal
Bílkoviny29,96 g
Tuky2,34 g
Vláknina48,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy42,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Václavky očistíme, do guláše použijeme pouze hlavičky. Krok 2: Na oleji nebo sádle osmahneme nadrobno nakrájené cibule téměř do tmavěhněda. Krok 3: Přisypeme mletou červenou papriku, promícháme a ihned zalijeme vývarem nebo vodou. Krok 4: Vložíme hlavičky václavek, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem. Krok 5: Přidáme špetku kmínu, sušené pokrájené feferonky a dosolíme. Povaříme cca 20 minut. Krok 6: Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě povaříme, aby byla šťáva pěkně lesklá. Krok 7: Podáváme s cibulí nakrájenou na měsíčky a s knedlíkem.

TIP: Vše o houbách a houbaření

Zveřejněno 29. 10. 2009

Poznámka autorky BILKOVAI

Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a 1 hovězí bujón.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxxl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Václavkový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxxl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

20 minut na vaření václavek je opravdu málo, sice vám po nich není špatně, ale je to zápřah na játra, stejně jako babky, doporučuji vařit 45 minu a více, Václavky nikdy úplně nezměknou, není třeba se bát že je rozvaříte :)

dexulka: jsem ráda, že jsem ti byla inspirací a díky za přidané foto.:-K

Václavkový guláš jsem dělala a jedla prvně v životě,ale určitě ne naposledy.Přidala jsem kousíček plecka a byla to bašta náramná :-p Podávala jsem s www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-houskove-hrneckove-varene-v-mikrovlnce/.Posílám bod i foto :yes:

Magdalenka, jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept a nezklamal. Já taky někdy dávám česnek. Podle nálady;-):-K

Včera som doniesla dva košíky podpňoviek, boli pod suchou trávou a nezmrzli, krásne mladé, pevné. Dnes som ich spracovala a bol aj guláš - podľa teba (ale dávam aj cesnak). Bol skvelý!:yes:Zdravím!

Já bych tam to víno nedávala. Už by to bylo o něčem jiném a popravdě si to vůbec nedovedu představit:-8

Zdravíčko! Mám dotaz, zda je možno přidat červené víno nebo raději ne?

Přidala jsem jen česnek a gulášové koření - velká mňamka a rychlááá ;):-K

Porada: :-D:-D:-D Jo, chutnalo mu:-)

BILKOVAI - co dodat,Armin von Heide již řekl vše.To se p.Bílek napucnul. :-)):yes:

BILKOVAI:u nas rostou uplne mega moc uz ani nwm co s nima delat :D uz jsem ho delala dvakrat behem 7dnu :)

Armin von Heide 24. 11. 2011 14:18
Při pohledu na fotky vašeho guláše se u mě spouští Pavlovův reflex. Přesně takovou barvu má mít gulášek. Naprosto dokonalé!

Martas, pokud to bude z václavek a ne z muchomůrek, tak určitě neotrávíš. Jen ty václavky potřebují trošku déle povařit.;-) Škoda, že u nás letos nebyla ani jedna;-(

No snad neotrávím celou rodinu:-?:-/

No tak Špagetko, sem s fotkou;-)

Tématické fráze:
úprava václavek, zpracování václavek, guláš z václavek, houbový guláš z václavek, úprava hub václavek, václavkový guláš s masem, guláš s václavek, sušené václavky, houby václavky recepty, václavky sušení, václakový guláš, zpracování hub václavek, sušení václavek, houby vaclavky zpracovani, váckavkový guláš, václovkový guláš, vyborny vaclavkovy gulaš, jak vypadá houba václavka, váslavkový guláš, recepty z václavek

Suroviny:
houby václavky, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín celý, feferonky sušené, sůl, vývar masový, cibule

Přidat fotografie receptu