Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehký svítek

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 864 kJ /
446 kcal
Bílkoviny36,42 g
Tuky30,99 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 418 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme. Krok 2: Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem, necháme vsáknout a potom podáváme přelitý ještě ovocnou šťávou.

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký svítek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0M5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehký svítek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0M5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

u nás doma se svítek dělal v remosce, začátek stejný jako v receptu. po upečení se nezkápěl 0,5 dl mléka,
ale polil půl litrem horkého oslazeného méka a nechal aspoň 5 minut vsáknout ( mléko-ne bílou vodu).
Pak se krájel na talíře a poléval borůvkovým kompotem nebo přesnídávkami (dnes říkáme pyré).
jo ještě -dělal se z krupičky,ne z krupice.

Jakou používáte ovocnou šťávu, nebo jak se dá vyrobit? Děkuji :-)

holky - zkuste to přelejt horkým dobrým kakaem

tak takovej svítek neznám. Znám pouze slanou variantu, která se pak krájí na menší kostičky a dává se do hotové polívky při servírování(něco místo opečené housky). A to je opravdu luxus :yes:

Musím pochválit paní Martu.Pěkná fotodokumentace a hlavně recept ,který mi pomohl.Dnes si toto jídlo přeje můj manžel, já vím má divné chutě. Já toto jídlo osobně nejím.
Moc díky Jana:-p:yes:

krájí se velice dobře, jako piškot, nádherně to drželo pohromadě. Ale ta krupice je opravdu nezvyklá, příště bych spíš dala do kupy hrubou a polohrubou mouku a přelít opravdu něčím hodně sladkým, svítek není sladký vůbec ;-):-).

:-O...to taky vidím poprvé...ptám se asi blbě...ale jak se to pak krájí a jí?...jde to nějak?...na fotce vypadá hezky...

No, já jsem nikdy nic takového nedělala, ale Marti, já ti plus dám za moc hezké fotky;-):yes:

tentokrát bodíka asi nedám, svítek není špatný, je krásně nadýchaný a lehký, ale na mě je ta krupice v něm moc hrubá, umím si ho lépe představit s moukou :-).

Tématické fráze:
krupicový svítek, lehké moučníky, sladký svítek, krupicový svítek do koprové omáčky, borůvkový svítek, svítek s borůvkami, svítky recept, svítek sladký, svítky, recept na sladký svítek, svítek z krupice, lehky moucnik, zeleninový svitek, svítek s borůvkama, sladký svítek recept, ovocny svitek, svítek-recept, recept na svítky, kardinálovy řezy, jablkový koláč

Suroviny:
vejce, krupice, mléko, šťáva ovocná, cukr, tuk

Přidat fotografie receptu