Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Zapékaný lilek s mozzarellou je chutný a zdravý pokrm, který vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Jemné plátky lilku pečené do zlatova se lahodně spojují s krémovou mozzarellou a čerstvými rajčaty, zatímco špetka koření, dodává pokrmu středomořskou vůni.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.velkaepocha.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 361 kJ /
803 kcal
Bílkoviny67,16 g
Tuky48,43 g
Vláknina3,84 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,67 g
Sacharidy22,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupejte lilek, okraje odkrojte. Nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Krok 2: Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, vhoďte lilek a nechte 2 minuty povařit. Vodu z hrnce vylijte a lilky nechte vychladnout, zatímco nakrájíte na kolečka rajčata a mozzarellu. Krok 3: Předehřejte troubu na 180 °C. Do zapékací mísy o velikosti 20x20 cm nalijte olej. Naskládejte vrstvy lilku, mozzarelly a nakrájených rajčat, které jemně osolíte. Přidejte provensálské koření a nastrouhaný tvrdý sýr. Postup opakujte do zaplnění mísy. Krok 4: Pečte v troubě na 180 °C asi 35 minut.

TIP: Top 7: Zapečené pokrmy - oblíbené recepty

Zveřejněno 15. 11. 2009

Poznámka autora www…

Podávejte s pečivem – bagetou, chlebem, pitou apod.http://www.velkaepocha.sk/cs/Recepty-Zapekany-lile...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYw2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný lilek s mozzarellou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYw2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Udělala jsem ho teď a byl skvělýýý :)

Výborné místo nivy nebo eidamu jsem další parmazán. :-p

receptík 18. 9. 2012 16:43
recept je výborný :) zaujímavé info o lilku nájdete aj na: http://lilek.net/

nevim kde se stala chyba, ale pustilo to všechno strašně moc vody, a vůbec se nezapeklo.

Andy začátečnice 21. 11. 2011 14:27
Jsem sice masová, ale tohle jsem vyzkoušela a je to vynikající :-) doporučuji

Tak tohle nemelo chybu. Prave jsem udelala a vsem chutnalo. :yes:

Krásné, jen je mi líto, lilek loupat, snad nebude vadit slupka ;-)+ bod

Na první pohled jsem tipovala, že je to od Elizy, stejný způsob nafocení. Ondro, moc hezké;-):yes::yes: A věřím, že i jedlé.:-p

Velmi lákavá fotografie. Mé vegetariánské srdíčko plesá :-K. Jinak vítám, tě mezi gurmány a gurmety všeho druhu :-).

Tématické fráze:
lilek recepty, zapeceny lilek s rajcaty a mozzarelou, zapeceny lilek s mozzarelou, lilek, zapečený lilek s rajčaty, zapečeny lilek, lilek s rajčaty a mozzarelou, lilek s mozzarelou, lilek s rajčaty, zapečeny lilek s rajčetem a mozzarelou, zapečené lilky, grilovaný lilek zapečený s rajčaty, recept lilek, zapecene lilky s mozzarelou, zapeceny lilek s mozarelou, lilek zapečený s rajčaty, lilek s mozarelou, recepty z lilku, recepty lilek, lilek recept

Suroviny:
olej olivový, lilek, sýr mozzarella, rajče, sýr eidam, koření provensálské, sůl

Přidat fotografie receptu