Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky

Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela Medkova Michaela Medkova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 737 kJ /
4 000 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky229,29 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy385,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si kvásek z droždí, mléka a cukru a necháme ho vykynout. Krok 2: Smícháme vykynutý kvásek s moukou, vejcem, olejem a solí. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme ho vykynout. Krok 3: Po vykynutí uděláme z těsta 16 kuliček, které položíme na plech s pečicím papírem. Krok 4: Kuličky na plechu zploštíme a potřeme vejcem, posypeme solí a mákem. Krok 5: Můžeme sypat dle libosti i kmínem a nebo sezamem. Nechce krátce dokynout asi 15 minut. Krok 6: Než bulky vykynou, vyhřejeme troubu na 190 °C. Krok 7: Dáme péci připravené bulky a ztlumíme teplotu v troubě asi o 10 stupňů. Pečeme do světlehnědé barvy. Krok 8: Po upečení potřeme vdolky olejem. Necháme vystydnout na mřížce.

TIP: Jak připravit pečivo

Zveřejněno 14. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvB5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvB5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

MonikaP: dekuji za vyzkouseni rcp a jsem rada, ze se povedly

Rychlé a výborné. S těstem se velmi dobře pracuje. A chuťově jsou vynikající. Přikládám i fotku k receptu.

Kristýna 11. 4. 2017 20:38
:-8:-8

Recept jsem dnes vyzkousela. kvasek i testo vykynulo a po upeceni vubec nebyly nadejchany spis naopak, vevnitr jakoby zdrcly,drobivy. vdolky jsem delala presne podle receptu,poradi nekdo cim by to mohlo byt?

MajaV: Díky za fotečku :-Ka s tím sýrem, to je dobrý nápad:yes:

Jsou vynikající:yes:, dovolila jsem si přidat fotku, část jich synovi sypu místo mákem strouhaným sýrem:-)

MajaV:Díky,jsem ráda, že chutnalo celé rodince:-));-)

Dneska upečeny a hned také rodinkou snědeny;-):-)), jsou opravdu výborné:yes:

Jana:Ahoj, to je super:yes:, jsem ráda, že se povedly a chutnaly;-)my je máme taky moc rádi

Ahoj dnes jsem dělala poprvý vdolky a našla jsem tento recept.. jednoduchý, rychlý, paráda :yes:... jen jsem mléko ani olej neodměřovala..všechno podle oka :-)) chutnalo! :-)

Hanča: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo.;-):-K Taky někdy udělám houstičky, je to taková změna;-)

vdolečky výborné. Peču ráda a ráda zkouším nové, takže když říkám super, je to super ;-)
Někdo se tu ptal, proč kostka droždí, když na půl kg mouky se dává kostky půl. To je sice pravda, ale do kynutých věcí, jako jsou buchty, vdolky, nebo houskové knedlíky či vánočka dávám také kostku celou (na půl kg mouky), ono to je pak víc nakynuté a oprvdu to chuťově není znát.
Ještě jedna poznámečka. Mám dvě děti a ty o vdolky jako takové (bochánky) dvakrát nestojí, zato když s nich zapletu housky, tak se po nich jen zapráší :-D

ALENA: Děkuji za vyzkoušení rcp a jsem ráda, že chutnalo.;-)

Opravdu vyborné a můžu říct neměla sem vejce,tak sem do těsta vejce nedala a potřela maslem a byli ještě lepší,doma se po nich jen zaprášilo a to vždy dělám dvojdávku :-) opravdu vyborné

ester:vdolky peču na 180°,asi tak 20 min., to se pozná podle vzhledu, přesně jsem nikdy nesledovala a nebo se taky do nich dá píchnout špejlí;-)

Tématické fráze:
vdolky, vdolky s mákem, vdolky recept, vdolky jednoduché, recept na vdolky, slané vdolky, recept na vdolky slané s mákem, vdolky do trouby, slane vdolky recept, vdolky s mákem recept, vdolky k čočce, vdolky bez kynutí, slané vdolky k polévce, vdolky k mrkvi, vdolek, recept na slané vdolky, vdolky recept jednoduché, vdolky z trouby, recept vdolky, sypánky

Suroviny:
mouka hladká, olej, mléko, droždí, cukr, vejce, sůl, mák

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu