Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí müsli Cini Minis

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ssimusshka ssimusshka

Snadný

Suroviny

Porce: 2 plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 462 kJ /
1 544 kcal
Bílkoviny36,23 g
Tuky55,16 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy221,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto a rozdělíme ho na 2 díly. Vyválíme ho na co nejtenší plát a radýlkem nařežeme na kostičky. Dáme péct do vyhřáté trouby na 210 °C a pečeme cca 10 minut. Krok 2: Po upečení od sebe kostičky oddělíme, a nakonec (můžeme, ale nemusíme) namočíme do mléka a hned obalíme ve skořicovém cukru, a dáme zapéct na chvilku do trouby.

Zveřejněno 15. 11. 2009

Poznámka autorky ssimusshka

Neobalené určitě vydží ve sklenici, ty obalené, nevím. Zkusím a napíšu své poznatky.:) Byla to taková moje impovizace, zatím jednou vyzkoušená, ale jsou opravdu dobré, jak k mléku tak na chroupání samotných müslí.

POKUS Č.2- Dělala jsem znovu, trošku jinak, z dvojité dávky:

Radýlkem rozřezané těsto jsem pomázla troškou mléka a posypala cukrem smíchaným se skořicí. Pekla jsem na více stupňů, cca 220C. Je to jednodušší...Doporučuju vyválet těsto co nejnižší, aby se müsli upekli co nevíc do křupava :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí müsli Cini Minis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NLEm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí müsli Cini Minis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NLEm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Dobrý den můžu se zeptat kolik je z této várky plechů. Děkuji moc

hmmm.....miluju cini minis. O:)
A takto se dají udělat i doma. :) Někdy zkusím :-):)

Asi me ukamenujete, ale je s tim patlani, je toho trocha a zas takovej zazrak to neni, ale je fakt, ze me moc nebere ani kupovane cini minis, tak to bude mozna tim. Rada jsem vyzkousela, ale myslim, ze znovu se do toho nepustim.

super :-D :yes: :-) ;-)

Ahoj, chci se zeptat, jaká by ta mouka měla být. V Albertu prodávají celozrnnou mouku žitnou, pšeničnou... Tak nevím, jaká je na to nejlepší? :-O Předem děkuji a hned zítra vyzkouším :-)

Tak jsem dnes pekla. Místo třtinového dala normální cukr, protože jsme doma jiný neměli. Moc se to nepovedlo. Lepilo se mi to k papíru a ani chuťově to cini-minis nepřipomíná;-( Půlka skončila v koši.. Je to tím cukrem?

Super recept jen nemohly by jste odměřit koli toho mléka dáváte dělala jsem je 1 x a byla jsem celá zapatlaná :-(

Tááák jsem právě dopekla:-) a tedy opravdu výýýborné:yes: ale fotku sem nedám protožese mi jich pár připálilo :-D ale alespon jsem poučená že se terouba musí hlídat:-8 ahned Vám za en receptík dávám bodík:-))

Dobré ráno:-)) Takže ted se chystám na Váš recept:yes: Jsem velice zvědavá jak to dopadne:-) Budemi u toho pomáhat můj malý syn,tak snad se vyhneme nějaké katastrofě:-D Pak napíšu jak jsem dopadla alejestli to bude alespontrošku vypadat hodím i foto;-)

tyhle jsou naprosto úžasné. dělám je pro dceru a synovce a všem moc chutnají. takže bod dávám zodpovědně až dle zkušeností:-D:yes:

Asi máte pravdu, dala jsem pouze hladkou mouku..i mléko jsem přilévala.. ale i tak to chutnalo dobře..

Hanetko..tak to netuším..:-S mohlo by to být moukou, každá "saje" tekutinu jinak, tak proto mohlo bát těsto tužší...já dávám u těst tohoto typu o trošku míň mouky a pak přidávam do požadovaný konzistence.. jakou mouku jste použila?:-) nebo jste nedala dost mléka??:-O

Ahojte...měla jsem problém se zpracováním těsta..nechtělo mi držet pohromadě...čím to může být, když jse se držela dle návodu..a to jsem tam přidávala olej..nakonec jsem upekla to rozdrobený a je to mňam..

jé tak to neznám, vypadají krásně, ukládám a dávám :yes:

Dělali jsme dle receptu, a zbouchali jsme je za odpoledne! Jsou vynikající, jen mají jednu chybu, NEVYDRŽÍ :-DD. Díky moc za super receptík!

tak dneska jsem to vyzkoušela. Dala jsem místo normální mouky rozmixované ovesné vločky a musím říct, že je to šíleně moc dobré. Chtěla jsem je dietnější, tak jsem je už poté neobalovala v cukru a i tak jsou výborné. doporučuji

a tímto i zavrhuji kupované od nestlé... za 70Kč je jich troška, takhle si jich za 70Kč udělám aspoň kilo :yes:;-)

Vyborne! Delala jsem dneska "na slano", vynechala jsem cukry, misto oleje dala lzici kokosoveho tuku a pridala vic soli, a jsou to krekriky jedna radost, a navic plne vlakniny. :-p:-p:-p:-p:yes:Dalsi bodik k dobru.

Výborné a jednoduché, na jeden plech jsem nastrouhala jablko a posypala skořicovým cukrem a zmizel v cuku letu

:-K:yes:dávám bodík.A z toho komentáře o omylu si nic nedělej.Máš pravdu ty.

:-O:-O

Tak jsem pekla cini minis podruhé, trošku jinak, vše je napsáno v poznámce u receptu, fotky jsou také přidány nové;-)

Dneska se dám do nich znovu...a zkusím už před upečením posypat skořicovým cukrem..:-K ráno jsem si dala směs neobalených a obalených cini minis v mléce a bylo to mňamózní:-p

Rozhodně stojí za vyzkoušení :yes: U nás jsou cini minis v kurzu :-p

zkoušel je už někdo upéct? pokud ano (kromě Simči;-)), jaké jsou?

To kvinek: díky za tip. Používám jen třtinový cukr, med a jiná přírodní sladidla, a po přečtení tohoto a jiných článků vím, že je to dobře :-K

a tady přímo hodnoty minerálních látek http://biocukr.cz/bio-trtinovy-cukr.php

Je pravda, že nepoužívání pouze bílého cukru nás asi nespasí, ale celkově se jedná o změnu životního stylu. Přesto bych podotkla, že bílý cukr (tak jako jiné rafinované potraviny) neobsahuje až na prázdné kalorie nic, což se o třtinovém cukru (samozřejmě čím větší podíl melasy, tím lépe) říci nedá. Pokud máte někdo chuť si ještě počíst o cukru a jiných sladidlech, tak můžete zde www.azrodina.cz/3024-cukr-nebo-jina-sladidla :-K

kvinek - ano obsahuje, ale to bychom toho museli sníst alespoň "kilo" aby se nějako projevily (obrazně řečeno) ;-)

Iljuso, velmi děkuji, že sis dala práci s hledáním odkazu. Ano, mezi "bílým cukrem" není rozdíl, ale já mám spojen třtinový cukr s tím, který obsahuje i zbytkovou melasu a není od ní úplně odstraněn - tedy ten "hnědý", nikoli "bílý třtinový", který je levnější :-) A pravděpodobně bych řekla, že coc-choc uvažovala stejně :-)

Ano, taky se přimlouvám za vysvětlení toho, že třtinový cukr není zdravější. Pokud tedy odhlédneme od toho, že žádný cukr není zdravý a měly by se používat slady a sirupy, přece jen třtinový cukr alespoň obsahuje vitamíny a minerální látky, kdežto bílý cukr nic ... Takže jsem teď velmi překvapená ...

To Iljusa: tomu tedy nerozumím. Objasníš mi, prosím, své trzení? Asi mám jiné informace.

Super recept!!!:yes:3.

recept je bezvadný :yes:
Jen bych nikdy netvrdila coco-choc - že třtinový cukr je zdravější, to je velký omyl :-!:-!

Super nápad :yes:. A navíc tyto "Cini Minis" jsou opravdu zdravé, na rozdíl od těch kupovaných :-(, kde je jen spousta klasického cukru, tuků apod. a je v nich cítit sůl nebo prášek do pečiva (jsou takové štiplavé :-(). Takže ještě jednou, super nápad :-K

Tématické fráze:
domácí musli, domácí ciniminis, ciniminis recept, cini minies, ciniminis, domácí musli recept, domáci cini minies, recept na ciniminis, cinni minies, musli domácí, musli cukroví, cini minis-skořicové, müsli, domácí musli na plechu, recept na domácí müsli, domácí mussli, domácí zdravé musli, cini, cukroví z musli, skoricove ciniminis

Suroviny:
mouka celozrnná, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, cukr třtinový, vejce, cukr skořice, olej, mléko, cukr skořice, mléko

Přidat fotografie receptu