Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorový korpus se šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 169 kJ /
4 582 kcal
Bílkoviny78,47 g
Tuky227,24 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 541 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy541,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Krok 2: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 3: Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Krok 4: Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. A necháme vychladnout. Krok 6: Tmavá šlehačka: Den předem připravíme náplň. Do smetany nalámeme čokoládu a přivedeme k varu. Musí se 30-60 sekund vařit-musí bublat. Pak odstavíme a necháme vystydnout a dáme do druhého dne chladit do ledničky. Krok 7: Svařenou smetanu ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky do hladkého krému asi 5 minut. Ale kontrolujte to, ať nepřešleháte! Krok 8: Světlá šlehačka: Šlehačku ušleháme se ztužovačem. Krok 9: Korpus rozřízneme na 2x - namažeme a ozdobíme podle fantazie.

Zveřejněno 8. 11. 2009

Poznámka autorky marunda

Tento korpus je neuvěřitelně vláčný, měkkoučký a strašně dobrý. Nikdy tak dobrý korpus jsem ještě nechutnala. Když peču dort, tak už jen tento recept. Čím odleželejší tím lepší. Pošlu i fotku dortu, který jsem pekla synovi ke druhým narozeninám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorový korpus se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QL0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorový korpus se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QL0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Renca: to jsem ráda :-8

Vyyyyyborny korpus

Dovolila jsem použít Tvůj recept na korpus a krém byl nastavený máslový-pudinkem.Super!!!;-):-K

diki za recept ja sem delala vždicky jiny testo ale tet skusim toto vypada moc dobře ;-)

Evickaovecka:že jo? Já už jiný nedělám. Jsem ráda, že chutnal. Díky :-)

opravdu strašně moc dobrý korpus ,mockrát děkuji za inspiraci :yes:

Nádhera!:-K +bod:yes:

báječný dorty :-p:-):-K

marunda: určitě vyzkouším, díky moc.;-)

Jani určitě jde, je vynikající. Udělej ho o den dřív a až vychladne, tak ho dej na plech a i s plechem do igelitového pytlíku. On krásně zvlhne a pak s ním další den pracuj, uvidíš, že bude vynikající. Dělám to tak pořád, když peču ty moje dorty. Pak dej vědět, jak chutnal

Petro, lze vynechat kakao, kdybych chtěla dort světlý?

no tak vidíš, jen je nech lámat si hlavu. Taky jsem koukala, když jsem to našla na netu. Vypadá to moc hezky, když se to rozkrájí. Tak supr.

marunda:dort moc chutnal,jen se po nem zaprasilo :-D:-K
samozrejme,nekteri si lamali hlavu jak se to dela,aby byl tak pekne mramorovy :-)
mam ted jasno co budu priste zase pect;-)

Jituš, tak to mám radost i za Tebe. A chutnal? Mně chutná nejvíc, ale peču ho často, tak už ho moc nemusím, zkouším jiné. Někdo třeba zase neumí buchty, nedá se nic zkazit, když je dobrý recept, tak Tě na vše navede.

Holky moc vam dekuji,za recept(marunda) a za radu(jahoda).
Nejsem odbornik na dorty,udelam za rok tak 2,jsem spise na buchty a cukrovi,ale rada zkousim nove peceni.Tenhle recept predcil me ocekavani,je fakt super,testo se dela perfektne a krem taky:-K
Na tenhle recept mi dala tip sestra,ze je to ted v cechach hit,ani se nedivim :yes:,kazdy kdo to vyzkousi je na tom urcite stejne jako ja:-)

Jituš, Jahoda to napsala za mě.

jitka:
Jitko, není to můj recept, ale se šlehačkou Rama cremefine na šlehání mám velké zkušenosti a jsem s ní max. spokojená, drží pěkně tvar i 3 dny (to mám vyzkoušené). Jinou už nepoužívám. Když chci kakaovou, šlehám přímo s kakaem, je to rychlovka.
A pokud upečeš dort se vším všudy den dopředu - je spíš výhodou, protože se pěkně uleží, krém ztuhne a bude se ti dort pěkně krájet.
Přeji,ať se dílo podaří:-);-):-K

Dobry den,mam takovy dotaz,chci poprve udelat mramorovy dort,je mozne ho udelat se vsim vsudy dejme tomu v patek vecer a az v sobotu konzumovat,neroztece se slehackovy krem (z cremefine),vydrzi to?:-S

zdeňka:myslím, že tak nízký zase nebude. Když tak překrojíš jen jednou. Nezkoušela jsem to, ale myslím že i tak nebude nízký. Dej pak vědět, nebo foto. Díky

chci se zeptat, jestli je velký problém, že mám pouze formu průměrem 28cm? ...aby nebyl korpus příliš nízký

indulina28: ne tak to nejsem, ale asi jsem měla jít na cukrařinu. Pečení mě hodně baví, hlavně složité pečení, protože ty složitý, jsou většinou moooooc dobré. Jsem na mateřský, tak to složitý jde pomalu stranou, ale občas nějaký ještě upeču. Díky za pochvalu

moc krasny,pani je urcite cukrarka ze?

Moc hezké dortíky.;-)

šikulka ;-)

Opravdu moc chválím:-):-p:yes:+6.

Chjooo, já jen vzdychám:-!:-)):yes:

Marundo, no teda ty jsi ale šikovná, je to nádherné a to autíčko a ten (předpokládám)tvůj klučík-to nemá chybu:yes:já na takovéhle věci nemám tu správnou trpělivost, ale moc se mi to líbí;-)máš ode mne bodíka:yes:

to jo, to máš pravdu, v tom přívěsu jsou barevné kamínky, jsou to vlastně lentilky, ve tvaru kamenů. Dlouho jsem přemýšlela, co použít jako náklad, a jednou jsem šla kolem stánku, kde měli věci jako mandle v čokoládě, banán v jogurtu... a tam byly i ty kameny. Hned mě to osvítilo!

jj,:-O ono to vypadá, že v něm je také nějaká dobrota, viď ;-)prima nápad, super inspirace, já jsem z podobného receptu dělala synovi mašinku k narozeninám, je to sice pracné, ale pro ty dětské šťastně zářivé oči to stojí zato:-D:yes:

ahoj, ten vlek je z oplatek slepený čokoládou. Ten dal nejvíc zabrat.

Maru, tedy to je paráda:-D:yes:, dortík vypadá báječně a jistě tak i chutná :-p, autíčko nemá chybu:yes::yes::yes: ten vlek je také z korpusu? Přidávám mezi oblíbené, vyzkouším a posílám bodík:-K

Tématické fráze:
piškotovy mramorový a čokoládovy korpus, dort kuželky, slehackovy korpus, mramorový dort se šlehačkou, dort kuželka, mramorovy korpus na dort, vláčný korpus, velký korpus na dorty recepty plech, těsto na korpus, dortové korpusy vyzkoušené, mramorové těsto, korpus na dort recept, dort ve tvaru kuželky, vláčný dort, dort k druhym narozeninam, recept na korpus, dortové těsto mramorové vláčné, korpus na šlehačkový dort, jak dlouho pečeme korpus, vlacny korpus na dort

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej, voda, mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, šlehačka, ztužovač

Přidat fotografie receptu