Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náprstkové koláčky - cukroví

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 980 kJ /
1 907 kcal
Bílkoviny35,19 g
Tuky95,18 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy224,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na malé kousky a utvoříme kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem. Krok 2: Koncem vařečky uděláme důlek a pečeme dorůžova. Musíte hlídat tak asi 15 min. Krok 3: Jakmile se důlky začnou zvedat, plech vyndejte a důlky udělejte znova - pečením se těsto zvedá, abyste pak měli kam nalít zavařeninu. Krok 4: Po upečení si rozehřejeme v mikrovlnce zavařeninu a malou lžičkou plníme do důlků. Krok 5: Po zaschnutí dáváme do krabice.

Zveřejněno 7. 11. 2009

Poznámka autorky marunda

Toto cukroví je hodně vláčné a dlouho vydrží. Dokonce i po rozmražení z mrazáku je jako právě upečené. Proto ho letos napeču celou velkou dortovou krabici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náprstkové koláčky - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM8G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náprstkové koláčky - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OM8G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Akorát je mám v troubě. Dvojitou dávku. Poté budu dělat ještě další. Parádní recept. Domácí marmoska. ????<3:-*

Renáta: :yes:

Goira:já vše peču tak na 150-160. A hlídám to. Až budou ze spoda tmavší, už jsou hotové. Tak snad 5 minut? s čokoládou - no nevím. To podle mě udělá díru, ale to si jen myslím. Tvaroh to si nedokážu představit. Je to cukroví.

ahoj, je tu nekdo kdo poradi, na kolik stupnu se ti pumprlíci pečou???? a taky se chci zeptat, jestli nekdo zkousel plnit tvarohem nebo cokoladou, ta cokolada me hodne laka. jinak vypadaji lakave a mekounce, chci vyzkouset, mam vybornou marmeladu od tchyne. tmave fialovou, tak budou chutnat a vypadat vyborne.

jo? tak knoflíky jsou hezčí:-)

taky tomu říkají knoflíky;-)

Pájo, třeba to chce víc dní. Ale já je mám krásně měkký

marunda:Marundo,v krabici je mám uz 3 dny a nic,ale prihodim jablko a uvidíme.Snad to dopadne,jinak si je budeme muset hooodně máčet:-DDíky za radu a dám vědět.

Pájo, to je divný. ;-(Ale jesti jsou tvrdé, tak je dej do papírové krabice a určitě změknou. Když ne, zkus dát do krabice čerstvý chleba. A měnit, aby nebyl plesnivý. Také můžeš zkusit i jablko nakrájené. Mělo by to pomoct. Uvidíme.;-)

Ahoj.Recept se mi líbil pro svojí jednoduchost,ale něco jsem udělala špatně.Chvilku po vyndání z trouby koláčky úplně ztvrdly;-(Myslíte,ze za nějaký čas budou pozivatelný?

Mončo, mám radost. Letos jsem je zase dělala a fakt jsou dobrý. Jen je to pracný v tom, že se během peční musí vyndat a důlek udělat znova, ale jinak mňam, mňam.

Opravdu jsou super :yes: Děkuji:-)

:yes:

nemáš zač, to jsem ráda, já je ještě letos nemám, ale chystám se na ně

Vynikající, dělala jsem včera a vypadá to, že budeme muset přidělat další. Moc děkuji za recept!:yes:

no jo, Terčo, taky je máme hned pryč, jsou krásně měkké a dobré.

Tyhle děláme každý rok - asi 3 plné krabice a vždycky se sní jako první:-8

Pajaja:aha, tak to jsem nezkoušela, dávat marmeládu pře pečením. Ono se to těsto při pečení zvedá, tak ho pak musím ještě promáčknout, tak si nedovedu představit, tam mít ještě tu marmeládu. To by mi asi vytekla. Ale jsou moc dobré

Hezký recept, já ho mám jako důlkové koláčky a marmeláda se tam dává ještě před pečením. :-):yes:

Triniti0512 11. 11. 2009 11:48
zavarenina se nerodtece ja ji totis smicham s pudinkem :-p:-p:-p:-p

Marundo, moc dobře tohle cukrovíčko znám a peču každě Vánoce. Dělám z dvojité dávky, těsto rozdělím a jednu půlku obarvím kakaem. Aspoň mám pak o jeden druh navíc.;-) Světlé plním pomerančovou marmoškou a tmavé rybízovou. Mizí vždycky mezi prvními!:-)) Posílám bod!:yes:

Moc hezke a jiste i dobre, davam k vyzkouseni a tobe samozrejme bodik.:yes:

Peťko, koláčky vypadají hezky:-p, už mám v oblíbených a posílám osmý bodík;-). :-!:-)):yes::yes::yes:

Děkuji za odpověď:-K, jak jsem už do nějakého komentáře psala jste tu báječná parta a super web:yes:, člověk si kolikrát říkal co vařit, co péci a tu je tolik inspirace:-pa neskutečných dobrot:yes:, a tak to vypadá, že když se na nás valí z obchodů a obchůdků již v září vánoční atmosféra, tak proč my bychom nemohli péci cukroví už v listopadu:-):yes:

jsou dobré hned, ale čím dřív je pečes, tím líp a odleželé jsou lepší.

Zkoušela jsem péci vloni, ale bohužel;-( se mi nepovedly, teď tu čtu, že se zavařenina dává až po upečení?:-O Je potřeba je nechat odležet nebo jsou vláčné hned? Jinak dávám bodík a zkuísm je podle tohoto receptu:-K:yes:

Marundo, to jsou nesmírně roztomilé koláčky, které mi připomínají nějaké knoflíky. Znám je, máš je moc hezké a tak si zasložíš jednoznačně bodíka:yes:

triniti...a neroztecie sa ti to?...ja som to este nerobila, ale marunda pise, ze pocas pecenia musi tie jamocky obnovovat, lebo sa dvihaju hore....nemas iny recept na cesto?

;-(Ja davam tu zavareninu pred pecenim a jsou taky dobre je to nejlepsi cukrovi :-):-)

Petro, něco podobného, ne-li stejného jsem dělala vloni a nemělo to chybu! Takže fakt už se peče na Vánoce?:-O Holky, nestrašte, ale asi jo, no, fajn se to rozleží, že jo. Ode mne letí plusík!!:yes:

vyzeraju uzasne, davam na vyskusanie

Tématické fráze:
důlkové cukroví, sádlové důlkové cukroví, náprstkové cukroví, důlkové koláčky, domácí koláče plněné důlkové, vánoční cukroví pracný, kdo upeče vánoční cukroví, krabice na cukrovi, vánoční cukroví důlkové, vánoční důlkové koláčky, cukroví důlkové koláčky, sádlové důlkové koláčky, sádlové cukroví, důlkové koláče, tvrdé cukroví, cukroví důlky, kdo upece cukrovi, sádlové pracný, papírové krabice na cukroví, důlkové vánoční cukroví

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová, zavařenina

Přidat fotografie receptu