Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová žemlovka

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

coco-choc coco-choc

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 759 kJ /
1 854 kcal
Bílkoviny77,48 g
Tuky142,65 g
Vláknina13,08 g
Cholesterol 940 mg
Sodík 2,33 g
Sůl5,67 g
Sacharidy60,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo si nakrájejte na plátky tlusté asi centimetr. Krok 2: Polovinu plátků naskládejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby. Krok 3: Na každý kousek pečiva položte trošku másla (nebo si máslo rozehřejte a pečivo jím pokropte). Nyní se vrhněte na zeleninu. Krok 4: Do pánvičky nalijte olej, rozpalte a vhoďte na klínky nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou mrkev. Krok 5: Opékejte a zatím si připravujte další zeleninu. Krok 6: Lilek a papriky nakrájejte na kostky, žampiony třeba na plátky. I tuto zeleninu přihoďte na pánev. Krok 7: Opékejte asi 10 minut, osolte a popř. zjemněte plátkem másla. Krok 8: Celý obsah pánve opatrně naneste na vrstvu pečiva. Krok 9: Zeleninu zakryjte zbylými plátky pečiva. V misce si rozmíchejte mléko s vejci a nastrouhaným sýrem. Krok 10: Směs nalijte na žemlovku. Na úplný závěr poklaďte povrch žemlovky plátky másla a na ozdobu můžete přihodit pár cherry rajčátek. Krok 11: Pečte při vyšší teplotě (220°C) dozlatova. Já si opět vystačím se svou remoskou. Dobrou chuť.

Zveřejněno 14. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8EB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8EB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

To Jenda1: nezáleží přeci na pořadí :-D, všem moc díky :-K. Kdo má pozitivní vztah k zelenině, určitě si pochutná (a nemusí se jednat jen o vegetariány :-))

Tak to už byl osmý, Paprika mě předběhla;-):-).

Lucko, zajímavý recept hodný k vyzkoušení. Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

To vypadá báječně.:yes::yes: ;-)

:-p:yes:

zajímavé ;-)

coco-choc - promiň, já ty žampiony úplně přehlídla .... :-8:-O, ale aspoň je vidět, že tam fakt houby patřej :-p, nezlob se ;-)

Díky za pozitivní ohlasy :-).
To spagetka: jestli se nepletu, žampióny mezi houby patří :-), ale pokud máš ještě zásobu lesních hub, tak je tam klidně přidej :-K

Tak to je super nápad :-!:-!:yes::yes: a ještě bych tam přidala i houby :-p:yes:

Super:yes: 3.

coco-choc, máš to krásné!!!:yes: a hodně zajímavé!:yes:

Tématické fráze:
žemlovka se žampiony, žampiónová žemlovka, celozrnná žemlovka, co s remoskou, žemlovka z celozrnného pečiva, vaření s remoskou, žemlovka se sýrem a se zeleninou, recepty s remoskou, žemlovka bez pečiva, celozrna zemlovka, recept s remoskou, recepty žemlovka, žemlovka recept, žemlovka se zeleninou a sýrem, žemlovka s žampiony, žemlovka doba zapékání, receptys remoskou, vaření s remoskou recepty, recept na zeleninovou žemlovku, zapékací miska coco recepty

Suroviny:
celozrnná bageta, lilek, cibule červená, mrkev, žampióny, paprika čerstvá červená, česnek, rajče cherry, olej olivový, máslo, mléko, vejce, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu