Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto v jednom hrnci.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ROMAN

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 656 kJ /
3 981 kcal
Bílkoviny143,74 g
Tuky49,44 g
Vláknina82,74 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 8,50 g
Sůl21,29 g
Sacharidy701,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži dáme předem na 2 hodiny namočit v dostatečném množství vody. Kukuřici, žampiony a lečo přecedíme, lák z kukuřice a žampionu vylijeme a z leča ponecháme na později. Krok 2: Vše vaříme v jednom velkém hrnci v mém případě v el. pánvi ETA. Krok 3: Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na sádle. Odsuneme vařečkou na stranu a přidáme žampiony. Mírně osmahneme dáme, na stranu. Krok 4: Přidáme vepřové a pepř a také mírně smahneme. Krok 5: Přidáme lečo, lák, kukuřici, masox a vše promícháme, zakryjeme a necháme 5minut dusit. Krok 6: Přecedíme rýži přidáme, na pánev a zalijeme 2x více vody než je na pánvi surovin. Krok 7: Přikryjeme a každých 5 minut promícháme a případně přilijeme vodu. Krok 8: Až je rýže uvařená vmícháme nejdříve kečup a potom nastrouhaný sýr.

Zveřejněno 18. 11. 2009

Poznámka autora ROMAN

Poslední dobou hovězí ve vlastní šťávě nestojí za nic tak příště zkusím mleté maso.

Sýr demokraticky dávám do a ne až na talíř.(nemusím poslouchat taťííí on tam má toho sýra víc a já mám…..atd.)

Pánev ETA nový větší model je nic moc má tenké dno a tam kde je spirála se většina pokrmu připaluje.

Fotku jak to vypadá, na talíři jsem nestihnul.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto v jednom hrnci.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvw3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto v jednom hrnci.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvw3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

nešlo by nahradit eidam taveňákem? :-))

pěkné... mohu říci, že jsem po dlouhém přemlouvání manželem koupila vepř. maso (konzervu)v Lidlu, konzerva vysoká asi cca 5cm, zeleno-modrá, cena okolo 30 Kč, váha asi 300 g. Je dražší, ale vynikající. Ještě je tam k dostání "chopped pork" od f. Pikok, je to mozaika z vepř. masa s kousky kolene :yes::yes:;-) Berte to jako tip ;-)

Dělám stejně,jen rýži nenamáčím.:-p:yes:

Romane, máš to super i na pánvi!;-):yes:

Je to zajímavý recept,líbí se mi vařit v jednom hrnci.:-))Souhlasím,že dnešní konzervy jsou sázka do loterie.A dávám bod:yes:líbí se mi i rozšířená vystihující poznámka;-)

Tématické fráze:
rizoto na pánvi, rizoto z leča, vše v jednom hrnci, vaříme v jednom hrnci, hrnec na ryzi eta, paola recepty, vaření v jednom hrnci, vepř.rizoto, pikok, paola recept, vepr rizoto, rizoto z vepř.konzervy, chopped pork, vaříme v jednom hrnci recepty, mozaika z mletého masa recept, recepty paola, recept v jednom hrnci, recepty v jednom hrnci, rizoto v pánvi, rýže paola

Suroviny:
cibule, kukuřice, žampióny, maso vepřové, lečo, kečup sladký, rýže, sýr eidam, masox, sádlo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu