Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarské zelí v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 826 kJ /
4 739 kcal
Bílkoviny353,96 g
Tuky259,18 g
Vláknina59,05 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 26,59 g
Sůl65,06 g
Sacharidy219,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv si namočíme rímsky hrniec. Krok 2: Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme. Krok 3: Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby zmäkli, rebro zrežeme z listov a plníme plnkou. Ideálne je, ak si pri nakladaní kapusty do suda necháme vykvasiť aj samotné listy a tie môžeme plniť. Krok 4: Vychladnutú ryžu zmiešame s mletým mäsom, vajcom, soľou, korením, cibuľou, cesnakom. Kôpky plnky dáme na hrubšiu časť listu, preložime a stáčame. Krok 5: Na dno hrnca dáme asi tretinu kapusty - ak je veľmi kyslá, premyjeme, rozložíme na ňu naplnené listy, pomedzi dáme nakrájané údené mäso a kusy klobásy. Prikryjeme zvyškom kapusty. Zalejeme asi 100 ml vody, ak máme - vína. Zakryjeme vekom. Dáme do studenej trúby, zapneme a "dusíme" na strednej teplote asi dve hodiny. Tekutinu skontrolujeme počas pečenia - nemá jej byť veľa. Nakrájame z údenej slaniny "hrebienky", rozložíme na pokrm a necháme bez poklopu - ku koncu pečenia.

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autora magdalenka

Na tanieri každý dostane kapustu, plnený list, kúsok údeného aj klobásy, slaniny. Prelievame hustou kyslou smotanou. Chutí k tomu mäkký biely maďarský chlieb.

Je to trochu časovo náročná príprava, ale stojí za námahu, hlavne, ak si chceme niekoho uctiť (podmienka je ale zdravé trávenie...) A že toto jedlo je najlepšie na druhý deň, to vám nemusím hovoriť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarské zelí v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81M5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarské zelí v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81M5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

nase dceruska xD si mylela ze to sme privezli z Madarska vy te my sme tam byli o prazdninách no pros to byla takova sranda ze sme se popadaly za brycha!:-Oto cumite co nestacili byste se divit!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!

Mirčo, ty fotografie jsou jak do časopisu!!! :yes:
A jídlo neméně krásné, také jsem ho chtěla uvařit, ale zdálo se mi nějak složité...:-8 Ale jak je vidět, stojí to za to :-p...

Taká žabulka mladá šikovná...;-)

Magdalenko, ale to máš krásný recept s krásnou fotografií! Ta Mirka je bombič, co?;-)

Magdalenko:-)já tu ještě statečně bojuji s fotkami a ty už víš co jsme měli k obědu;-):-D.Bylo to opravdu výborné:-p-hodně syté!-ale všichni strávníci se shodli na slově vynikající:-p:-p.Udělala jsem jen malinkou změnu-zakysanku jsem nedávala až nahoru,ale promíchala jsem jí s tím vínem na podlití a přidala jsem špetku ml.papriky pro barvu.Jinak bych do mých strávníků tu zakysanku nedostala:-(.No a pro nás to bylo letos poslední jídlo které bylo takto syté-tedy ještě mi tu jeden oběd pro všechny zbyl:-8-tak až potom nastoupí dietka;-).Omlouvám se,že nejsou fotky nejlepší,ale já měla dneska u nandavání nějaký fofr:-(.Boďka č.6 je tvá a já nechávám v rodinných oblíbených:-).

Teda Mirka, vy ste sa teda mali! Úprimne závidím! T.č. varím jednoduchšie a "zdravšie", takéto zelí sme v tomto roku snáď ani nemali...:-(

Myslím si, že toto je taká medzinárodná klasika - Rakúsko-Uhorsko - ja som ovplyvnená hlavne tým Maďarskom. Všetkých vás zdravím a želám pekný víkend.

Magdalenko:-)recept vypadá móóć pěkně:-p i když trošku kaloricky;-):-D.Něco podobného dělám-ovšem bez uzeného masa a klobásky(já hloupá:-p) a zakysanku dávám chvíli před koncem pečení přímo do pekáčku(klasického) k závitkům:-p.A protože přibližně vím,jak tvá dobrůtka chutná a tak mohu s čistým svědomím poslat boďku č.5 a rcp.si ráda ukládám;-).
Papričko:-)až budu realizovat,tak písnu-můžeš se stavit:-p;-).Báro:-)tebe samozřejmě zvu taky,ale nejsem si jistá,jestli se ti do té dálky bude chtít;-):-D.Jo a Magdalenko,u nás jistě do druhého dne nevydrží:-S:-D:-D.

Papricko jsme na tom v rodine podobne.:-SJa ale zeli rada a moc a proto posilam bodik:yes:

Asi bych to u nás jedla jen já:-(. Už jsem jak Výbušná - jak je někde kyselé zelí, tak slintám:-p a zbytek rodiny se šklebí:-S:-//. Kdyby mně na to někdo pozval, tak zblajnu půl římského hrnce, ale dělat to jen kvůli sobě se mi moc nechce.:-(
Magdalenko - tobě posílám velký bodík, protože tu slintám, i když jsem právě dojedla.:-D:-D :yes::yes: ;-)

Tématické fráze:
maďarské recepty, řimské zelí, římský hrnec recepty, maďarské jídla, zelí v římském hrnci, hrnec na nakládaní zelí, hrnec na ryzu, madarske plnene zeli, vepřové závitky v římském hrnci, madarske klobasy, madarská jídla, recepty pro rimsky hrnec, hrnec na zelí, uzené maso zelí madarský recept, uzené se zelí v římském hrnci, jedlo z jednoho hrnca, domácí maďarské klobásy, nakládání zelí recept do hrnce, maso na zelí v římském hrnci, madarske maso v zeli

Suroviny:
zelí kysané, maso mleté mix, rýže, vejce, listy zelné, sůl, pepř, cibule, česnek, maso uzené, klobása uzená, víno, slanina uzená, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu