Vdolky naší holky
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.
Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 341 kJ / 2 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 58,51 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 356,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vytvoříme klasické kynuté těsto: kvásek - rozdrobené droždí, trochu vlažného mléka, špetka cukru, necháme nakynout.
Krok 2: Potom smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným vlahým máslem, zbytkem vlažného mléka, vajíčkem a citronovou kůrou. Nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme dobře těsto a když tvoří puchýře, je hotové. Necháme ho kynout přikryté utěrkou přibližně 1 hodinu.
Krok 3: Pak položíme těsto na vál posypaný moukou, vyválíme je na 1 cm placku (podsypáváme moukou podle potřeby). Vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek (např. malou skleničkou). Ještě necháme na vále 15–20 minut nakynout (znovu obnovíme důlky).
Krok 4: Pak usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách tak, aby trochu plavaly - jde to hodně rychle, proto neodcházíme. Jako první smažíme stranu s důlkem, poté obrátíme.
Krok 5: Vdolky zdobíme rybízovou marmeládou nebo švestkovými povidly. Na ně dáme lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.
Zveřejněno 7. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
Moje poznámka
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
vdolky recept,
recept na vdolky,
vdolky,
recept vdolky,
kynute vdolky,
recepty vdolky,
slané vdolky,
bavorské vdolečky kluci v akci,
výborné vdolky,
recepty na vdolky,
babiččiny vdolky,
vdolky z hladké mouky,
bavorské vdolečky jako peříčko,
kluci v akci vdolky,
vdolky slané,
nadýchané vdolky,
vdolky s paradou,
top recepty vdolky,
vynikající vdolky,
vdolky recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
droždí,
vejce,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
olej,
smetana kysaná,
šlehačka,
marmeláda rybízová,
povidla švestková
Komentáře (164)