Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie591 kJ /
141 kcal
Bílkoviny7,28 g
Tuky5,20 g
Vláknina12,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy9,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Roštěnky dobře naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na maso položíme plátek sýra, čtvrtinu okapaných houbiček, které posypeme kořenící směsí (použila jsem směs Staročeské brambory od Kotányi). Vše pevně zavineme a zajistíme párátkem. Povrch potřeme olivovým olejem a necháme odležet, klidně přes noc. Krok 2: Masové závitky zprudka opečeme v pánvi ze všech stran (asi 10 minut), podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou dalších 20 minut. Hotové maso vyndáme, zahustíme kuličkou připravenou ze stejného množství másla a hladké mouky (případně granulovanou jíškou) a dochutíme (solí, kořenící směsí, hořčicí...).

Zveřejněno 31. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANNB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závitky z roštěné s kyselými houbičkami a ementálem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANNB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Mirčo, tak domácí kyselé houbičky závidím, dlouhá léta nám je dělával tchán a byly fantastické :-p:-p. Už pár let nezavařuje, věnoval se tomu na chaloupce, kterou musel prodat :-( Teď jsme mu dali do užívání chatu, může na ní pobývat kdy chce, tak třeba se k tomu zase vrátí...K jeho i naší radosti ;-).
Recept jsem realizovala z koupených zavařených hub, takže závitky nebyly tak pěkné na řezu, jako když se použijí malinké hříbečky s tmavými hlavičkami...:-p:-p
Za bodíky děkuju!!

Elizo:-).Tak tohle mě láká:-p:-8-závitky jsme neměli ani nepamatuji a z hovězího masa už vůbec ne;-(.Ukládám a protože mám houbičky domácí,tak vím,že to jistě bude dobrota:-p.Boďka č.7 je tvá;-).

Super kombinace!:yes: Škoda jen, že ty kyselé houbičky nemám po domácku naložené, protože kupované znám jenom jeden druh a moc mě neuchvátily. Ale třeba v této kombinaci budou poživatelnější.:-p Eli, bodík!:yes:

Bezvadné , obojí recept i fotky.:yes::-D+

Eliz, díky moc za tip, co ještě s kyselými houbičkami :-p:-p;-):yes::yes:
Drahulin - to je těžká závislost a manžel už má taky silně nad váhu (já taky ale pšt)...přesto se ptá denně - a dneska máme co? :-D:-D:-D

Eli vypada to krasne a jiste i chutna.Urcite vyzkousim.Kazdy den chodim na Topky a uz je to zavislost.Nevim co driv varit.Manzel uz pribral.:-D:-D Posilam bodik.:yes:

Děkuju za bodíky; Jendo, že se taky objevíš...;-), už jsi nám dlouho nic neuvařil...:-);-)
Jani, tohle jídlo není přímo moje improvizace, jedla jsem ho před lety v jedné oblíbené restauraci - byla to tímtéž plněná panenka. Takže pokud chceš vyzkoušet, použij klidně i panenku - tu bych (celou plněnou) opékala tak 15 minut a už nedusila, nebo vyrob roládky z kuřecích prsou s touto náplní, všechny varianty budou dobroučké. Těším se na tvoje fotky, protože je máš :yes::yes:.
Papričko, já si všímám, že mám podobné chutě jako tvůj Tonda. Právě se to chystám napsat k salátu...;-):-D

Eli zajímavý nápad a tip pro mne :-) Mám v lednici dva dny otevřenou sklínku kyselých houbiček a přemýšlela jsem, k čemu je použiji. tak to můžu hned vyzkoušet :-):yes:+ 3.

Eli, s těma kyselýma houbičkama to může být zajímavé:-p. Krásné fotky:yes::yes:. Posílám druhý bodík. :-!:-)):yes::yes::-K

Ihned jsem identifikovala tvoje fotky. Vypadá to báječně, ale já houby bohužel neé. Ale manžel by si dal určitě.:yes::yes: ;-)

Tématické fráze:
recepty s ementálem, co uvarit z rosteny, závitky z roštěnky, roštěná co z ní uvařit, hanacka rostena, hovězí kyselé houbičkách, omacka s kyselych houbiček, co z roštěný?, roštěná závitek, hovězí na kyselých houbičkách, tibecka hoba kcemu se pouziva, tibetské houbičky užívání, zavitky s roštenky, závitky s roštěnou, smes z rostene, škodí zdraví tibecká houba, recepty z roštěný, kyselé houbyčky, co s ementalem, recept směs z rostěné

Suroviny:
roštěná hovězí, houby, sýr ementál, hořčice dijonská, pepř, sůl, olej olivový, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu