Vdolky naší holky
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.
Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 341 kJ / 2 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 58,51 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 356,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vytvoříme klasické kynuté těsto: kvásek - rozdrobené droždí, trochu vlažného mléka, špetka cukru, necháme nakynout.
Krok 2: Potom smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným vlahým máslem, zbytkem vlažného mléka, vajíčkem a citronovou kůrou. Nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme dobře těsto a když tvoří puchýře, je hotové. Necháme ho kynout přikryté utěrkou přibližně 1 hodinu.
Krok 3: Pak položíme těsto na vál posypaný moukou, vyválíme je na 1 cm placku (podsypáváme moukou podle potřeby). Vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek (např. malou skleničkou). Ještě necháme na vále 15–20 minut nakynout (znovu obnovíme důlky).
Krok 4: Pak usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách tak, aby trochu plavaly - jde to hodně rychle, proto neodcházíme. Jako první smažíme stranu s důlkem, poté obrátíme.
Krok 5: Vdolky zdobíme rybízovou marmeládou nebo švestkovými povidly. Na ně dáme lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.
Zveřejněno 7. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
Moje poznámka
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
Nejnovější recepty
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 8 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ošatkový chléb
monyss před 19 minutami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 51 minutami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 1 hodinou
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 4 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 4 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 5 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 6 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 7 hodinami
Tématické fráze:
vdolky recept,
recept na vdolky,
vdolky,
recept vdolky,
kynute vdolky,
recepty vdolky,
slané vdolky,
bavorské vdolečky kluci v akci,
výborné vdolky,
recepty na vdolky,
babiččiny vdolky,
vdolky z hladké mouky,
bavorské vdolečky jako peříčko,
kluci v akci vdolky,
vdolky slané,
nadýchané vdolky,
vdolky s paradou,
top recepty vdolky,
vynikající vdolky,
vdolky recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
droždí,
vejce,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
olej,
smetana kysaná,
šlehačka,
marmeláda rybízová,
povidla švestková
Komentáře (164)