Suroviny
Porce: 6 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 811 kJ / 4 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,68 g |
Tuky | 194,75 g |
Vláknina | 16,07 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 533,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto dáme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO.
Krok 2: V době kynutí těsta si připravíme skořicovou drobenku a krém. Suroviny na drobenku dáme do misky a prstama důkladně propracujeme.
Krok 3: Krém: V kastrolku si svaříme mléko s cukrem. Trochu mléka si předem odlijeme do misky, přidáme žloutek, mouku a promícháme.
Krok 4: Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme obsah misky opatrně do kastrolu k mléku a mícháme, dokud směs nezhoustne.
Krok 5: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát, a pak tuto směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí.
Krok 6: Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo. Šleháme, dokud není zcela hladký. Hotový krém dáme vychladit do ledničky.
Krok 7: Těsto vyndáme z DP, rozdělíme na 6 dílů a z každého vypracujeme koláč, který pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovou drobenkou a necháme cca 10 min. nakynout.
Krok 8: Pak dáme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 15 min.
Krok 9: Koláče necháme vychladnout. Studené koláče rozřízneme a naplníme vanilkovým krémem.
Zveřejněno 6. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Moje poznámka
Staropražské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZ0z
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
koláče,
recept na pravý pražský koláč,
pražské koláčky,
michelský koláč,
pražský koláč z pekarny,
domaci kolace,
recepty na koláče,
recept na koláče,
kolace recept,
domácí pekárna koláče,
hořovická pekárna,
koláče z domácí pekarny,
recept kolace,
václavský koláč,
historie kolacu,
pražské kynuté koláče,
recepty koláče,
pražský kynutý koláč,
michelský koláč recept,
recepty z historie
Suroviny:
mléko,
máslo,
žloutek,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kůra citronová,
cukr,
cukr vanilkový,
droždí,
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
skořice mletá,
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo
Komentáře (30)