Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka šlehačková čtyřvaječná

Ne nadarmo se říká, že upéct dokonalou bábovku je malá kuchařská maturita. Tak to pojďte zkusit třeba s tímto receptem. Díky šlehačce je bábovka vláčná a nedrobí se, klínky jsou na řezu krásně mramorované kakaovou částí těsta.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 680 kJ /
3 031 kcal
Bílkoviny70,72 g
Tuky108,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 999 mg
Sůl3,05 g
Sacharidy438,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 150 °C. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Krok 2: Do mísy dáme cukr, rozklepneme 4 vejce, přisypeme vanilkový cukr, špetku soli a vyšleháme do pěny. Krok 3: Do pěny vlijeme smetanu ke šlehání a pokračujeme ještě chvilku ve šlehání. Posléze přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pokračujeme, dokud není těsto hladké. Krok 4: Z těsta si dáme část stranou a zbytek vlijeme do formy. Do zbylého těsta vmícháme Granko nebo kakao a nalijeme ho dokola navrch těsta ve formě. Krok 5: Dáme péct do trouby na cca 45-60 minut, záleží na troubě. Po 45 minutách zkusíme špejlí.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 13. 11. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Celé šlehání děláme ručním elektrickým šlehačem s metlami - NE s háky.

S Grankem tmavší část bábovky nemá tak výraznou chuť po kakau a já to mám raději. Je možné mít i pouze světlou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka šlehačková čtyřvaječná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X0L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka šlehačková čtyřvaječná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X0L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

citronovou kůru do mouky a taky je dobré dát lžíci rumu.citronovou štávu já nedávám jen kůru asi tak z půlky malého citronu.

Lenka R: bábovka se vyklápí hned po vyjmutí z trouby. Po vychladnuti byste ji už nevyklopila, rozbila by se Vám.

Výtečná, mňam...:yes::-*:-K

Zdravím ,pokud mohu požádat bábovku vyklopíte z formy za horka nebo neháváte ve formně vystydnout a pak vyklopíte. Nikde to nikdo nepíše tak nevím. Děkuju za odpověd na mail.lenickahvezdicka@post.cz:-8

Špagetko děkuji za odpověď,nečekala jsem tak rychlou,takže bábovka se peče i se zašlehanou moukou.Těsto bylo pěkné,tak uvidíme.A někdo tu psal,že lze přidat citr.šťávu a kůru z půl citronu - kdy ji tam mám dát? S vejci,smetanou nebo až moukou? Díky

zdenekn: já toto přidávám do hladce rozetřené hmoty a ještě to promíchám, pak s tím do formy a do trouby ;-)

Mám dotaz: poslední fáze přípravy - mouka se do ušlehané hmoty vmíchá nebo také zašlehá šlehačem?

zdenekn: Vařečkou (nejlépe děrovanou) promíchejte do hladké hmoty, šlehač bych určitě nepoužila.

Petra: Milá Petro, když nemám smetanu ke šlehání, tak si ji buď běžím koupit, nebo nepeču tuhle bábovku! Sáhnu třeba po nějakém jiném receptu, např. na olejovou ;-)

Šlehačková bábovka čtyřvaječná. Výborná,jen jsem dala místo kakaa čokoládový prášek. Také souhlasím,že stačí méně cukru,byl tu názor na citrónovou kůru a štávu,ano pokud bude bez kakaa.:yes:

Recept jsem vyzkoušela, jen doporučuji ubrat cukru. Úplně by stačilo 15dkg, byla na nás velmi sladká.

Výborný recept.Doporučuji přidat šťávu a kůru z poloviny citronu.

Výborný recept,vyzkoušeli jsme ho a doporučuji přidat šťávu a kůru z poloviny citronu.Nebudete litovat.

velmi jednoduchá a výborná:) děkuji za recept:) Pekl jsem ji necelou hodinu na 160 stupních.

Díky za recept, je fakt skvělá!!!!!:-p

Je famózní:-p Upekla jsem synovi do formičky vláčku.Olizujeme se až za ušima:-)) Bodík letí:yes:

Dnes jsem pekl,akorát místo normálního cukru jsem dal třtinový.:-p A protože jsem sklerotik, zapomněl jsem dát do části kakao.Je ale výborná,fotky jsou na stránce:Co dnes uvařit;-)

Tématické fráze:
šlehačková bábovka nejlepší, šlehačková bábovka, nejlepší šlehačková bábovka, nadýchaná šlehačková bábovka, babovka slehackova, výborná šlehačková bábovka, výborná bábovka ze šlehačky, bábovka ze šlehačky, babovka se slehackou, bábovka ze smetany na šlehání, šlehačková bábovka recept, recept slehackova babovka, slehackova babovka s bananem, nejlepší recept na šlehačkovou bábovku, bábovka bez šlehání, bábovka s grankem, vynikající šlehačková bábovka, jednoduchá šlehačková bábovka, šlehačková bábovka na plech, nejlepší babovka se šlehačkou

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, sůl, smetana ke šlehání, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, kakao

Přidat fotografie receptu