Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směs pečená v alobalu

S teplým počasím přichází také období oblíbených letních grilovaček. Vsaďte na sytou masovo-zeleninovou směs, plnou různých chutí, pečenou v alobalu. Díky její příjemné vůni se vám rychle začnou sbíhat sliny.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Durisova Marie

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 115 kJ /
2 896 kcal
Bílkoviny162,55 g
Tuky214,54 g
Vláknina26,05 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 8,30 g
Sůl20,34 g
Sacharidy69,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu, kuřecí prsa, kuřecí játra, hlívu a papriky nakrájíme na nudličky, špekáčky a brambory na osminky, slaninu na proužky a cibulku nasekáme nadrobno. Krok 2: Připravené suroviny dáme do mísy, ochutíme kořením, solí a promícháme. Krok 3: Alobal natrháme na 4 čtverce a potřeme olivovým olejem. Krok 4: Masovo-zeleninovou směs rozdělíme na alobal, posypeme nastrouhaným sýrem a zabalíme. Krok 5: Připravené balíčky pečeme v troubě asi 30 minut. Podáváme s chlebem a zdobíme nasekanými bylinkami.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 12. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs pečená v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VANB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směs pečená v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VANB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Chybí mi tu podstatná informace. Na kolik stupňů,má být trouba zahřátá?

Miroslava Černucká 25. 1. 2016 21:32
mám vyzkoušeno každou porci zvlášť,na alobal dát nejdříve
slaninu, kotletu naklepat-osolit-opepřit/možno i trochu gril.koření/
potřít česnekem na to paprika na proužky,rajčata na plátky a nakonec
brambory na plátky zabalit alobal
Péci cca.45 minut. Je to moc dobré

zkusím to, vypadá to skvěle je to moje parketa.děkuji

Třináctka je moje šťastné číslo, jsem rád, že jsem mohl udělit třináctý bodík pod tento určitě vynikající recept... a ukládám si jej na vyzkoušení (y)

Míša: Jeden velký balík se hůře propéká, prohřívá a taky dělení hotového jídla je pak náročné. Rozhodně doporučuju zabalit zvlášť každému porci ;-) Proti vytečení stačí alobal dát dvojitě a pořádně zajistit :-)

Osobně bych tam už nedávala sýr, jsou to úplně zbytečné bílkoviny navíc k masu (nešvar české kuchyně) a nevypadá vábně, chytá se alobalu, takže většina zůstane připečená. A navíc, než se upeče maso, může se sýt snadno spálit.

Vypadá to opravdu moc dobře a může to tak i chutnat. Možná by bylo lepší aby to byl jeden velkej balík a v tom jídlo, ne zvlášt. Je to pohodlnější, každý si může nabrat a taky to nevytejká :)

:yes::yes:

vypadá to hodně dobře:-p, dávám:yes:, bude se mi hodit na venkovní grilovačku, už se těším, něco podobného děláme,podle ingrediencí to určitě nezklame:-)

nádera, zkusím, jen nedám játra a žampiony. To nemusím.:yes::yes:

Výborné, udělalo se hodně šťávičky :-p:yes:

To vypadá dobře, dělávám podobně, ale jen z jednoho druhu masa a jinak zelenina je daná lednicí a koření také tím, co máme doma. Jinak když přidám více brambor, tak už nemusí být příloha a ještě si nechávám tvrdý sýr postrouhaný až na konec-jak se vybalí jídlo - to je potom mňamka:-D Musím pochválit a poslat plusíka:-!:yes:

Janatko, zkus si koření umíchat doma http://korenisveta.cz/e-shop/mexicke-speciality/me...

Maruško:to mexické koření čím nahradit???Obávám se,že u nás nic takového namají,zatím jsem se tím nesetkala.:-//Jinak lákavé,zajímavá směsice.:-p

Směs vypadá zajímavě a dle použitých surovin,bude jistě i pěkně voňavá a šťavnatá:-p.Dávám na vyzkoušení(jen vynechám papriky a nahradím jinou dobrotou;-)) a už se moc těším,až ochutnám:-p.

Tématické fráze:
pečené maso v alobalu, kuře pečené v alobalu, minutky, kureci speciality recepty, maso pečené v alobalu, pečené maso v alobalu s bramborami, kuřecí prsa v alobalu, pečení masa v alobalu, kuřecí maso pečené v alobalu, pečené kuřecí prso v alobalu, pečená zelenina v alobalu, maso s brambory v alobalu, pečené kuře v alobalu, vepřové maso pečené v alobalu, speciality pečená masa recepty, maso v alobalu, speciality v alobalu, smes v alobalu, zelenina v alobalu, pečené brambory v alobalu

Suroviny:
kýta vepřová, prsa kuřecí, játra drůbeží, hlíva ústřičná, paprika čerstvá červená, špekáček, brambory, slanina anglická, cibulka jarní, koření grilovací, koření mexiko, sůl, olej olivový, sýr tvrdý, petrželka, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu