Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójové kostky a la Katův šleh

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

40 min (40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 312 kJ /
1 509 kcal
Bílkoviny25,79 g
Tuky61,99 g
Vláknina57,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,20 g
Sůl3,25 g
Sacharidy204,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vytvoříme marinádu pouhým smícháním uvedených ingrediencí. Krok 2: Kostky přelijeme vařící vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu, povaříme 15 minut, scedíme a naložíme do marinády aspoň na 6 hodin. Krok 3: Pak osmahneme cibuli nakrájenou na kroužky. Přidáme kostky, kapie na nudličky, feferonky, zbytek marinády. Krok 4: Dochutíme a podusíme. Podáváme s chlebem nebo malými bramboráčky.

Zveřejněno 16. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sójové kostky a la Katův šleh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mO7E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sójové kostky a la Katův šleh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mO7E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Kristian: Já děkuji za vyzkoušení, hezkou fotku i pochvalu. :-K

Děkuji za nový recept, moc nám chutnal (jsme vegetariáni). Budeme vařit opakovaně. Foto vloženo :-)

ne.ver: :-):-K Děkuju za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo. Nám tato úprava sójového masa taky chutná :-)

Chutne - dokonce se to libilo i memu manzelovi, ktery jinak soju nerad (byl spokojen, ze mu paliva chut prebila prichut soji).:-D Kazdopadne diky za tip, mam povoleno to varit a jsem rada, protoze mi to sedlo.:-))

Nella: Díky za zprávu, udělala jsi mi radost :-):-K

zizala:Jsem po obědě a musím říci, že chutnalo nejen mě, ale i kolegyni v práci:-), která mi polovinu snědla a hned si vyžádala recept.Jako přílohu jsem zvolila brambory.
Děkuji za recept:-K a určitě zopakuji.Bezva levné a lehké jídlo, zvláště do těch nynějších veder.

Nella: Není zač, vzájemná inspirace je přece hlavní účel těchto stránek :-) Pokud zrealizuješ, budu ráda, když napíšeš, zda chutnalo :-K

Tak tohle si musím vytisknout.Díky za inspiraci:yes:.

Jarka,tak pridávam tie sľúbené fotky;-)

vynikajici recept....uplne jsem si ho oblibila :-)

Tak musím udeliť veľký bod:yes:Naozaj výborné:-*Chcela som pridať aj fotky,ale momentálne ma nejak neposlúcha počítač,tak skúsim neskôr:-)

Žížalka,zatiaľ mám to mäso iba naložené v marináde,bude zajtra na obed aj s tými bramboráčkami;-)ale už teraz to úžasne vonia:-*Pridám k tomu aj normálne mäso,lebo to budem podávať dvom chlapom:-S,ja by som sa kľudne zaobišla aj s tým sójovým.Zajtra dám vedieť ako chutilo:-))

blecha113: Tak to mám velkou radost, dík za vyzkoušení receptu :-K:-K

blecha113 25. 2. 2012 11:09
Super recept,jednoduchý i pro chlapa:-D:yes:Jako přílohu jsem udělal smažené čínské nudle a všichni si pochutnali.

tohle je opravdu mňamka ;-) dělamé často:yes:

Perfektní recept, to musím vyzkoušet, se sojovým masem už jsem toho vyráběla více. Nevím pro dr.Holub tak stašně oponuje, je vidět že se mu nic ze sojového masa zatím nepodařilo připravit. Kdyby to dobře uměl tak se bude oblizovat až za ušima a žádnej pylystyrén:-D:-D

:-8 Zapomněla jsem dát +, tak už jsem to napravila.:yes:;-)

Ráda bych se připojila s názorem PIPRE:yes::yes:.

Sojové maso občas vařím, přidávám víc zeleniny. Maso také nejprve povařím v masoxu, ale tuhle marinádu neznám - vyzkouším.;-)
Pokrmy se soj. masem jí bez problémů i můj manžel a kdo Tondu (u Papriky na stravě :-D:-D) trochu z těchto zná, tak ví, co je zač. Když jsem prvně udělala lasagně od Patricie http://www.toprecepty.cz/recept/7739-lasagne-se-so..., tak dojedl a řekl: "Udělej je znova" ;-)
Takže Dr.Holube - ten polystyrenový guláš bych reklamovala u kuchaře, sojové maso je v tom nevinně.;-)

Jak - bych to řekla, znám, dělávala jsem to v r. 1992 a dále, to bylo tenkrát "in":yes:, zdravá strava a atd. atd., vždy jsem dostala nějaké "granuličky" do sekané i polévky, ale potom mě to přestalo bavit:-), sice klukové, kterým vařím, to brali (neměli na výběr:-D), ale dnes už nepoužívám, ale to neznamená, že receptu nefandím;-), ať si každý vyzkouší sám na svém "talířkovi";-):-D-takže já bodík pošlu, protože je zde tolik "nemasožravců":-O:-K i když to může vyzkoušet i "masožravec;-)":yes::-D:-D:-K

Jsem na tom, jako Holoubek, sójové maso jsem z nějaké nouze uvařila 2x a od té doby již nikdy:-! Taky bych tu "vyxlanvajtovou" chuť poznala i potmě. Tím nechci říct, že to může chutnat a pro ledackoho dobrý-ty chuťové buňky jsou nevyspytatelné;-)

Zizalo, tak to je recept akorát pro mne:-):yes::yes:4.

Je to náhodou super!! Já jsem to dělávala, ale marinádu malinko jinak. A použila jsem sojové holandské nudličky. Je to fakt skvělé a pokud máme, můžeme přidat i játra, třeba drůbeží. Ta pustí do soji super šťávu:-p. Vyzkoušejte;-) Jaruš, plus!!:yes:

:-O

to láká k vyzkoušení ;-)

Tématické fráze:
sojove maso, sójové maso recepty, marináda na sojové maso, katův šleh recept, katův šleh, sojove recepty, jak naložit sójové maso, recepty sojove maso, úprava sojového masa, guláš ze soji, marináda na soju, sojove maso recept, katův šleh ze sojových kostek, katův šleh se sójovým masem, sojové maso se špenátem, recept sojove maso, sojové maso marináda, pokrmy ze sojového masa, holandské sojové nudličky, katův šleh ze sojového

Suroviny:
maso sojové, masox, cibule, kapie sterilovaná, olej, kečup sladký, feferonka, sůl, olej, ocet vinný, omáčka worcesterová, hořčice, med, cibule, česnek, sůl, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu